2011. február 7., hétfő

Az Orbán-beszéd konkrétumai - avagy, ki mit hallott volna szívesen

Minden ellenzéki párt reagált Orbán miniszterelnök úr évértékelő beszédére, s mintha összebeszéltek volna, egytől egyig azt mondták, hogy semmi konkrétumot nem mondott. Nos, én magam is végig hallgattam ezt a beszédet, és azon tűnődtem, hogy aki nem értette ki belőle a konkrétumokat, vagy legalábbis ezt mondta, az szellemi fogyatékos-e, vagy csak rosszindulatú. Ugyanis szerintem a beszéd első mondatától az utolsóig konkrétumokat adott közre.

Röviden talán ennyit: Elindult az átalakulás, de ha belebukunk, akkor elvesztettük az utolsó vagy az utolsó utáni egyetlen lehetőségünket Magyarország megtartására és a jövőre. Konkrét volt az is, hogy megszűnt a segélyből élés, hogy mindenkinek, aki munkaképes dolgoznia kell, s nem engedhető meg a tyúklopás sem… ami az elmúlt nyolc esztendőben természetes volt. Akik tehát azt állítják, hogy e beszédben nem voltak konkrétumok (a Jobbik szerint ezért értékelni sem lehet a beszédet), azok nem arról az oldalról nézik a dolgokat, mint a miniszterelnök, és sok millió magyar.

Mit kellett volna mondania Orbán Viktornak ahhoz, hogy a radikális jobboldali párt vezetői – azaz pártocska marsalljai – elégedetten dőljenek hátra a foteljukban? Elmondom. Ilyesmit: - Elzavartuk a rohadt kizsákmányoló zsidó multikat. Céllövészetet rendezünk a cigányok lakta községekben. Holnapután délután háromkor akasztják Gyurcsányt, Kókát és Veresst. Mostantól leszereljük a rendőrséget és az Új Magyar Gárda csendőrsége veszi át a rendcsinálás jogát. Az Őrsereg rendelkezésére bocsájtunk 500 vagont, a hozzávaló gépekkel és személyzettel… Lenne itt öröm és elégedettség? Dehogy lenne! Orbán volna  számukra a rasszista, aki nem gondolja komolyan, amit mond, és különben is a Gárda nem alkalmas, mert nem képezték ki direkt ezek a szemét fideszesek, hogy ne tudjon hivatásához méltón dolgozni… etc...

Minek örült volna az MSZP? Ilyesminek: - Orbán dicsérte Gyurcsány politikáját és bocsánatot kért azért, hogy illetlenül rablónak nevezte korábban a minden idők legerkölcsösebb és legmagyarabb miniszterelnökét. Intézkedik a kormány, hogy az ügyészség mielőbb szabadon engedje az összes szocialista vezetőt. Lendvai Ildikót felkérik kormányszóvivőnek… Az egyházaktól minden állami támogatást megvonnak… Lenne öröm és elégedettség? Nem lenne! Hiszen Nyakó azonnal elhatárolódna Orbántól, és rágalmazásért feljelentést tenne a Fidesz és a hárommillió rájuk szavazó polgár ellen. Nyakó azt nyilatkozná, hogy Orbán csak azért mondott ilyeneket, mert állandóan hazudik és az MSZP szavazóit akarta ezzel becserkészni, illetve részt akar a Gyurcsányék által összegyűjtött, illetve tisztességes úton megszerzett vagyonokból. És az egyházak? Biztosan megbukott „azorbán” lánya a katolikus gimiben.

Mit hallott volna szívesen az LMP? Konkrétumot: - Újra lehet pufajkában járni, vöröcsillagos kitűzőt viselni, lehet Rákosi képpel felvonulni május elsején, és lehet az Andrássy út 60. előtt burzsoának kinéző elemeket összeverni, körmüket letépni, de parasztokat is lehet ezután tiltott disznóölés miatt helyben agyonlőni. Valamint a Fidesz kormány dönt arról, hogy buszon és villamoson is lehet szeretkezni, de ez, csak egyneműek számára engedélyezett. Emellett kötelező lesz a drogozás és elehetőséget teremt a kormány az euthanasia gyakorlására. Végül minden nemzetinek nevezett nyomtatott és elektronikus médiumot betilt.

Itt sem volna öröm és boldogság, hiszen azonnal nyilatkozatot adna ki a párt(ócska), miszerint az euthanasia csak azért kerül bevezetésre, hogy néhány Fideszes az anyósát eltehesse láb alól, a szabad szerelem pedig egyes Fideszes vezetők egymás iránti vonzalmának akar legalitást biztosítani. A drogra meg Orbán rászokott…

Nem egészen, de valami ilyesmi a magyar politikai élet manapság. Senkinek semmi nem jó, amit a Fidesz tesz, Orbán mond vagy cselekszik. Pedig az is konkrétum volt a sorok között az Orbán-beszédben, hogy az effélék miatt Magyarország elbukhat. Mindazonáltal mi, azaz, a többség, bízzunk a józanészben és a nemzeti összefogásban. Mert ez az utolsó(!) lehetőség…
Jelzem; - nem vagyok Fidesz tag… csak gondolkodom. Magyarul. Ja, és a Fideszre szavaztam sokmillió magyarral együtt, de nem bántuk meg. Ez is konkrétum.

Kép: FN.hu