2012. május 23., szerda

Nyílt levél Vona Gáborhoz, a Jobbik elnökéhez


Elnök Úr!

Az elmúlt hónapok eseményei arra késztetnek, hogy nyílt levélben forduljak Önhöz. Ugyanis, Önnek és pártja vezetőinek magatartása, megnyilvánulásai nem csupán a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevű politikai szervezetet, de a nemzetet is lejáratják itthon és külföldön, alkalmat és okot szolgáltatnak a magyarság hazai és külföldi ellenséginek a magyar nemzet iránti gyűlölködésre. Súlyos, de Önök által sajnos el nem ismert, fel nem fogott bűne az Ön pártjának és Önnek is, hogy nemzetünk nagyjait, akik valóban megérdemlik a magyar nép és a világ megbecsülését, úgy állítják be, mintha azok a politikusok, papok, irodalmárok az Önök beteges és gyűlölködő politikai áramlatába tartoznának, tartoztak volna.
Önök magyarnak, és radikálisnak nevezik magukat, pedig nem azok! A gyűlölködés folyamatos generálása megzavarja a társadalmat, és azokban is riadalmat kelt az Önök állandó zsidózása, cigányozása, a német nemzetiségű magyar állampolgárok nyilvános megalázása (Novák Előd által a Parlamentben), és a húszas évek szóhasználatával tarkított, a mai nemzetközi politikai lehetőségek figyelmen kívül hagyása melletti Trianonozás, akik egyébként nemzeti érzelműek, csak éppen nem a Jobbikot tartják a magyarság egyedüli képviselőjének.
Önök úgy politizálnak, mintha szándékosan óhajtanák lejáratni a magyar múltat, jelent és jövendőt. Ez pedig nem más, mint a hazaárulás mezsgyéjén való veszélyes politizálás. A minap az egyházak ellen is aláírásgyűjtést kezdeményeztek, ami Önökről igen sokat elárul amellett, hogy az MSZP-vel és az LMP-vel is egy gyékényen árulnak olykor-olykor a csillapíthatatlan hatalomvágy okán.
Ha bárhol, valamely Önökhöz hasonló, de más pártban ellenzékieskedő felforgató ellen tüntetést rendeznek, a jó szándékú és Önök által szándékosan félrevezetett emberek mellett ott vannak az Önök zászlóit vivő, ordenáré módon zsidózó, a trágár kifejezéseket ordibáló Jobbikosok. Ilyen ostoba tüntetés volt legutóbb a bomlott agyú rongáló, Dániel Péter elleni megmozdulás, amely miatt most tollat ragadtam. Ugyanis Önök semmiben sem különböznek Dánieltől, az ő gyűlölködő, félelmet keltő és proli magatartásától.
Emlékeztetném Önt arra, hogy az Önök nem túl bölcs kezdeményezése volt a szobrok és emléktáblák elleni beteges háború (Novák Előd Károlyi szoborral kapcsolatos megnyilvánulásai…), amelynek csak részlete Dániel Péter, meglehetősen hiányos történelmi tudására valló tette: a Horthy szobor festékkel való leöntése. Az Önök eddigi politikai tevékenységének tudható, hogy Dániel az egyik kereskedelmi csatornán gyalázhatja a Kormányzó emlékét, s hazudozhat ostobaságokat a nemzetről, a magyarságról, immár bűnként ráolvasva a nemzetre a revizionizmus vádját is.

Mindezen tények és történések, de sok egyéb ok miatt a következőket kérném, kérdezném Öntől:

