2024. október 7., hétfő

Hülyék vagy csalók? Avagy hogy számol az MVM?

Ha csak én lennék egyedül ebben a helyzetben, nem is tenném szóvá, de feltehetően sokan fizettek ki az MVM-nek olyan összegeket, amelyek teljes mértékben indokolatlanok, és amelyek mögött nincs fogyasztás, csak az MVM bizarr, csaló vagy értelmi fogyatékos elszámolása. Ám, kezdem az elején.


Az MVM átvette az EON-tól a villamos energia egyetemes szolgáltatást. 2024 júniusa volt ez a gyászos, és azóta  is problémát okozó átvétel. Ugyanis az MVM villámgyorsan kiküldött egy számlát, amelyben hasra ütve, becsült adatokkal elszámolt összeget állapított meg úgy, hogy hiába voltam és vagyok bediktálós fogyasztó, ők mitsem törődve a diktált és a diktálás alapján kifizetett számlákkal, adatokkal, 500 kWh-val kisebb záró mérőállást állapítottak meg, így 19.985 forintos számlát kaptam. Maga a számla is teljesen érthetetlen, hiszen az EON-nál számon tartott fogyasztást ellenőrizhették volna.

Amikor kértem az MVM-et, hogy ellenőrizzék a kiküldött számla adatait, ők kiküldtek egy nyilvántartást, amelyben sem az általuk becsült adatok, sem a kifizetett 19.985 forint nem szerepelt. Ennek ellenére anyagiakban egy ideig semmit nem korrigáltak, az adatokat eltüntették, s nekem visszautaltak 5000.- azaz ötezer forintot, ami igen kevés az általuk bevasalt 500 kWh árához képest.

Ezt követően már hiába írtam az MVM kiszervezett panaszkezelő Kft-jének, ők úgy tesznek, mintha súlyosan fogyatékosok lennének. Ám, immár nem a 19.985 forintos számla miatt magyarázkodtak, hanem küldtek egy furcsa, a saját kimutatásaikhoz képest megmagyarázhatatlan kimutatást… és cinikusan még annyit tettek hozzá, hogy ha nem értek egyet ezzel a magyarázattal, akkor forduljak a Békéltető Testülethez. Pedig, ezt a kérdést a jelzett és itt is közreadott dokumentumok alapján öt perc alatt rendezni lehetett volna. Feltételezem, hogy sokakat sikerült bevinni ebbe az átadás-átvétel körüli, becsült, leolvasott, stb… cirkuszba és sokan észre sem vették, hogy az EON záróegyenlege nem egyezik az MVM nyitóegyenlegével… Döbbenetes, hogy Magyarországon mindent meg lehet csinálni a fogyasztóval, a klienssel, a vevővel, a megrendelővel. A pénzt használják, kárpótlást az idegességért, a nem olcsó postázásért, az elrabolt időért senki nem fizet. És aki nem vette észre az MVM prémiumcsináló turpisságát, az forintjaitól is sikeresen megszabadult. Ám, ha a kuncsaft nem fizet időben, akkor az áramot kikötik, fenyegetőznek és kamatot is felszámolnak… mert demokrácia van. Maffiademokrácia!

- Egy MVM áramfogyasztó -