Oly
áhítva vártuk az amerikai elnökválasztást, hiszen azt hittük, hogy ami a
kampány alatt elhangzik, az úgy is lesz. Tévedtünk, és ezt is – mint minden választás
után – belátjuk. Igaz, ez esetben nem mindenben látjuk még a tévedésünket,
hiszen bizonyos fontos döntéseit egyelőre nem változtatta meg a béke elnöke. A
WHO-ból való kilépésen azért még hezitál, és inkább anyagi kérdést csinál
belőle, semmint azt ismételgetné, amit először mondott ezzel a gyalázatos gittegylettel
összefüggésben. Nevezetesen azt, hogy az egész világot átverték a vakcinázással
és a Coviddal. Ám, ma már inkább a befizetést illetően hallunk kissé határozatlan
elnöki elgondolásokat. Az már mindegy – úgy tűnik –, hogy mit mondanak az
orvosok, mi lett a bizonyított következménye a népirtással egyenlő vakcinázásnak,
és mi lehet a következménye a kötelező oltásoknak…
A
WHO legújabb elmebetegsége, az asztali só betiltása, amelyet kálium-kloriddal
helyettesítenének. Ez legalább olyan tiltás, mintha a zsidó vallást akarnák
betiltani, mert az legalább olyan régi, mint a só használata a világban.
(Persze, erre is sor kerülhet, hiszen már készül egy kitalált világvallás
kiterjesztésére vonatkozó terv.)
Szóval,
a só betiltása népmeséink és kulináris élvezeteink megsemmisítése volna, de a
kálium, mint tudjuk szívmegállást, szívbetegségeket okoz. Igaz, ha az ember rákényszerül
egy kis vízhajtásra, akkor a kálium használata kötelező, de ki akar állandóan
vízhajtóval élni, hogy az étel íze megmaradjon? Az egykori t@rrorista gittegylete
tehát, ma ismét bedobott egy szondát arra nézve, hogy meddig mehet el a
világszervezet az emberek türelmét próbálgatva, feszegetve. Ha csak arról lenne
szó, hogy a WHO-nál is mindenki hülye, nem szólnék semmit. Az azonban, hogy az
emberek egészségével kezd játszadozni ismét ez a szervezet, az tűrhetetlen.
Viszont félő, hogy ezt az ajánlást, mint oly sok más elmeháborodott és gyilkos ötletet
megfogadva, csaholó kutyusként átveszik a tagállamok, hasonlatosan a HACCP-hez
vagy más agyament WHO-s találmányhoz. Talán jó lenne átgondolni nemzeti
szuverenitásunk szellemében, az ebből a világszervezetből való kilépésünket,
mielőtt tényleg káliumot fogunk enni egy kis ciánnal vagy arzénnal vegyítve. Bár
ezeket az „emberi szervezetre jó hatással lévő” szereket még nem tette
kötelezővé a WHO. Egyelőre…
S.Gy.
Az
Európai Bizottság ajándéka Európa szegényeinek: február 10-től ultraibolya
fénnyel kezelt férgekkel dúsítják az élelmiszereket
Vigasztalásunkra,
hogy 2024-ben az Európai Bizottság egy fillért sem adott nekünk, Európa
megajándékozta a szegényeit. Február 10-től ultraibolya fénnyel kezelt sárga
lisztkukacból készült port tartalmaznak az EU-ból importált élelmiszerek.
Természetesen az anyag eddig még ismeretlen allergiát okozhat, de mivel „a
bizonyítékok korlátozottak”, a címkézés szerint a termék csak a kagylókra és a poratkákra-allergiásokra lesz hatással. Míg
a világ más szegletein soha nem látott lendületet vett a tudományos fejlődés,
addig az öreg kontinens mindössze két nagyszerű újítással rukkolt elő:
férgekkel az ételben és a palackhoz rögzített dugóval. Az emberek táplálékául
szolgáló csótányokkal és férgekkel kapcsolatos őrületnek amúgy is
kiszolgáltatottjai vagyunk, mivel a boltokban lévő élelmiszerek legnagyobb
része importból származik. A legújabb fejlesztés ebben a tekintetben az, hogy
az Európai Bizottság engedélyezte a Tenebrio molitor (sárga lisztféreg) egész
lárváiból készült, ultraibolya (UV) sugárzással kezelt port. A „sárga
lisztféreg” kifejezés a Tenebrio molitor faj lárvaformájára utal, amely a
Tenebrionidae családba tartozó rovarfaj, a faj másik azonosított tudományos
szinonimája a Tenebrio molitor Linnaeus. Az új élelmiszert engedélyező
EU-rendelet értelmében a lárvákat a termikus szárítási szakasz előtt legalább 24
órával el kell távolítani a tápláléktól, hogy az emésztőrendszerük
kiürülhessen. A termék 2025. február 10-től kerül az európai piacra, és
megtalálható lesz a kenyérben és a zsemlében, az édességekben, a
tésztatermékekben, a feldolgozott burgonyatermékekben, a sajtokban és
krémsajtokban, valamint gyümölcskompótokban és zöldségkonzervekben.
A
Tenebrio molitor (sárga lisztkukac) egész lárváiból UV-kezelt port tartalmazó
élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni, hogy ez az összetevő allergiás
reakciókat válthat ki a rákfélékre, rákfélékből készült termékekre és atkákra
ismerten allergiás fogyasztókban. Ennek a nyilatkozatnak az összetevők
listájának közvetlen közelében, vagy összetevők listája hiányában az élelmiszer
nevének közvetlen közelében kell megjelennie. Ha az új élelmiszert jelentős
mennyiségű D-vitamint tartalmazó végtermékhez adják, az új élelmiszer nevét az
„UV-kezeléssel előállított D-vitamint tartalmaz” szavakkal kell kiegészíteni,
és a tápanyag-összetétellel kapcsolatos tájékoztatásnak tartalmaznia kell az EU
rendeletben meghatározott D-vitamin mennyiséget.
Persze,
a lehetőségek tárháza korlátlan, hiszen, az egyelőre deklaráltan csakis állati
fogyasztásra szánt katonalégy lárvát, amit egy ultramodern „gyár” állít elő
Üllőn, pillanatok alatt az asztalunkon találhatjuk, fehérjével dúsítva ezáltal
a kedvenc párizsinkat vagy virslinket.
A
modern világot valószínűleg furcsállnák nagyszüleink, akik a lisztből a kukacot
kiszitálták, a legyeket csak az istállóban és a trágyadombon tűrték, a tücsköt
pedig, meghagyták a mezők muzsikusának. Egyúttal minket is megrónának, hogyan
nevelkedhettünk ekkora marhának?
CzA