2021. január 20., szerda

Jézus karikatúra és a magyar igazságszolgáltatás…


Nagyon jól jellemzi a magyar igazságszolgáltatásnak nevezett „valamit” az a bírói megjegyzés, miszerint „jópofa” egy karikatúra, amely a keresztény egyházak alapítóját, Jézust ábrázolja a kereszten. Jellemzi, hiszen egyetlen bíró vagy ügyész sem emelt szót ellene, tehát egyetért a bírónő véleményével.

Fel sem teszem a kérdést: „mi lenne, ha egy másik vallás…” etc. Mert hiábavaló. Egy évtizede semmi sem változott e kérdésben, ha csak az nem, hogy a keresztényellenesség eddig nem volt ilyen mértékben tapasztalható egy önálló hatalmi ágban sem. Csupán Gyurcsány Ferenc keresztényellenes pártjának néhány tagja rugaszkodott el a normalitástól, s fogalmazott meg ostobaságnak gondolt, ám annál sokkal súlyosabb és veszélyesebb mondatokat a keresztény magyar emberek millióiról.

Mára odáig jutottunk, hogy egy bírónő köpte szembe a keresztények közösségét, s alázta meg a társadalom nem kis hányadát azzal, hogy Krisztus személyét, sőt az emberiségért önmagát feláldozó isteni személyt kigúnyoló rajzot nem ítélte el.

Mi jöhet még ezután? Az, ami Nyugaton már tapasztalható. Élesedő keresztényellenesség, akár gyilkosságok és templomgyújtogatás… bírói támogatással. Mert a bírónő döntése, véleménye maga a felelősség, maga a bűnpártolás és a bűnsegédlet. A kollégák, a jogászok hallgatnak, ergo egyetértenek… Ezután – joggal – felteszem a kérdést: Miért kötelező tehát egy ellenségem idézését elfogadnom, arra megjelennem? Miért kéne bíznom abban, hogy bármilyen ügyben, mert keresztény vagyok, nem ér hátrány, s mi garantálja ezek után, hogy a jog ugyanaz ma is, mint volt Csemegi uram idejében? Semmit…

Mindazonáltal kikérem magamnak – mint keresztény, magyar állampolgár –, ezt a bírói magatartást, és követelem, hogy a bírói kar, az ügyészek és az ügyvédek emeljék fel szavukat abban az esetben, ha nem értenek egyet a bírónő véleményével… Látnunk kell, kik azok, akik csatlakoznak ehhez a bírónő által is egyetértőleg elfogadott gyilkos európai keresztényellenességhez, és kik ítélik el ezt a magatartást!

Az MKPK elnöke, Veres András püspök megdöbbentőnek nevezte, hogy a keresztényellenes karikatúra „arcátlan módon” néhány hónappal ezelőtt szakmai díjat kapott. Még felháborítóbbnak tartja, hogy a bíróság első fokon keddi sajtóhírek szerint a többi között azzal utasította el a jogi keresetet, hogy a „karikatúra jópofa”.

Stoffán György