2022. február 5., szombat

Az ostoba messiások és a politikai szerencselovagok kora – heti krónika


Az emberi értetlenség, butaság és gonoszság határtalan. Ezt már évekkel ezelőtt is  láthattuk, amikor a közösségi oldalakon mindenkinek lehetősége nyílt saját ostobaságát hangoztatni. Ehhez partnerek is gyorsan akadtak azonnal, hiszen a butaság nem jár egyedül...

Napjainkban, a választási kampány és az erdélyi népszámlálás ügye azonban, minden várakozást felülmúló csetepatét idézett elő a neten. Erkölcsileg és gondolkodásában egyre mélyebbre akarják süllyeszteni nemzetünket azok, akik politikai, pénzügyi számításaikként értékelik a választásokat és a népszámlálást. A céljuk nem a magyarság megmentése, a magyar nemzet túlélésének biztosítása, hanem saját beteges és erkölcstelen vágyaik beteljesítése, a világ értékeit lerombolni vágyó szellemiség kiszolgálásával. A mostani választási kampány és az erdélyi népszámlálás kikristályosította mindazt a rosszat, ami eddig lappangó féregként rágta a nemzetet. A hatalomvágy, a pénzéhesség, az értetlenség, a túlzott önbecsülés, és a nemzeti érzések olyképpen való túlburjánzása, hogy mára néhány önjelölt politikus hergelésének köszönhetően sok székely a magyarságát is képes megtagadni, mert nem érti meg, hogy törpeminoritásként, mindössze saját népének teljes eltörlését szolgálja. „Miért kéne én magyar legyek, amikor székelynek születtem?” – tette föl a kérdést a facebookon egy elvakult ember… és erre nincs mit válaszolni. Mert nem érti meg a szerencsétlenje, hogy a tömb-magyarság 1,3 milliós tömege indokolttá teszi a magyarok nemzetiségi jogainak a biztosítását, míg az alpontot kivonva a tömbből, ugyanez kétségessé válik. Akik ezt a parttalan és ostoba vitát generálták, azok egytől egyig Bukarest érdekeit szolgálják. Még az is lehet, hogy megrendelésre… Amikor pedig ilyen kérdések egyáltalán felmerülhetnek, akkor sajnálva ugyan a józan gondolkodású székelyeket, de a magyarországiakban is felmerül néhány kérdés, mint ezt az elmúlt héten sok helyütt hallottam: „Ha nem magyarok, hanem székelyek, akkor miért fogadják el a magyarországi adókból nekik nyújtott támogatást? Hiszen románul is vallhatják magukat annak, aminek akarják.” Vagy: „a magyar gyerekpénz jól jön, de magyarnak nem akarják vallani magukat, sőt még gúnyolódnak is a magyarsággal…”  

Kövér László, a felbujtóról, 27. perctől!

De nem is folytatom az ilyen és ehhez hasonló, a magyarországi magyarokat bizony bántó véleményeket. Csupán a felbujtókat ítélem el. A megosztókat, akik sportot űznek a magyar és az erdélyi magyarság közötti békétlenség szításából. Mélyen elítélem azt a román állampolgárságú Nicolae Patrubanit, aki a politikai párttá süllyedt Magyarok Világszövetségének – feltehetően törvénytelen – közszereplő elnökeként bujtogatja a székelyeket, miközben magáról, a valóságtól eltérő származást hazudik, csíki székelynek írva magát pont e népszámlálási ügyben kiadott petíción, amely Izsák Balázs sepsiszentgyörgyi politikus ellen szólt… Mert Izsák azt javasolta, hogy mindenki magyarnak vallja magát a népszámláláskor… Bukarestnek azonban, ez nem tetszhetett…

https://bendeguz.info/news.php?extend.266

No, de ez csak az egyik történés volt az elmúlt héten. A másik, ami az emberi képtelenségek megtestesítője, Márki-Zay a nemzet-, és a nemzetietlen politikai oldal kettesszámú bohócának (az egyes, Jakab Parizier Péter) néhány nevettető gondolata volt. Kijelentette John Lennon után szabadon, hogy ő voltaképpen a messiás… csak nem gondolt arra, hogy Lennon, a végét tekintve óriásit tévedett. A templomi énekek is neki szólnak – mondta állítólag a mindenkivel vitázni akaró porszívóügynök, ami igaz is lehet, ha Lennonra, és „messisási” kijelentése utáni eseményekre gondolunk. Van ugyanis egy templomi ének, ami neki szólhat: Örök nyugodalmat adj ó Uram neki… örök világosság fényeskedjék neki…” Ezt „Vitázóspeti” esetében senki nem sürgeti, hiszen jól szórakozunk magánszámain, kivált akkor, ha a két, mellérendelt médiás ápolója nincs jelen.

Végül a zseniális főpolgármester se maradjon ki a hét értékeléséből. Ő állítólag mutyiban Pasarétre költözött. Bizonyára nem azért, hogy közelebb legyen a ferencesekhez… E költözésről eszembe jutott, hogy hány igaz, jó magyar ember pasaréti házát rabolta el a kommunista csürhe 1947-től… s adta oda a gyilkosoknak, magyar gyűlölőknek. Így például Décsi Gyula, aki Mindszenty hercegprímást, letartóztatása után az Andrássy út 60-ban kegyetlenül megverte és megrugdosta, szintén Pasaréten lakott, a Riadó utca 6-ban… Azt, hogy „Leszaromgeri” odaköltözött-e valójában, vagy csak munkalakást tart fenn, nem tudjuk pontosan és hitelesen. Az viszont tény, hogy vagyonnyilatkozatában nem szerepel II. kerületi lakásvásárlás… Várjuk a fejleményeket.

A következő hét is izgalmas lehet, hiszen közeledik minden… a választás, a népszámlálás és a háború… de ez utóbbiról később.

Stoffán György