2019. április 19., péntek

Húsvéti üzenet a fiatalokhoz…


Olyan idők következnek, amikor pásztoraitok fognak elárulni titeket. A Sátán ereje a mi kísértéseinkben és a bennünk lakozó rosszban áll. Min ment keresztül a mai, idősebb korosztály!.... de min fogtok ti keresztülmenni!

Azok az idők már elkezdődtek. Az eltelt időktől eltérően a kísértés inkább pszichológiai lesz, az ellenség a lelkeket érinti meg, és nem tudtok ez elől elrejtőzni még a föld repedéseibe sem. Nem egyszerű, nagyon nehéz idők lesznek ezek. A világ forrong egy katlanban… egyik rosszból a másikba esve. Mostanában megsokasodtak a pszichikai betegségek, a testi panaszok, a démoni megszállások. Aztán, nem volt ennyi építkezés, ennyi vagyon, ekkora népesség. Mindemellett ott vannak még a szuper-technika kísértései, ezek a rendkívül modern rendszerek, amelyek lassan odajutnak, hogy a gondolataidat is kitalálják. És amikor rájönnek a gondolataidra, akkor megismerik a lelked legmélyebb bugyrait is. Amikor a Sátán is közrejátszik ebben, az már a vég. Ez harc a lélek ellen. Nem látod, most mit csinálnak? Ha azt akarod, hogy jobb állásod legyen, be kell lépned a szabadkőműves rendbe, hogy megtagadd Krisztust. És nézd: ezek mind próbák és kísértések, nehézségek, amelyek ellopják tőled az élet eredeti, keresztény céljait. Ezek okozzák az istenes élet hiányát.
A papok mindeddig azt mondták, hogy a Szentírás legyen az útmutató… azonban eljön az idő, amikor ez is hiányozni fog, amikor ezt a hivatalos egyház tiltja és megváltoztatja majd. - mondja Iustin Parvu szerzetes és lelki vezető egy vele készült interjúban. 
Sok imádságra van szükség! Az imádság fenntartja a hitet, és erőt ad az egység megtartásához. Most azonban többet aggódunk az anyagi, mint a lelki javakért. Ezelőtt a gonosz erőket gúzsba kötötte a nagy elődök imádsága, az ő imáiknak nagy ereje volt. És még mindig nem engedte szabadon Isten a Sátán minden erejét, mert a világ felkészületlen. Ismerjük a próféciákból, hogy ha a keresztények türelemmel viselik a megpróbáltatásokat, nagyobbak lesznek, mint az első keresztények. A jámbor Paisie Aghioritul, az Athos-hegyen élt szerzetes és lelki tanító azt mondja: – „Sok szent szeretne a mi korunkban élni”…

Az egész pogány világ a mi keresztény életünk ellen van. Ez nagy dráma, mert a világ pogánnyá vált. A kereszténység nagy méreg a számukra. Olyan ez, mintha nyúlnak kellene a tevét lenyelnie… körülbelül úgy viselnek el minket. Kevesen vagyunk, mégis ők félnek. Az ellenség mindig retteg az alázatosságtól. Az ördögök is azt mondták Szent Antalnak: „Mi is böjtölünk és virrasztunk”. Erre Ő azt válaszolta: „Igen, de nem tudtok alázatossá válni.” A keresztényi alázat igazi célja, hogy a tolvajból vértanút, az ördögből angyalt csináljon. Eljön az idő, vagy már itt is van, amikor a pásztorok adják el a nyájat… látják, hogyan tép szét minket a fenevad az akolban, de nem védenek meg! Ezek az idők apokaliptikusak és elviselni csak igaz hittel tudjuk…

A hitnek azonban nem szabad megfogyatkoznia akkor sem, ha az oltár előtt sem azt halljuk, amit korábban hallottunk. A Sátán lépésről-lépésre szerzi meg a világot, ezért még van időnk felkészülni, de elkerülni nem fogjuk! Ugyanis megkapjuk az elektronikus chip-et, amely a Sátán nyilvántartása lesz… egyes országokban már kötelező… célja pedig, hogy a Sátán rabszolgájává tegye a népeket, nemzeteket.

A világ vége azonban még nem érkezett el, Salamon temploma még nem épült fel, a népek evangelizációja még nem történt meg, a háború ideje még nincs itt. Ám, az erre utaló történések nap-mint nap láthatók a médiában. Ez az egész kor, és az e korban történő szörnyűségek Isten közvetett ítélete az emberi cselekedetek, az emberi oktalanság és a bűn fölött… és ezt az ítéletet nem Isten, hanem az ember mondta ki önmaga fölött, mert elhagyta Istent, hátat fordított hitének, felcserélte az erkölcsöt a jólét földi örömeire.

Ma Nagypéntek van. Krisztus szenvedésére emlékezünk, átéljük a keresztút iszonyatát, a korbács véres kampóinak sebeit, a töviskoszorú által kifröccsenő vért, halljuk a kalapács monoton koppanásait, a Krisztus kezét és lábát átlyukasztó szegek fején… s halljuk Jézust is, amikor szenvedéseiben a csalódott, reményvesztett, kínoktól gyötrődő ember hangja hagyja el ajkát… „Miért hagytál el engem?”… De látjuk majd a Feltámadást, a halálon és a Sátán mesterkedésein való győzelmet is.
Ma Nagypéntek van! Imával, és együttérzéssel legyünk Krisztus szenvedésében résztvevők, mert a Feltámadás csak a szenvedés után következik. És a szenvedéshez, a szenvedésben hitünk megtartásához, egyedül a ma, értünk kereszthalált halt Jézus adhat erőt, hitet.

Jeruzsálem asszonyaihoz így szólt Jézus: 28Jeruzsálem leányai, ne én rajtam sírjatok, hanem sírjatok magatokon, és magzataitokon. 29Mert jönnek napok, amelyeken ezt mondják: Boldogok a meddők, és az anyaméhek akik nem szültek, és az emlők, amelyek nem szoptattak! 30Akkor kezdik mondani a hegyeknek: Essetek ránk; és a halmoknak: Borítsatok el minket! 31Mert ha a zöldellő fán ezt művelik, mi esik a száraz fán?”(Lk.22)

A politikusok, a világ önjelölt vezetői, a papság egy része, de még egyes vatikáni elöljárók sem a kereszténység védelmét, az evangelizációt szolgálják, hanem gúnyos mosollyal vagy tévhitük komolyságával, elégedetten nézik végig, miként tépi szét a fenevad a nyájat… Nekünk azonban Jézusra, a keresztre és az üres sírra kell néznünk, s ezekben kell megtalálnunk az Isten által nekünk szánt erőt, a világot egyre támadó Sátán eltaposásához. Ma még a szenvedés, és a halál idejét éljük… mert a világot a Sátán uralja. Viszont bennünk, keresztényekben van  az új, a békés és krisztusi új világ isteni ígérete… A kereszt… amelyre megfeszíttetünk, de mellette az üres sír is, amelyből Jézussal támadunk fel, egy Sátánt legyőzött világba!


Ez a Húsvét isteni üzenete ma, 2019 Nagypéntekén…


Stoffán György