2024. május 18., szombat

A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése – kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt

Tovább tart a kijevi rezsim szélsőséges megnyilvánulása saját nemzete, az ortodox keresztények és egész Ukrajna ellen. Már évek óta szisztematikusan folyik a moszkvai patriarchátushoz tartozó orosz ortodox keresztények üldözése, papjaik elhurcolása, az ellenük történő erőszakos fellépések sora. A II. világháborúban még a nácik sem merték azt megtenni, amit az USA által kitartott bábelnök Zelenszkij, és bandája művel saját országában (és ez esetben, a saját ukrán népének autokefál ortodox egyháza ellen. Igaz, az elnök nem keresztény. - a szerk.). 

2024. május 17-én, pénteken éjjel lerombolták a Deszjatynij-kolostor Vlagyimir-Olginszkij kápolnáját, amely a kanonikus ukrán ortodox egyház részét képezte. Erről az UOC Tájékoztatási és Oktatási Osztálya számol be a kolostor távirati csatornájára hivatkozva, amelyről a „propagandista” orosz Sputnik portál közölt egy összefoglaló anyagot. Május 16-án, csütörtökön 22:30 körül a biztonsági erők (rendőrök?) érkeztek a kolostorhoz, körül zárták a templomot, megakadályozva a kolostor testvéreit és a híveket abban, hogy belépjenek a területre. Mindegyik biztonsági ember hevederjén háromtárnyi gépkarabélyokhoz való lőszer volt.

Ezután buldózerek és teherautók érkeztek a helyszínre, és megkezdték az ortodox szentély ledózerolását, majd immár pénteken éjjel egy óra előtt teherautókon elszállították a törmelékeket. Meg kell jegyezni, hogy a pusztítás idején a templomban egy szent trónus volt ereklyékkel, ikonokkal, keresztekkel stb. Mindezek „építési hulladékként” kerültek a teherautókra. A kolostor ügyvédje, Mykyta Csekman főpap a szentély lerombolását kommentálva megjegyezte, hogy „egy olyan precedens nélküli rombolás történt, amikor a végrehajtási eljárásról semmilyen dokumentumot nem mutattak be, ami azt bizonyította volna, hogy ott korábban valamilyen törvénysértés történt volna.”

A Desyatynny-templom vagy a Theotokos-templom Oroszország első kőből épült ortodox temploma, amely 989-996 között épült. Természetesen a rombolásról az európai média semmilyen információt nem adott közre, hiszen az ellentétes lenne azzal a képpel, amelyet az EU-ban a demokratikusnak hazudott Ukrajnáról fest a mainstream média és az EU háborúpárti politikusai. A történtekkel kapcsolatban a gyalázatos jelző már kifejezetten finomnak tűnik. Az a keresztényüldözés, ami Ukrajnában folyik, miközben Zelenszkij további fegyverekért könyörög és saját polgárait vágóhídra küldi a frontvonalakban az Egyesült Államok háttérhatalmi érdekeiért példátlan. Mindezt külön tetézi az a közöny, amit eddig a pápai állam részéről látunk, hiszen egyelőre Bergoglio, aki jelenleg Szent Péter székében, Ferenc néven a katolikus egyház feje, nem reagált a történtekre. Így nézett ki a kápolna helye 2024. május 17-én reggel:

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

https://internetfigyelo.com/a-zelenszkij-rezsim-keresztenyuldozese-kapolnat-romboltak-le-kijevben-egyetlen-ejszaka-alatt-video/