2019. április 29., hétfő

Jezsuiták – és nem csak... –, Orbán Viktor és a magyar nemzet ellen

A cikkíró balról a második - a legkisebb... 
https://www.americamagazine.org/politics-society/2019/04/19/message-pope-francis-be-wary-right-wing-populists-when-you-visit

America Magazine: “Orbán ellen kéne szót emelnie Ferenc pápának Csíksomlyóban…”
Az America címmel megjelenő jezsuita rendi magazin újságírója, Marc Roscoe Loustau, leginkább arcátlannak nevezhető cikket jelentetett meg. A cikkecskében arról elmélkedik a jezsuiták lapjának schreibere, hogy mit is kellene tennie a keresztény Európát politikailag és egyházilag is semmibe vevő rendtársának Csíksomlyón. 
Néhány mondatát idézzük:
„Csíksomlyó a nagy tömegekért rajongó jobboldali populisták kedvenc helye. A magyar zarándokokat „orbánista, bevándorlás-ellenes politikai aktivisták”-nak tarja, akik elárasztják a kegyhelyet a pápalátogatáskor. A magyar miniszterelnök tevékenysége „homlokegyenest ellentétben áll mindazzal, amire Ferenc egész eddigi pontifikátusa során törekedett.”
(http://www.marcloustau.org/)
És ez utóbbi mondatnál álljunk is meg. Ugyanis Magyarországnak az egyetlen szerencséje, és az Isteni Gondviselés ajándéka, hogy homlokegyenest ellenkezik a magyar kormány, a magyar nemzet többsége és Orbán Viktor azzal a szemlélettel, amelynek zászlóvivője maga, Róma jezsuita püspöke. Hiszen, ha nem így lenne, Budapest inkább hasonlítana Párizsra, mint mai önmagára. Templomainkban nem nyugodt és reményekkel telt szívű emberek imádkoznának, hanem félelmekkel teli hívősereg, s talán nem Münchenben vagy Párizsban történek volna a Nagyhét eseményei, hanem hazánkban. A Jezsuiták magazinjának pitiáner, ócska gazember újságírója, akinek aljasságát csak keresztényellenessége és tudatlansága múlja felül, videóval is illusztrálja a magyar Mária-kegyhely eseményeit. Sajnos azonban nem csupán rá jellemző ez a szánalmas, Krisztus-ellenes stílus, hanem az őt foglalkoztató rendre is, valamint néhány hazai főpap megnyilvánulására, akik az üldözött kereszténységet programszerűen a világon egyedül támogató, és a keresztény értékeket mentő kormányt gyalázzák. Magatartásuk azonos a szintén egyházellenes müncheni érsekével, aki a kórházakban és tanintézményekben kötelezően kifüggesztett feszület miatt emelt szót.
Beer Miklós, remélhetőleg már az idén leköszönő váci püspök, már korábban tanúságot tett a magyar kormány ellen, s egyre szélesebb azon felszentelt egyháziak száma, akik Róma jezsuita püspöke, és az ő, egykor betiltott szerzetesrendje szellemiségét követik, visszafordíthatatlan károkat okozva ezzel a lelkekben és az egyházban. Ki kell mondanunk, hogy a magyar katolikus egyház határon innen és túl megosztott lett, mert a Krisztushoz és a magyar nemzethez hű papjaink, püspökeink és érsekeink világosan látják hová vezet az egyházi liberalizmus, az isteni parancsok felül bírálata, az imádságról való leszoktatás tendenciája, a modernitás minden alázattól mentes terjesztése és a Schönborn-féle lufis-misék sátánizmusa.
Egyes papok és a felső papság néhány tagja azonban beállt a magyarellenesség és az egyházrombolók sorába, s már az is probléma a számukra, hogy a magyar kormány a keresztény értékek védelmét tűzte zászlajára, nem politikai, hanem magyar keresztényi meggondolásból. Nem veszik tudomásul ezek a világi "jezsuitániusok", hogy Jézus, a vallás, a kereszténység nem lehet és soha nem is volt kampány-program, csupán emberi és hitbéli megfontolás. Szemben a kommunisták ideologizált vallásellenességével, amely fundamentuma a hazug materialista és liberális, emberellenes szemléletnek.
A nemzetnek joga és kötelessége is eldönteni kikkel és hogyan szeretne élni, s ha keresztényként akarja biztosítani a kommunisták és liberálisok által lerombolt, de sikeresen újjáépített nemzeti folyamatosságot, akkor az, nem politika, hanem életvitel, életszemlélet. Szemben a Vatikánnal és a jezsuitákkal, akiknek elsődleges a politikai hovatartozás, a politikai meggyőzés, a világhatalom céljainak elfogadtatása, az új világvallás előkészítése és elterjesztése.
Az egész magyar nemzetet sértette meg a jezsuiták szennylapja, amikor gyalázva hazudozik a magyarságról, Orbán Viktorról és a hitét megtartani igyekvő csíksomlyói zarándokokról, akik bizonyára nem a jezsuita dél-amerikai érsek látogatására, hanem a Szentlélek eljövetelét ünnepelni megy majd – minden polulizmus nélkül – a csíksomlyói Segítő Szűz Máriához… keresztényként – katolikusként, protestánsként – és magyarként.
Jó volna végre, ha papjaink és püspökeink azon kisebbik része is felfogná a nemzeti érdekek fontosságát, amely ma tetszelegve a kommunista és liberális médiában a kormányt és ezzel csaknem hárommillió magyar gyaláz. Jó lenne, ha Mindszenty, Márton Áron, Apor Vilmos, Boros Fortunát és sok más vértanúnk példája és intése lobogna a szemük előtt, semmint a liberális, egyházellenesség. Mert amikor azzal vádolják a magyar kormányt, hogy az anyagi és rétori támogatás nem elég a kereszténység védelméhez, akkor elfelejtik e liberális papok, hogy a lelki többlet átadása az ő dolguk, kötelességük volna, csakúgy, mint a kommunista világban a fent említett, sokat szenvedett magyar főpapoké volt.
És jó volna hallani, olvasni egy tiltakozást, vagy egy memorandumot, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Kar adna ki arról, miszerint visszautasítja a jezsuita-idióta szennylap állításait, s kiállna a magyar kormány mellett még akkor is, ha más a „belső utasítás”. Mert a magyar templomokat a magyar hívek látogatják szerte a Kárpát-medencében. Ugyanis egyházmegyék vannak, de a magyar katolikusok egységet jelentenek… akikre – mint Lékai László esztergomi érsek Márton Áron temetésén megmutatta – az esztergomi érsek vigyáz.
Az amerikai jezsuita lap tehát ismét bizonyságot adott arról, hogy mi is valójában a tendencia, és mi az, ami sátáni ebben a világban. Hiszen másokat rágalmazni, másokról hazudozni és a hívő emberek millióit szembeköpni jezsuita módon, cseppet sem keresztényi magatartás.
James Martin, az említett jezsuita szennylap főszerkesztője valamilyen úton-módon betekintést nyerhetett a Mennyország lakónyilvántartásába is – mi ez egy jezsuitának –, hiszen a következő ostobaságot nyilatkozta: „A Mennyben némelyeket komoly meglepetések fognak érni, mivel a szentek között bizony számos meleg és leszbikus ember volt (és van).”
Stoffán György