2021. november 17., szerda

A halálra vert lengyel ferences

 

„A 35 éves Maksymilian Adam Świerżewski lengyel ferences atyát november 11-én a Varsó melletti Siedlce egyik parkjában tett esti sétája ismeretlen tettesek megverték. Néhány órával később, a kórházban belehalt sérüléseibe.” – így szól a Glória TV híre… 

A világsajtóban egyetlen sor sem olvasható a brutális támadásról, a ferences pap halála elvész a hazudozásokból és álhírekből, a politikai csatározásokból és a járvány egymással ellentétes híreiből álló média bűzölgő mocsarában. Pedig, a hír, mint már oly sok hasonló is, mintegy összefoglalója időről-időre annak a sátáni kornak, amelyben élni kényszerülünk.

Ha megölnek egy papot, ami immár csaknem havonta megtörténik, újra és újra Krisztust ölik meg. Lefejezve, agyonverve, leszúrva… mindegy. A hívő ember a megfeszített Krisztust látja benne, hiszen a hitetlenség, a politikai meggyőződés, a sátáni megszállottság, a liberális aberráció az oka, ami úgy terjed a világban, mint a középkorban a pestis. Védekezni lehet ugyan ellene, de több áldozatot szed, mint ahányan elkerülhetik a súlyos kórt. Sem az egyházi sajtó, sem a nem liberális média nem foglalkozik ezzel kellő erélyjel, nem tiltakozik a már-már megszokottá váló pap-gyilkosságok miatt, s elintézzük azzal a balga mázaskodással, hogy lám, napjainkban is vannak vértanúk, akik erősítik az egyházat. Noha, ennek a mondatnak csupán az első része igaz: vannak vértanúk! Nem kellene, hogy legyenek, ha a kereszténységnek volna igazi, erős és a napi politikától nem függő vezére, aki milliárdos létszámú hadseregét úgy irányítaná, hogy azok képesek legyenek megvédeni a krisztusi igazságokat, a hitet, a hívő emberek alapvető emberi jogait és a történelem ezerszer bizonyított törvényeit. Ilyen azonban nincs. A keresztény, mint az óceánban összetört hajó deszkájába kapaszkodó ember, lebeg a mindenségben. Sem hitbéli megerősítést nem kap, mert a politika és az új világrend mást akar, sem konkrét védelemre nem számíthat, hiszen a világi hatóságok is annak a sátáni rendszernek a fullajtárjai, amelyek immár nem ismernek sem rendet, sem erkölcsöt, sem tisztességet, sem hitet, sem jogot. A keresztény ember magára maradt a világban, mintha külön-külön mindenki egyedül lenne.

Igaz, Jézus előre megmondta, hogy „ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak”… (Jn. 15, 20.) És ez rendben is volna… vállaltuk, vállaljuk. Ám Jézus nem tiltotta, hogy védelemben részesüljünk, megvédjük magunkat és egymást, hogy keresztény egyház-vezetőink és maga Róma püspöke egyértelműen fellépjen a keresztény világ védelmében, s nem azt parancsolta, hogy tanítását a világ forgásának megfelelően átírják, meghazudtolják, relativizálják, ezzel is gyengítve az esendő ember hithez való viszonyát.

Igen, most megint megöltek egy ferences papot, mint tették a történelem folyamán a nácik, a kommunisták, s teszik ma a liberálisok, a sátánisták. És a világ keresztény és nem keresztény médiumai hallgatnak, a kormányok szemlesütve és félrenézve sunnyognak el a történtek mellett, Róma pedig, mintha misem történt volna, tovább védi azokat, akik számba jöhetnek, mint gyilkosok, s együtt politizál azokkal, akik szervezik ezeket a gyilkosságokat…

A 35 esztendős ferencest eltemetik, és „hálát adnak Istennek”, hogy ismét vértanút adott az egyháznak. Ám, tisztelettel jegyezném meg: Nem Isten adta a vértanút, hanem a világ, csaknem mindenki által támogatott istentelensége vett el egy fiatal papi életet, egy ferencest attól az egyre szűkülő világtól, amely még a normalitást vallja örök értéknek és a Teremtés logikáját követi.

Ha a keresztény egyházak nem veszik fel a kesztyűt és nem harcolnak ugyanazzal az erővel és hanggal, mint a gyilkossá vált sátáni világ, akkor a szemináriumokban nem papképzés, hanem vértanú felkészítés lesz… annak pedig semmilyen gyakorlati értéke nincs. Mert önmagában az értelmetlen halál nem érték… Csak az életért adott élet az! Ha hagyjuk meghalni a kereszténységet, úgy a halottért már nem lesz érdemes meghalni…

A Sátán csak harcol, de soha nem győzhet, mert Istennel szemben senki sem győzhet. Talán ezt kellene szem előtt tartani és végre Isten seregét kellene erősítenie minden keresztény egyházi vezetőnek és hívőnek… hogy ne gyilkolhassanak többé papot!

Ehhez a harchoz azonban feltétel nélküli és törhetetlen hit szükségeltetik Krisztusban!  

Stoffán György