2019. december 16., hétfő

Landeszmantól-Karácsonyig… avagy állóháború a magyar kultúra ellen


Ha például azt mondanám, hogy: – ha nem lenne magyar kultúra, akkor az itt élő népnek nem lenne semmije a pajeszon és a kapedlin kívül… – hát lenne nagy botrány, lenne ántiszemitizmus ordítozás és e sértettség hevülete másodpercek alatt átterjedne a dobrevi Unió magyarellenes parlamentjébe is…
Landeszman György
Nos, az alapvető probléma, hogy ezt a kulturális háborút, amely ma is folyik a magyar nemzet ellen, nem vették észre akkor, amikor még időben szóltunk. Mert Antalléknak sokan szóltunk! Ám, akkor az volt az ellenség, aki nyilvánosan beszélni mert az akkori jelenről, és a várható – mára beteljesedett – jövőről. Antallék állandó megfelelni akarása nem a nemzeti érdekeket, hanem a Mazsihisz galiciáner elvárásait követték. A kilencvenes években már világos volt, hogy az SZDSZ teljes erővel a magyarság ellen harcol minden fronton. Volt itt „ki a magyar?” – kérdés, volt keresztény kurzus emlegetése, és volt Landeszman-Zoltai kettős, akik pofátlanul és e galiciánerek felsőbbrendűségével azt merték mondani, hogy: „ha nem lenne a zsidó kultúra, akkor a magyaroknak csak a bőgatyájuk és a fütyülős barackjuk lenne…”

