2018. december 23., vasárnap

Dr. Ferencz Orsolya és László Petra magányossága a nemzeti médiában

Évekkel ezelőtt felhívtam a jobboldali sajtó figyelmét arra, hogy a tisztelt kollégák ne foglalkozzanak olyan nagy elánnal az ellenzék ostoba és velejéig primitív megnyilvánulásaival, mert az lehúzza a legpallérozottabb újságírót is. Ugyanis nem lehet egy proli házmester kocsmai megnyilvánulásait azon a szinten kezelni, amilyen szinten a nemzeti keresztény elkötelezettségű magyar értelmiség áll. Erről a szintről azt a mocskolódást és aljas vádaskodást meg sem volna szabad hallanunk. Ha meghalljuk és válaszra méltatjuk, akkor mi magunk is egy lépcsőfokkal… majd még sokkal lejjebb lépünk. Többszöri intésemet olyannyira vette semmibe a nemzetinek mondott kultur-média, hogy mára aligha mondhatjuk el magunkról, hogy különbek vagyunk.
Nem csupán azért nem vagyunk különbek, mert lealacsonyodunk egy-egy proli megnyilvánulás kommentálására, felháborodva és hisztériát keltve, de már odajutott a magyar nemzeti sajtó, hogy keresi azokat az ellenzéki ocsmányságokat, amelyekkel le lehet járatni (bár erre ma már nincs szükség) a már a jobboldali többség előtt alaposan és régen lejáratódott ellenzéket.
Miért is ez a műfelháborodó és sajnos a jobboldalon is elterjedt beteges ellenségpellengérezés? Mert a sok színvonaltalan, olykor trágár, de úri kaszinókba be nem engedhető beszélgetős műsorban nem az igazi problémákról esik szó, nem beszélünk a valós és megoldandó bajokról, hanem igyekszünk beszántani az amúgy is önmagát elásó ostobákat, akikről szólni sem érdemes. Elég ugyanis, amit ők, önmagukról megjelentetnek saját médiájukban.  
A legfélelmetesebb azonban az, hogy a nemzetinek mondott média az utóbbi időben lapítani látszik. Jó példa erre a dr. Ferencz Orsolyára szórt szenny, amelyet a bal-liberálisok oly nagy hévvel tettek az elmúlt napokban. A gátlástalan és aljas sárdobálás egy igazi tudósra, a családanyára, a világosan gondolkodó keresztény magyar asszonyra igazán felháborító volt. Ám, csupán egy-két nemzeti média állt ki a miniszteri biztosi kinevezése miatt célponttá vált Ferencz Orsolya mellett. Ki tudja miért? Ám, akik egy-egy uniós liberális politikus megnyilvánulásából élnek a beszélgetős, jól fizetett hülyegyerek-műsorokban, azok bizony most hallgattak, mint ama bizonyos végtermék a fűben. És ez is gusztustalannak tűnik.
Hasonlóképpen hányingert gerjesztő az a hallgatás is, amely László Petra kolléganőnk felmentése körül tapasztalható. Senki nem szólt az Echo vagy Hír TV-ben arról, miként hurcoltak meg egy ártatlan, munkáját végző tudósítót, egy liberális aljasság miatt, amely egyértelmű hazugságokra épült… Senki nem vetette föl, hogy egy jogállamban meg lehet-e engedni azt, miszerint egy embert meghurcoljon a bíróság politikai nyomásra. Nem szól senki arról, hogy egy ember éveken át félelemben élt, tönkrement, kettétört a karrierje, mert az úgynevezett jog ezt megengedi.
Igen, ez a két esemény volt, amitől zengenie kellene minden „nemzeti” médiumnak, határon innen és túl, mert a balga, de ma oly jól fizetett beszélgetős műsorok résztvevői is kerülhetnek efféle helyzetbe. Mi, mind lehetünk a politikai jogszolgáltatás áldozatai, mert dolgozunk, mert igyekszünk a liberális minoritás ostoba és hazug kelepcéit kikerülve objektíven és tisztességesen dolgozni a haza és a nemzet érdekében. Mint dr. Ferencz Orsolya és László Petra teszi.
Van tehát mit átgondolni a jobboldali sajtó munkatársainak, a hangulatkeltőknek, a pénzért mindent megzenésítő, de üres (fejű) műsorvezetőknek és a műsorban részt vállalóknak is.
Vannak bajaink, vannak végzetes folyamatok a nemzeti életben, s vannak elhallgatott, ám nagy közérdeklődésre számot tartó ügyek. Ám, a legegyszerűbb az, ha néhány primitív, ostoba és hazaáruló senki elejtett mondatain csámcsogunk és csámcsogtatjuk a nézőt, az olvasót. És közben reményeket keltünk egy új szép és keresztény Európa újjáépítésében… Magyarul: félrevezetjük a jobboldalt, a nemzetben gondolkodókat, mert kisstílű és igénytelen, de a konyhára sokat hozó cikkeket írunk és műsorokat szerkesztünk.
Pedig mindez – mert mi vagyunk többen – nagyobb árulás, mint a percemberkék, a szobrot robbantani akaró kis hülyék, a hazaáruló uniós képviselők egy-egy mondata, amelyet örömmel megéneklünk, mert hangulatot lehet kelteni és a plebsz odaül a jövő héten is a TV elé.… Pedig, ez nem érték, amit a magyar újságíróknak kötelességük volna közreadni, azzal tanítani. S nem is pozitív gondolkodásra sarkall, hanem épp úgy rombol, mint a liberál-bolsevizmus… S a jobboldali néző, olvasó épp úgy áll fel a készülék elől a műsor végén, mint a gyurcsányista tüntetés nyugdíjas kielégültjei. S ezt a nemzeti média teszi a választókkal!
Igényes magyar újságírás ma már alig-alig van. És ez nem az ellenzék bűne… a miénk!
Stoffán György