2020. augusztus 14., péntek

Érthetetlen járványügyi ország-besorolások… avagy, a politika is fertőz?


Megdöbbentő, hogy július 12-e óta nem változott az országok járványügyi besorolása, noha a fertőzésveszély immár itthon is érezteti hatását, főként és nagymértékben azoknak az esetében, akik Nyugat-Európából tértek haza. Ez a tény olyan bizonytalanságot idéz elő az állampolgárokban, ami hiteltelenné teszi az operatív törzset és magát a járvány veszélyességét, hiszen az emberek tudnak számolni, összevetnek hivatalos adatokat, és látják a fertőzöttség számának növekedését is.
Miközben az európai országokban egyre nagyobb a fertőzöttség, az egyes országok besorolása mégsem változik, az utazási kedv növekszik, és a betegek száma is emelkedőben van.

Felmerül a kérdés, hogy miért csak a Nyugat-Európánál lényegesen kisebb mértékben fertőzött Erdély sárgállik a térképen, de a sokkal inkább veszélyes Horvátország zöldben tündököl. Milyen politikai és gazdasági parancsok vagy érdekek által színeztetik be Európa, és hová vezet ez a felelőtlenség, amely beláthatatlan következményekkel járhat hamarosan hazánkban is. Hiszen hamarosan kezdődik a tanítás, lejárnak a szabadságok, emelkedik a betegszám, és a nagymértékben fogyatékosnak tűnő pedagógus-szakszervezet a hibrid oktatás bevezetését követeli, noha járvány esetén két nap is sok egy közösségben… ha pedig nincs járvány, akkor menjen mindenki folyamatosan iskolába.

Tehát a járványügy kezelésében is hatalmas káoszt sikerült teremteni, a korábbi határozott és eredményes fellépéssel szemben, mert a gazdasági és liberális lobbi-érdekek mindent felülírnak. Ha van járvány… Ha van, akkor hetente 15 ezer új megbetegedést kell, hogy jelezzenek a háziorvosok… de nincs. Akkor pedig nem értem, mire való ez a társadalom fölött Damoklész kardjaként lebegtetett hisztériakeltés?

Valami tehát továbbra sem stimmel… mert engedjük a betegséget terjedni azzal, hogy nem sárga az egész európai földrész, ugyanakkor olyan drákói szigort igyekszünk bevezetni a magyar polgárokkal szemben, ami a „szocializmus bukása” óta aligha volt tapasztalható. Ugyanis, a karantén-kötelezettséget ab ovo a rendőrség bűnügyi osztálya kezeli, intézi…

(„Országos járványról akkor beszélünk, ha egy héten belül 15 ezer, vagy annál több ember fordul orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedések természetesen térben és időben nem egyszerre jelentkeznek, ezeket a megyei adatok tartalmazzák. Kisebb közösségekben is lehet járvány, mint kórházakban, iskolákban, ilyenkor az intézmény jellege határozza meg a szükséges teendőket.”)

Jó lenne tehát, politikai és gazdasági érdekeket kizárva, a tényleges helyzetről valós adatokkal tájékoztatni a közt, a nem veszélyeztetni, fenyegetni és riogatni a társadalmat. Őszinte, eredményes és határozott lépésekre van szükség, ha el akarjuk kerülni azt a tragédiát, amelyet a háttérhatalom hoz a világ népeire…

A legelső lépés, hogy egész Európa színe sárgává változzék… - a magyar politikai elit kedvenc Horvátországával és Németországgal együtt! 


Stoffán György