2019. május 22., szerda

Törjünk be a TV-be… – Az országgyűlési képviselőknek tényleg mindent szabad?


Elnéztem Jákobot, amint betör a TV2 székházába. Ő, a nagyfiú, a mindenkinél okosabb képviselő, akinek megmondták, hogy mi a következő feladat. De Jákob hülyén csinálta. Nem feküdt le tarkóra tett kézzel, nem mászta meg a korlátot kívülről és nem pattant vissza egyetlen ajtóról sem, és ezek a mulasztások sokkal kisebb mértékű közfelháborodást okoztak, mint az előző haknizók a Kunigunda utcában. Magyarán ez a Jákob gyerek még inkább megutáltatta a Jobbikot és önmagát ezzel a proli és egyben törvénytelen viselkedéssel, amely semmi másra nem volt jó, mint botrányt okozni, zavarni egy intézmény munkáját, és ismét lejáratni a parlamenti képviselői – választott – státuszt.
Elgondolkodtam a dolgon.
Mi lenne, ha a jobboldali újságírók egytől-egyig berontanának a HírtTv-be, vagy a királyiba, és ott elkezdenének követelőzni, hogy márpedig nekik is jár a nyilvánosság, és olvassák be legutóbbi cikkeiket és beszélgessen velük a Bayer Zsolt vagy a Szentesi. Megtehetnék ezt az RTL-nél a képviselők is, hiszen, ha valakinek feltűnési viszketegsége és a képviselősködéstől súlyos és most felfedezett betegsége, azaz morbus jacobicusa van, annak úgyis mindegy melyik csatornánál éli ki beteges hajlamát.
A további hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében kellene építeni tehát egy TV székházat… mondjuk akkorát, mint az MSZP székház (legyen benne reterát is, mert egyes ellenzéki képviselők csak ott tudnak és akarnak…), és oda mindenki betörhetne kedve szerint, elüvöltözhetné a baromságait egy kamu kamerába, és láthatná is magát a kamerához kapcsolt monitoron, ahol a bejátszást megelőzné a Híradó inzertje. A „politikus”-beteg, de bárki efféle „halaszthatatlan mondanivalója van”, az szépen megnyugodva távozhatna a székházból, és helyre állna a rend is. Azt is ki lehetne írni erre a kamu tévére, hogy „ez a csatorna hazudik”… és így már az összes ellenzéki és civil, nyugodt lélekkel konstatálhatná, hogy most aztán jól odamondta „ezeknek” – „azoknak” – „mindenkiknek is”. Beolvashatnák a pontjaikat, szabadon habozhatna a szájuk, csinálhatnának k…va erős képet, mint Bangónéni, remeghetnének a földön, mint Varnyú és sírdogálhatnának, mint Vadai Ági. És sokkal olcsóbb lenne így, mint egy pszichiátriai kezelés az újra nyitandó OPNI-ban. Beszélhetne az összes ellenzéki párt is, akik Kunhalmi helyesírási szabályzatából mindent megtanultak. Itt ugyanis nem zavarnák meg a harmadikos elemisták nyelvtani műveltségét. És senki nem cikizné őket a lyukas fuszekli miatt, mint az ellenzéki képviselők privát háziorvosát.
Persze mint minden, ez a legújabb magánterület-sértés is büntetlenséget élvez Magyarországon. (Mi ez a metrós-politikusok 167 milliárdájhoz képest.) A képviselő pedig, amint megkapja a bárcáját e magas beosztásról, máris tudós és király lesz. Azonban, legalább kezelni kellene valahogy ezeket a félhülye „vagy tán egészen az” betörőket. Az őrző-védő szolgálatok kissé ijedős és rémesen határozatlan munkatárasait pedig ki kellene vágni, mint a hetes macskát…
Jákob – ha én lettem volna „őrző-védő” a TV2-ben –, ma még nem tért volna magához a traumatológián. Ha képviselő, ha nem! Ugyanis ő ebben az esetben egy bűnöző, törvénysértő behatoló volt, akit nem kötelező az őrző-védőnek a buta pofájáról felismerni… és hát a mai világban… az ilyesmit muszáj megakadályozni… de nem én voltam az őrző-védő tegnap a TV2-nél. 
Stoffán György