2019. december 16., hétfő

Tordai Bence koporsója…


Immár tíz esztendeje, hogy a nemzeti kormány kétharmados parlamenti többséggel vezeti Magyarországot. E tíz esztendő alatt nagyot fejlődött az ország, a gazdaság, megváltozott az emberek életvitele, a dolgozó társadalom jobban él, és a nemzeti elkötelezettség is mintha pozitívan változott volna. Azonban néhány olyan mulasztásunk van, amelyek a fenti, jó irányba indult változásokat egyik pillanatról a másikra megsemmisíthetik.

Ezeket a mulasztásainkat tartalmazta a Várba vitt koporsó, amelyet a ’19-es patkányforradalom szellemi örököse, a nemzetét semmibe vevő, parlamenti bohóc vitetett a Sándor palotához.  

A koporsót képzeletben felnyitva mindjárt a szemfedőt látom meg. Szépen hímzett, gyönyörű redőkkel és csipkével a szélén, de nem átlátszó… és cirkalmas betűkkel a közepére mázolva: DEMOKRÁCIA.

Igen, ez az a szemfedő, amely mindent eltakar, amivel elfedtük az elmúlt tíz év mulasztásait: a rendteremtés kötelezettségét, a ködösítésekkel teli szólamok igaztalanságát, a nemzeti érdekek még keményebb szolgálatának elmulasztását, az igazságos elosztás és pályáztatás kötelezettségét… a jóravalók félreállítását és az alkalmatlan hízelgők, talpnyalók magas hivatalokba helyezését.

Mert minden, ami a koporsóban van, és az, hogy e koporsót egyáltalán felvihették az elnöki rezidenciára, az igenis, a mi bűnünk! Önmagunkkal, a néppel, a magyar nemzettel szemben, a demokráciára hivatkozva, azzal takarva botorságunkat, önzésünket és félelmeinket a „megreformált” Uniótól!

Mert harminc éve nem értjük meg, hogy a proli házmesterrel nem lehet Mozartról vitát folytatni, mert azt gondoljuk, hogy aki a „vörös bolygóról” jött ugyanazt érti egy-egy fogalmon, amit mi, keresztény magyarok értünk. Nem látjuk be, hogy az ellenséggel nem lehet együtt poharazgatni, mert mérget tölt az italba, amint elfordulunk, és nem követeltük meg a tiszteletet a nemzet, a haza, a Himnusz, és a Miatyánk iránt. Csak beszéltünk a magas katedráról és a hangunk nem érte el a fiatalokat, nem érte el azokat, akikhez az ellenség nem a pulpitusról beszélt, hanem kiszállt az Audiból és bár nehezére esett, de odament az emberek közé a választások előtt, mert tudta, hogy mit nyerhet, és mit veszíthet, ha nem ezt teszi.  

Mi nem ezt tettük. Mi azt mondtuk, hogy megreformáljuk az Uniót. Nem ment! Mi megjátsszuk a glaszékesztyűs, zsakettes, cilinderes úriembert a mocsárban is, és azt hisszük, hogy erre a mocsárlakó is képes. Mi elnéztünk minden aljasságot, trágár tüntetést, vádaskodást, ünnepeink megrontását, a szegény gyermekek karácsonyi szánkóinak megrongálását a demokrácia nevében, és parancsba adjuk az emberi méltóságában megalázott rendőrnek, hogy a szolgálati szabályzatban és az alkotmányban foglaltak ellenére is tűrje a csőcselék köpéseit, füstbombáit és petárdáit – mert demokrácia van, amibe ez is belefér. Tordai koporsójában benne van a mi tíz évünk minden mulasztása. Benne fekszik a bíróságok minden jogot megtagadó politikai ítéleteinek sokasága, a politikusok gazdasági bűncselekményeinek eltusolása, a szemkilövetés megtorlatlansága, a metrópénz sikkasztás 167 milliárdjának felderítetlensége, a titkosszolgálatok hazaárulásának bírói felmentése, és a szegedi maffia büntetlensége egy olyan bírónő által, akit a bűnösök egyike pénzelt… a mai hírek szerint. És benne van ebben a koporsóban a nemzeti tanterv is, amelyben nem szerepel Wass Albert, Nyirő József, s amelynek IV. osztályos olvasókönyvéből Nagy Bandó verseket olvashat a kisdiák… nem tanítunk zenét és művészetet, az erkölcstan órák és a mindennapos tornaórák nevetség tárgyát képezik a tanintézetekben… és sorolhatnám, de ez a koporsó oly sok önmagunk ellen elkövetett bűnt rejt magában, hogy lehetetlen volna e felsorolás. Mi pedig azt hisszük – talán magunkból és az érdemtelenül kapott horribilis tiszteletdíjakból kiindulva, hogy pénzzel minden kiváltható.

Most pedig? A koporsót vivőket kárhoztatjuk, noha amennyiben ez a koporsó üres lenne, Tordai sem lenne már szabadlábon, s nem vihetne efféle figyelmeztetést Magyarország elnökének. Igaz, amiért vitte, az is benne van ebben a koporsóban. Mert a TB-törvény egy-egy pontja is bűn… De ez már egy másik cikk…

Tíz év után nem kárhoztathatunk senki mást, mint önmagunkat. Tíz év három kétharmada mellett nem lehet más a hibás a mai káoszért, a mai kommunista-liberális győzelemért és azért, hogy mindent, amit akarnak, megtehetnek. Mert a sorompót nem zártuk le. Nem állítottunk fel időben erkölcsi határokat, nem követeltük meg az alkotmány előírta rendet, és nem vettük figyelembe a nép, a nemzet, a társadalom jogos igényeit a fentiekkel kapcsolatban.  A magyar kormány nem ismeri a néplélek elvárásait, nem ismeri a magyar nemzet hitét és gyengeségeit… hanem követ egy innen-onnan összetákolt félig liberális, hamis demokráciát hangoztató, félig keresztény félig… rendszert, amely mára kiderült: meglehetősen bizarr, törékeny és olykor álságosnak tűnő. És nem lát le a népre senki, aki ma a parlamentben üldögél, mert milliós fizetések mellett, egy idő után mindenki elfelejti honnan jött… és nem gondol arra sem, merre tart, mint arra sem, hogy egyszer számot kell adnia.

Ha nem akarjuk az egész országot az októberben néhány helyen győztes, de országos káoszt okozó magyar gyűlölők kezére adni, akkor cikkem olvasása után végre tessék elgondolkodni mik a lehetőségek és hogyan tudnunk törvényesen, de keményen rendet tenni abban a rendetlenségben, amelyet a mi mulasztásaink hosszú sora okozott. Ha viszont bukni akarunk 2022-ben, akkor hagyjuk tüntetni kedden, szerdán és mindig, parlamentben és utcán egyaránt a hazudozókat, az ellenséget, a magyarság megsemmisítőit. De ne panaszkodjuk többé…


Stoffán György