2017. szeptember 24., vasárnap

Betegen, megalázva… avagy stomával nincs fürdés?

Marák István... az emberi butaságból megalázott embertársunk... 

Az embertelenségnek vannak fokozatai. Az olvasóra bízom, e fokozatok közül hová sorolja barátom megaláztatását.

Történt pedig, hogy az esős őszi napot az AGÁRDI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐ-ben tervezte eltölteni az életnek különösen örvendő barátom, Marák István, besnyői lakos. Öt éve gyógyultan, de stomával él, s ennek a betegségmaradványnak a kellékeit jól ismeri, mint azt is, hová mehet és hová nem – egészségügyi szempontok alapján. A nevezett fürdő nincs a tiltólistán, hiszen húsz éve idejárnak feleségével.

2017. szeptember 17-én is ellátogattak kedvenc fürdőjükbe, ahol mintegy tíz perces ázalgás után a fürdő egyik alkalmazottja nagy bocsánatkérések közepette közölte, hogy stomával nem veheti igénybe a szolgáltatásokat, és a belépőjegy árának visszavétele után távozzon… az utasítást a fürdő ügyeletes vezetője, Szigetvári Orsolya adta, ám a törzsvendég ekként való megaláztatásáért az utasítást betartani kénytelen alkalmazott sem értett egyet, hiszen ilyen, itt eddig soha nem fordult elő.

Eddig a történet, amelynek minden bizonnyal folytatása is lesz, hiszen végzetes tudatlansága nem mentesíti az ügyeletes vezetőt, aki emberi méltóságában, szabadságában alázta meg a vendéget… az embert. A beteget, akinek felsége zokogva hallgatta végig István elbeszélését. Zokogva, mert azt a kínt, amit a betegség alatt a család végigélt, csak ő ismeri… Az üggyel a dunaújvárosi ILCO Egyesület is foglalkozik.

Jobb volna szeretettel és megértőn viselkedni azokkal, akik betartva a szabályokat, vissza akarnak illeszkedni az egészséges társadalomba. Ez esetben nem tapasztaltunk az emberséget…





Stoffán György