2019. április 21., vasárnap

A pápa húsvéti üzenete – lehetett volna…


Hallgatható anyag: 
https://www.facebook.com/nemzetinaplo/videos/406451046857098/UzpfSTExOTc1NDA1NDM2MDgzNTM6MjU1Mzk1ODgxMTI5OTg0Ng/?notif_id=1555865273739930&notif_t=page_post_edit

Krisztusban Szeretett Testvéreim!
A Notre Dame pusztulása mindnyájunk előtt világossá tette, hogy a keresztény Európa alapjaiban megrendült. A hitet felváltotta a földi jólét öröme, Isten helyett az anyagiak uralkodnak, s az emberek nem csupán a teremtő Istentől, de egymástól is eltávolodtak. Európa vezetői egy olyan világ hatalmasságainak szolgálatába szegődtek, amely el akarja törölni azt a rendet, amelyet maga az Isten alkotott meg az emberiség számára. Ez pedig a vég, maga az apokalipszis.
Krisztus feltámadása azonban bizalommal tölti el a szívünket. Bizalommal az Isten felé, bizalommal egymás iránt, bizalommal a történelmi tapasztalatokban, hiszen elődeink is harcot folytattak a keresztény Európáért, s fegyverrel a kezükben védték meg mindazt, amit felépített a keresztény világ.

Ma egy új támadás alatt áll a kereszténység, s ugyanannak a vallásnak a hívei támadnak ránk, akiknek az ősei milliókat gyilkoltak le másfél évezred alatt. A világ minden részén támadják a krisztusi hitet, égetik és robbantják templomainkat, s keresztény testvéreink általuk kiontott vére erősíti meg az egyház fundamentumát. Vértanúink száma napról-napra növekszik, s ez arra figyelmeztet bennünket, hogy nagy pápaelődeink példáját követve ma ismét figyelmeztessük a világot erre a veszélyre, amely sátáni veszély, és nem csak a testet, de lelket is megöli. Mert nem csupán a megsemmisített templomok és a vértanúk száma növekszik, hanem az elkényelmesedett, és Istentől elforduló európaiaké is, akik egy ilyen veszélyben inkább állnak majd az ellenség mellé, mint szent hagyományaink és a kereszténység védelme oldalára. És ez a legnagyobb veszély, mert a lélekrombolása évtizedek óta létezik, s mint egy történelmi folyamat, úgy emészti fel értékeinket, hitünket és megmaradásunk reményét.
Ezért ismét felszólítunk benneteket kedves testvérek, hogy imával, hitünk gyakorlásával, az Istenhez való visszatéréssel álljunk ellent a Sátán kísértéseinek, segítsük egymás, segítsük a rászorulókat, gyógyítsuk be azokat a lelki sebeket, amelyek elerőtlenítették Európát, s a hitehagyás útjára térítették az európai keresztényeket. Támogassuk azokat a keresztény testvéreket, akik valóban menekültek, s nálunk keresnek oltalmat családjaik és önmaguk részére addig, amíg a veszély fennáll. De ne engedjük be azokat, akik a jólét, a gazdagodás és Európa megszállásának álmával érkeznek, akiket feltüzelt egy láthatatlan hatalom, amely odaígérte nekik Európát.

Krisztusban Kedves Testvérek!
Az önfeladás, a törvények be nem tartása, a jólét állandó keresése és a hittől való elfordulás maga a kárhozat, hiszen Krisztus nem azért alapította az egyházat, hogy mi az első fenyegetésre, s az emberi jogokra hivatkozva feladjuk azt, s odadobjuk azoknak, akik tagadják az Urat, akik megsemmisíteni akarják Jézus tanítását és egyházát. Felszólítjuk Európa vezetőit, hogy térjenek a józanság útjára, s védjék meg őseink hitét és értékeit, védjék meg az európai kereszténységet, tartsák be és tartassák be a törvényeket, mert másképp megszűnik az az Európa, amelyben anyáink és apáink éltek, s amelyet oly sokszor öntözött a kereszténység védelmében a keresztény európaiak vére. Ma ismét meg kell, hogy konduljanak a harangok, s ha nem is félreverve, veszélyre figyelmeztetve, de imára hívva a népeket, a nemzeteket, mert imádság és hit nélkül mindannyinak elveszünk. Emeljétek hát magasra a keresztet, s mint a magyar keresztény testvéreink a Máriás zászló alatt, úgy induljon szellemi és lelki harcba Európa minden népe. S ehhez a harchoz tartozzék az új élet elfogadása, a gyermekek keresztényi nevelése is, hogy megerősítsük ezzel a ma általunk megvédett Európa jövőjét.


„Az emberek romlott erkölcseit az Úr, a háborúk által szokta megszelídíteni és megjavítani, s magát ellenségein az ellenség által megbosszulni. Ezért vissza kell térni a bűnbánathoz, az imádsághoz, nehogy napról napra halogatva a javulást és lemondva a mi Urunkról, Istenünkről, súlyosabb dolgok történjenek velünk. Bizonyosak lehetünk ugyanis, hogy ha visszatérünk az Úrhoz, ő visszatér hozzánk. Az összes városok, területek és helyek minden egyes templomában… mindennap háromszor harangozzanak, ahogy este az Angyali Üdvözletre… harangozni szokás. 
És mondjatok imát a hitetlenek elleni harc győzelméért.


„Ma nagy a veszély, amely lelketek és országaitok kereszténysége fölé tornyosul; amikor tehát meghalljátok templomaitokban a harangok imádságra szólító hangját, emlékezzetek a felszólításra, és amit őseitek megtettek, azt ugyanazon isteni segítségben bizakodva ti is hangos szóval tegyétek meg”… (III. Kallixtus és XII. Pius nyomán)

***

Messziről harangszót és kakaskukorékolást hallottam… a Feltámadás reggelén lassan tértem magamhoz. Még távolról hallottam a pápai szót… de magamhoz térve szomorú lettem, mert a homília csupán egy szép álom volt… 2019 húsvétján…  


Stoffán György