És akkor is szóltunk. Ma jó pénzért, százával osztják az észt a nemzeti oldalon kultúra-ügyben,  de akkor a világ magyarságából mindösszesen hárman tettünk feljelentést, az akkori Btk. 269.§-a alapján, ám, a bölcs ügyész – valami Nyilasi nevű bérenc – elutasította a feljelentést azzal az indokkal, hogy Landeszman kijelentésének nincs (sértett) alanya. A magyar nemzet már akkor sem volt alany a számukra. Azért biztos, ami biztos, Landeszmant kitették Kanadába, hogy ott „pasztorálja” a híveit, engem pedig azon nyomban felmentettek a három éve tartó „románellenesség” miatt, az Antall-kormány és a Mazsihisz által nyakamba varrt perben. Románellenességem mindössze abból állt, hogy a marosvásárhelyi vérengzés után, amelyben volt szerencsém tudósítóként részt venni, és közelről látni miként verték ki Sütő András barátom szemét, hazahoztam és a Szentkorona című lapban megjelentettem egy ottani magyar nyelvű plakátot, amelyen az állt: „a románok románul viselkedtek”….  és bár ez igaz volt, a „magyar” bíróságnak más volt a véleménye. Ahogy egy másik sajtóperben a székesfehérvári bírónő felszólított, hogy ne tótozzam a felperest, mert az szlovák… Nos, nem is ez a lényeg, hanem a magyar kultúra helyzete, amely szorosan kapcsolódik ahhoz a párhuzamos társadalmi berendezkedéshez, amelyben élünk – itt Magyarországon is. Színházakra, művészeti irányzatokra vetítjük rá azt a szellemi és politikai káoszt, amely voltaképpen az erőtlenségünkből, a belső rendcsinálás – a folyamatos demokráciára hivatkozás miatti – lehetetlenné válásából adódik.
Amikor egy fb bejegyzésben egy ostoba liberális (Vicsek) kijelenti, hogy ők a magyar kultúra, akkor abban a pillanatban, az ő színvonaluk szerint csattannia is kellett volna annak a szellemi pofonnak, amit megérdemelnek azok, akik vele együtt ezt a beteges felsőbbrendűséget vallják. Mert nem más ez sem Landeszman, sem Vicsek részéről, mint beteges agyszülemény, amely abból ered, hogy történelmi és irodalmi tényeket meghamisítva, sajáthibás történelmi hányattatásaikat felhasználva támadhatatlanná tették önmagukat, s azt hitték, hogy ez a helyzet mindörökre fenntartható. Hát nem! Nem tartható fenn, még akkor sem, ha naponta bejárják hazug panaszaikkal az egész Európai Uniót, s akkor sem, ha a budapesti marionett bábú épp kirúgni készül annak a színháznak az igazgatóját, aki csak magyar irodalmi gyöngyszemeket tűz színháza műsorára.
Ugyanis más a szándék, és más a valóság. Lehet húzogatni még az oroszlán bajuszát, lehet siránkozni ’44 miatt, de ez, a mai világot cseppet sem befolyásolja, s nem változtat azon a tényen, hogy a magyar szellemiség ebben a párhuzamos társadalomban egyre inkább feleszmél. Mert a magyar, ha nem lépnek a nyakára, akkor elégedett a sorsával. Azonban, ha piszkálják, ha de facto lőnek rá, ha rablók és Istent káromlók olvasnak fel a Bibliából, és azt látja, hogy akire szavazott az nem védi meg, akkor elkezdi megvédeni önmagát. Igen elkezdi… mint ma. Elkezdte… talán… végre beszél róla. Végre buszon, villamoson, vonaton, társaságban szó esik a magyar kultúráról, és azokról, akik ezt a kultúrát kisajátítják, akik ellene tesznek, akik semmibe veszik nagyjainkat. Csak két hónap telt el a választások óta, de most a magyar ember gyorsabban reagál, mint egy évszázada bármikor.
Félnék az újsütetű, nagypofájú, a világhatalmat maga mögött gondoló árulók helyében, mert ha a magyar már legalább beszél róla, akkor jön a többi is hamarosan.
Elmúlt az az idő, amikor nem szólt senki a bajokról, és az ellenségtől való félelmüket inkább bárgyú bölcsességekkel magyarázták. Elmúlt, mert a magyar kultúra, a magyar nemzet felismerte, hogy a 24. órában van, és ha most nem lép, nem reagál, nem védi meg örökségét, akkor egyszer és mindenkorra elvész. Kultúrájával, nyelvével, hazájával együtt.
Az önvédelem pedig nem azonos a mások ellen való gyűlölettel, az ilyen olyan anti-izmusokkal, és nem azonos a mai európai értékrenddel, amely azt jutalmazza „apró kockacukrokkal”, ha egy ország-vezető népeket és nemzeteket igyekszik megsemmisíteni. (lásd: Klaus Johannis uniós kitüntetése)  
Nem! Mi nem mások ellen harcolunk, hanem a saját nemzeti kultúránkért, azért amit örökül kaptunk, és tovább kell adnunk gyermekeinknek, unokáinknak. Sértetlenül! Aki pedig ezt támadja és ellene van, annak nem ebben az országban, annak nem ebben a kultúrkörben van a helye. A mai magyarság, a társadalom hatványozottan kell, hogy fellépjen a saját érdekében a Landeszmanok és a Vicsekek szellemiségével szemben, mert még ma sem kapja meg azt a támogatást állami részről, amely valóban védi és megvédi a magyar történelmet, kultúrát, és ez által a jövőt.
Vásárhelyi Mária
Megjelent a Rákosi-korszak egy újabb szellemi reinkarnációja is – az egyházellenesség, amelynek zászlóvivője szintén egy kommunista. És ezt jó volna most, csírájában elfojtani. Mert a támadások elleni fellépések elmaradása egyre mélyebbre sodorhatja a nemzeti önbecsülést. Az SZDSZ kereszténykurzusozása látszik újra megjelenni Vásárhelyi Mária öklendezésében, és ezt politikai és jogi Daedalonnal kellene azonnal csillapítani!  Ha nem teszik meg az arra illetékesek, akkor visszajutunk a 90-es évek mulasztásaihoz, és így egészen mélyre süllyedhetünk… ahonnan nincs többé visszaút.

Nagy feladatai vannak tehát a regnáló nemzeti keresztény vezetésnek, mert a józan, de erőt mutatni tudó kormány ma még a nemzet hasznára válik.  A gyenge, meghasonlott és félelmekkel teli állam azonban elvész…


Stoffán György