-          Lehetőség szerint a Jobbik ne úgy politizáljon, és ne úgy adja el magát, mintha az egész nemzetet tudhatná maga mögött. Önök igen kis létszámú párt. Önök nem a nemzetnek akarnak megfelelni, és nem a nemzet érdekeit tartják szem előtt, hanem egy társadalmi réteget céloztak meg… ezt a társadalmi réteget nem kívánom e helyen jellemezni, mert Ön jól tudja, kikről beszélek, mint azt is, hogy Önök miért erre a rétegre építik a párt meglehetősen bizonytalan jövőjét.
-          Kérném Önt, hogy ne rombolják le kommunista ideológiai módszerekkel azoknak a nemzeti nagyságoknak a hazai és nemzetközi „imázsát”, akiket a nemzet joggal és büszkén vállalhat és vállal is. Tudnia kell Önnek is, hogy Horthy Miklós kormányzása alatt az a stílus, amellyel Önök ma politizálnak, büntetőjogi kategória volt, aminek okán az Önök által szeretett és példaképként emlegetett őrült Szálasi Ferenc börtönbe került éppen úgy, mint a hazaáruló sorozatgyilkos, Rákosi Mátyás. Bizonyára Ön is, Novák Előd is, és még sok Jobbikos hangadó is bíróság elé kerülne, ha ma Horthy Miklós volna Magyarország kormányzója.
-          Mint én is, Ön is tisztában van azzal is, hogy a Kuruc.info internetes portál mögött ki(k) áll(nak), s Ön mégis eltűri, hogy a történelmi keresztény egyházak vezetőiről és általában az egyházakról sértő, a hívő embereket mélyen bántó cikkek jelenjenek meg ezen a honlapon. Mennyiben különbözik tehát Ön ennek a portálnak – amelyre Novák Előd több ízben hivatkozik a Parlament falai között – a szerkesztőitől, publicistáitól? Büszke-e Ön arra, hogy pártja és a Kuruc.info méltatlan és kissé aljas módon, kisajátítja a magyarság legnagyobbjait, ugyanakkor stílusával és gyűlöletkeltésével le is járatja őket? Ezt Önök liberális-kommunista parancsra teszik, vagy önmaguktól ennyire ostobák? Kérem, ne tegyék. Ha Horthyról, Prohászkáról vagy Zadravecz Istvánról szólnak, kérem, tényeket közöljenek, ne csak kiragadott és hiteltelen információkkal ostromolják olvasóikat. Hogy az említett portálon hazudoznak is, nem feltűnő, hiszen a mai magyar liberális és kommunista média ugyanezt teszi. Önök elmentek e portálon odáig, hogy Salkaházy Sárát is ócsárolták, Szálasi magasztalása mellett. Ez szégyen! Kinek jó ez? Vagy utasítás ez, amit végre kell hajtani?...
-          Ön mit szólna, ha egy vasárnapi családi ebéd békés együttlétét egyenruhás pribékek zavarnák meg, és kíméletlenül lezavarnák Önöket a teherautóhoz, amelyre idősebb családtagjai nem tudnak felkapaszkodni… majd egy táborban elrángatnák Ön mellől a gyermekét, akit soha többé nem látna… Vagy mit szólna ahhoz, ha – mert nem megfelelő származású, a katolikus templom sekrestyéjéből elvinnék, mint káplánt? Netán ahhoz lenne-e hozzáfűznivalója, hogy véresre verik, mert nem megfelelő származású magyar állampolgárokat bújtatott? Nemde, kellemetlen volna… Önök azt mondják, hogy efféle nem történt, ilyesmi soha nem volt! Milyen párt az, amelyik történelmi tényeken nem szánakozik, hanem tagadja azt? Hogyan bíznék bármely józan magyar keresztény ember azokban, akik gyilkosokat tartanak hősnek, s hősöket gyaláznak politikai indíték alapján nap, mint nap? Önök számháborúznak ahelyett, hogy szeretettel fordulnának azok felé is, akik gyűlölnek bennünket? Önök összetévesztik a valódi történelmi tényeket, s az áldozatokat és azok számát kérdőjelezik meg, nem pedig a ma ezen áldozatok hamvaiból gazdagodni akaró ostobákat fékeznék meg. Nem politikus az, aki gyalázkodással és gyűlölködéssel gyűjti maga mellé a hasonszőrűeket. Ezt tette Szálasi is… És emiatt ellene volt kénytelen védekezni körlevelekben Mindszenty József, Márton Áron, Zadravecz István ferences püspök, és a nyilasok által megölt Kálló Ferenc esperes is. Ők mindannyian megvetnék ma Önöket, mert távol állt tőlük az Önök által gyakorolt zsigeri gyűlölködés, a primitív és a nemzetnek ártó politizálás.
-      Önök szabadságjogokat követelnek hangosan és szavaikban súlyosan pallérozatlanul az elcsatolt területek magyarságának, miközben ádáz gyűlölettel szólnak a magyarországi kisebbségekről… (És itt nem csak a cigányokra gondolok…) Miért e szándékos rosszakarat Önökben a határon túl, szülőföldjükön élők iránt? Önök valóban nem látják, hogy mennyit ártanak azoknak, akikért gyűlölködve és az ellenséget szándékosan heccelve szót emelnek?

Voltaképpen mit akarnak Önök? Miért állnak tetteikben a kommunista és liberális oldalon, miközben radikalizmusról és magyarságról, annak védelméről beszélnek?  A Ez, amit Önök művelnek, nem radikalizmus, hanem primitív, aljas és gyűlölködő, önös politikai érdekből való politizálás. Hiszen Önök az egyházaktól kezdve Horthy Miklósig mindenkit és mindent lejáratnak már azzal is – eddigi politizálásuk által -, ha megszólalnak és káromkodva lengetik zászlóikat.
Kérem Önt, hogy amikor bármely nagy magyart emlegetik, tegyék hozzá: nem biztos, hogy ő vagy ők Önöket támogatnák… de inkább ne védjenek senkit, nem állítsanak szobrokat és emléktáblákat, mert az ilyen emlékeken szereplők közellenséggé válnak Önök miatt, az Önök rosszízű és primitív, be nem ismerten magyarellenes megmozdulásaik miatt, amely megmozdulások semmiben sem különböznek Szanyi Tibor vagy Schiffer András megmozdulásaitól. Illetve különböznek: ők legalább csak saját magukat járatják le butaságukkal és műveletlen hazudozó magatartásukkal, és nem azonosíttatják nemzeti nagyjainkat, és magát a magyar nemzetet saját magukkal. Kérem, vegyenek példát. Ugyanis sértő, ha egy homlokegyenest ellenkező szellemiségű történelmi személyt Önökkel egy lapon említenek szerte a világon és itthon, csak azért, mert Önök arcátlanul így állítják be, így akarják. Dániel is lefasisztázta Horthyt, Fideszes horthyzmusról beszélt, folytatva saját primitívségében az Önök végtelenül primitív magatartását…

Kérem Önt, hogy valamiképpen tudassa minden megnyilvánulásakor a közvéleménnyel és a sajtóval hogy Ön egy kis párt elnöke, aki betegesen nagy akar lenni, de úgy is érzi, hogy már nagy… és csak ezután beszéljen. Higgye el, ez az egyetlen, ami használna az országnak. Minden más, amit Önök tesznek és mondanak, az árt, és visszaveti Magyarországot, visszaveti a jelenlegi, Önök által vádolt és rágalmazott, de a liberális-kommunista söpredék által Önökkel összemosott magyar kormányt. Végtelenül sajnálom azokat, akik Önökben bíznak… akik Önökben látják a jövőt. Mert az a jövő nem létezik hála Istennek… ha pedig mégis, az nem „szebb jövő” lesz…
Kérem Önt, ne gyalázkodjanak tovább és próbáljanak meg emberhez, keresztény magyarhoz méltón, szeretettel, bölcsen, erkölcsösen és józanul politizálni.

Stoffán György