2021. március 8., hétfő

"Menstruációs szegénység" a' la LMP

 


A magyar ellenzéki politika elsuttyósodása példa nélküli a művelt világban. A zászlóshajó kapitánya lerugdosva Ferinket, maga vette át az irányítást, kitalálva egy új fogalmat, amelyet le kellene fordítani minimum angolra, hogy átvehesse az EU-s vezetés, újabb strigulát húzva a Fidesz bűnlajstromára: „Menstruációs szegénység”.

A szegénységnek ezt a fajtáját is a miniszterelnök okozza, a Zorbán, ugyanis valószínűsíthető, hogy a tampont és egyéb kellékeket a Mészáros gyártja, és a Zorbán veje, Tiborcz István forgalmazza. Persze, a „fidesznyikek” olcsón kapják, mert aki Fideszes, az mindennap dolgozhat és iskolába is mehet a nehéz napokon, míg a nép egyszerűbb leányai és asszonyai hatalmas összegeket kell, hogy kifizessenek 28 naponként a Zorbán üzleti köreihez tartozó tampon-boltokban. És ez mindennek a teteje! Az LMP ezen az áldatlan állapoton kíván segíteni, amikor a tampon és egyéb menstruációs kellékek árát alacsonyabbá akarja tenni, hogy a csepeli vasmunkás-asszonyok is megvásárolhassák. Május elsejére minden felvonuló munkásasszony ingyen kap az LMP-től egy darab mosható szárnyas betétet, amelyet Demeter Márta monogramja díszít majd. Az ellenzéki önkormányzatok pedig, nyilvántartást vezetnek a kerület menstuációs szokásiról és ennek megfelelően maga Niedermüller fogja átadni az ingyenes tamponcsomagot a rászorulóknak. Mivel ezt a hatalmas, és Magyarország jövőjét befolyásoló ötletet az LMP nem akarja kisajátítani, bevonja a Momentumot és az MSZP-t is. Az egyesített ellenzék, tehát saját párttagjainak is biztosít ebből a lehetőségből. Fegyőr Bandi pedig hozzáírja a tampon-maffia bűneit a Fideszesek elleni statáriális bírósági eljárás vádiratához, remélve a boldog jövőben, amikor is az üzletek megtelnek olcsó tamponnal, betéttel, és eltűnnek a frissen mosott menstruációs rongyok a lakótelepek erkélyeiről és a falusi udvarokról.

Feri és Ági persze, nem tartják jónak az ötletet, mert ezzel sértik a nők alapvető jogait. Cseh Katalin és Donáth Anna pedig követelik, hogy a magukat nőnek tartó férfiak is részesüljenek az olcsó tamponból. A Momentum a hölgyek számára kotont is szeretne kapni, mert tűrhetetlennek tartják, hogy nőnek nézik őket, és csak a tampont tartják – erősen diszkriminatívan – számukra fontos egészségügyi eszköznek.

Klára asszony egyenesen Jurovának írt levelet, amelyben a menstruáció betiltását követelte, mert az a Zorbánnak kedvez, sőt miatta van, hogy a családja és a Mészáros hasznot húzzon belőle. Választóinak meg is ígérte, hogy az Unió betiltja ezt a súlyos populista szokást. 

A Momentum kiegészíthetné programját egy nyolcadik ponttal: "A zöld újrahasznosítás jegyében a használt tamponokat futárszolgálat szállítaná felhasználótól az forgalmazóhoz, akárcsak az alumínium kávékapszulákat. Aki személyesen viszi vissza, az kap egy darab méretre szabott ingyen tampont." Így az LMP, rövid időn belül,  tampon-nagyhatalommá tehetné kicsiny hazánkat. Az Unióban és így hazánkban is ez a legsürgetőbb ügy, a pandémia közepette, ami bagatell dolog menstruációs szegénységhez képest.

Szerkesztőségünk javasolja, hogy az LMP zseniális ötletéhez csatlakozzék a magyar kereskedelmi hálózat. Így például az IKEA minden megvásárolt szoba-, és konyhabútorhoz ajándékozhatna egy OB csomagot, valamint kotont. A „meki”-ben pedig, intim törlőkendőt kaphatna minden egyes hamburgerfogyasztó. Enyhítendő, a már a tampont is érintő "mély-szegénységet"... 

A hazai politikai élet kiemelkedő pártja, az LMP pedig köszönetet érdemel azért, hogy Nőnapra, a nők legintimebb ügyében igyekszik segítséget nyújtani. Hiszen, ez a legfontosabb az emancipáció eleddig rendezetlennek tűnő kérdésében. Legalább annyira fontos kérdés ez, mint a Reparon és a Vazelin „kenyőcs” a másik hetvenkét nemhez tartozó egyedeket illetően…   

Stoffán György