2019. április 30., kedd

Aki a Szentszéknél feljelentette Orbán Viktort és a székelyeket


A jezsuiták „America” című magazinjának újságírója Marc Roscoe Loustau zsigeri gyűlöletet érez a magyar keresztények iránt. Mint szociálantropológus, három éven keresztül élt Csíksomlyón, ahol a zarándoklat etnográfiáját és a székely katolikus kisebbséget tanulmányozta, kifejezetten a magyarság ellen felhasználva doktori kutatását. A Mária-tisztelet ellen, valamint a rózsafüzér imádságot mondókkal szemben is hasonló ellenérzést tanúsított, mint maga az argentin jezsuita érsek, Róma mai püspöke, Bergoglio. Nem csoda, hiszen lapja, a katolikusnak mondott America már évekkel ezelőtt is az egyház hivatalos tanításával ellentétes cikkeket jelentetett meg. A lap rendszeresen jár Bergoglio érseknek is, aki nem tiltakozott az abban megjelent írások ellen.
2013-ban írt doktori disszertációja a csíksomlyói ferencesek által kiadott értékes kiadvány, Losteiner Leonárd művét figurázza ki, a Máriához folyamodó híveket pedig ostobának, esztelennek és bigottnak nevezi. Összességében abnormálisnak definiálja doktori „művében”, a Máriában való bizalmat, Csíksomlyót pedig veszélyes magyar nacionalista központként aposztrofálja.  
Katolikus-, és magyarellenessége minden egyetemi előadásában – többek között a Pázmányon is! – megnyilvánul. A mai bomba, amely Orbán Viktor és a „nacionalista Csíksomlyó” feljelentésével csúcsosodik ki, nem mai keletű. Évekkel ezelőtt kezdődött el a „kutatás”, évekkel ezelőtt megkeresték azt a – sajnos ma gyenge – pontot, amelyen keresztül lyukat lehet ütni a volt kommunista országok erősödő kereszténységén és a hagyományosan erős magyar katolicizmuson. Kísérleti terepnek jelölték ki Magyarországot és Erdélyt, mert a kettős helyszín nagyobb betekintésre és rombolásra adott lehetőséget.
Maga a pápalátogatás is ennek a kutatásnak és a magyar katolicizmus letörésének, egyesítésének, azaz a nemzeti lét felhígításának a része. Ezt bizonyítja a korábban említett cikk is, amelyben nyilvánosan feljelenti Bergoglionál a magyarokat, s teszi ezt úgy, hogy lázítja a románságot, s látszólag erősíteni igyekszik az ökumenét. Ördögi körben toporog tehát az erdélyi katolikus magyarság, hiszen papjaik sem tudják, miről szól ez az egész, a liberális genderizmus által kitervelt somlyói magyar kegyhely-megsemmisítés, amely kísérlet szisztematikusan zajlik immár csaknem tíz esztendeje. S eközben a ferencesek is levették derekukról a pápa és Marc Roscoe Loustau által egyformán kifogásolt rózsafüzért.
Marc Roscoe Loustau a jezsuiták lapjában írott cikkében azt is megemlíti, hogy a magyar és székely zarándokok felejtsék el, hogy Bergoglio hozzájuk megy, hiszen ez képtelenség akkor, amikor a román elnök meghívásának tesz eleget, s a román elnök a német kisebbséghez tartozik és maga is lutheránus.
Az unitárius újságíró, az unitáriusoknál ezerszer rosszabb jezsuiták lapjában tehát elkezdett egy nyilvános támadást a magyarság, a magyar kereszténység és a magyar kegyhely ellen, amit kevesen értenek, s ezáltal, sok pap és püspök válik ennek áldozatává az ezer éves magyar katolicizmussal egyetemben.
A fentiek alapján tehát kijelenthetjük, hogy a csíksomlyói pápalátogatás és Marc Roscoe Loustau cikkbéli „feljelentése”, valamint Dan Tanasa és Andrei ortodox püspök aljas cselvetései elhozták a legnagyobb próbatételt az erdélyi magyarság, székelység számára. Ha pedig ezt erdélyi és anyaországi papjaink és püspökeink nem ismerik fel és nem világosítják fel népünket, akkor bűnösebbek a cikk írójánál… mert sírásóivá válnak a szentistváni magyar kereszténységnek. Mert Magyarország, és a székelység vagy keresztény lesz vagy nem lesz. Ma az utóbbihoz állunk közelebb, ha folytatódik a pápalátogatás vak reklámozása és a hívek „lelki felkészítése”. Mert látni kellene minden felelősnek, hogy a magyarságot a kereszténység tartotta meg az utóbbi száz évben. Ma ezt a biztos alapot kívánja az egyházon belül szervezkedő liberális-genderista csoport lerombolni, Marc Roscoe Loustau és Bergoglio hathatós közreműködésével.
S mert nem a pápa az egyház, s nem a katolikus egyházzal van baj, hanem egy sátáni csoporttal… ezért ma kell a leghatározottabbnak és a legerősebbnek lennie nemzetünknek, hitünknek és papjainknak. Mert Szent István, Szent László, Mindszenty, Márton Áron, Apor Vilmos, Ordass Lajos, Ravasz László, Csiha Kálmán, Jakab Antal… és sorolhatnám… jelenti nekünk az Egyházat, a hitet, a kereszténységet, a hűséges Krisztus-követést!  

Stoffán György

(források:

https://www.academia.edu/35402078/Interview_with_Marc_Roscoe_Loustau_Editor_the_Journal_of_Global_Catholicism_AnthroCyBib_The_Anthropology_of_Christianity_Citation_Blog )


P.s.: Cikkünk megjelenését követően adta ki a Magyar Jezsuita Rend az alábbi nyilatkozatot: 

https://jezsuita.hu/a-magyar-jezsuitak-ovatossagra-intik-a-ferenc-papa-csiksomlyoi-utjarol-cikkezo-america-magazint/?fbclid=IwAR0X_5x3nEkv6O5D0-cXgzEqQU8U1kDaa9SBDVMP9rPiKnneI5Ts4znsYvk