2021. február 2., kedd

Miért nincs hatósági fellépés a kereszténységet gyalázók ellen? Miért szűnt meg – csak e tekintetben – a Btk 332. §-a?

A keresztényellenes megnyilvánulások egyre irritálóbbakká válnak, de semmilyen hatósági vagy törvényes ellenlépést nem tapasztalhatunk. A demokráciára hivatkozással azonban minden más vallási felekezetet, nemzetiséget törvény véd. Ha keresztényellenes vagy a keresztények elleni gyűlöletkeltő, gúnyolódó írás, karikatúra kerül szóba, akkor még Justitia immár csaknem nevetségessé váló intézményében is, „jópofának” titulálva a bűncselekményt képező rajzot, szőnyeg alá söprik az ügyet. Miért kell tűrnie a magyar keresztényeknek is azt, amit Európa nyugati felében látunk, és abból levonva a konzekvenciát, miért nem tesz semmit ez ellen a hatóság, a kormány, a jog – ez érthetetlen… Elgondolkodhatunk azon is, hogy mi lesz a következő támadás a pusztaszabolcsi, és a bírósági kereszténygyalázás, vagy a Margit hídi keresztletördelés, és a keresztelés betiltásának ötlete után? Meg kell-e várnunk a templomgyújtogatásokat, a papok elleni erőszakos cselekményeket, netán a sekrestyés lefejezését valamelyik templomban? A keresztény embernek muszáj-e önként és dalolva vértanúvá válnia ahelyett, hogy megvédené hitét és templomait? Vajon Jézus nem kérte-e ki magának, amikor a poroszló arcul ütötte? S nem kergette-e ki a templomból a kufárokat? 

A jézusi tanítás nem félreértendő. Nem arról beszélt Jézus, amikor a szeretetet hirdette, hogy bárgyúságunkkal szinte kihívva magunk ellen az ellenség haragját, kezet se emeljünk azokra, akik testvéreinket, hitünket és jelképeinket akarják megsemmisíteni. Lassan meg kell szervezni a kereszténységet védő légiót, mert nem elég magunkat keresztény értékeink védelmezőjének kikiáltani, de valóban védelmezni kell azt, ami a miénk, s ami ezer éven át tartópillére volt nemzetünknek. Nem engedhetjük meg, hogy egy, a világot elárasztó beteges szellemiség néhány megszállott követője kétezer év után ismét oroszlánok elé vesse a keresztény tömegeket. Nem hagyhatjuk, hogy ismét katakombák mélyén kelljen a Teremtő Istent dicsérni titokban… mert a Sátán így akarja. Az imádság mellett de facto, védekezni kell. Védeni papjainkat, templomainkat, keresztény testvéreinket, fiatalságunkat és keresztény-keresztyén közösségeinket, nemzetünket. Az összes keresztény-keresztyén magyarnak együtt, közösen kötelessége és joga az önvédelem. Ennek elmulasztása nem csak bűn, de maga az önmagunk elleni büntetés is. Nem kell és nem is szabad továbbengedni azt a romboló szellemiséget, amely Justitia „istállóiban” és Pusztaszabolcson egyaránt rombol, megaláz és megsemmisít! 

Végre fel kell ismerni, hogy a magyar kereszténység-keresztyénség iránti beteges kommunista, liberális, gender  gyűlölet nem egyedül a vallást, az egyházakat és templomainkat veszélyeztetni, hanem a nemzet létét fenyegeti! Aki pedig ez ellen nem lép fel, az bűnösebb, mint azok, akik gyalázzák a keresztény-keresztyén magyar hagyományokat. Elengedhetetlen tehát, hogy a gyalázkodókkal – ha sem a bíróság, sem más hatóság nem lép fel ellenük – szembe szállni. Ennek a szembeszállásnak azonban nem kifejezetten tettlegesség, hanem saját kereszténységünk megélése és az általa való példamutatás is az alapja kell, hogy legyen. Mert a kereszténységet-keresztyénséget nem csak emlegetni, de élni kell, minden tekintetben! Ismét idézem Jakab Antal erdélyi püspököt: „A kereszténység és a magyarság egy. Ha elválasztjuk a kettőt, akkor az olyan, mint amikor a lélek elhagyja a testet. Az a halál!” Ha pedig önként és védekezés nélkül hagyjuk, hogy megsemmisítsenek, akkor azt meg is érdemeljük! 

Btk. 332. § Közösség elleni uszítás 332. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet ellen, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel – gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

 Stoffán György