2011. szeptember 4., vasárnap

Bankok, ügyfelek, és a gettó


Nem értem, hogy ha 115 milliárdot szán a lakáshitelesek ócsai gettójának felépítésére a kormány, miért nem a pénzt adja oda a bankoknak, s hagyja a családokat saját otthonukban. Illetve értem. Hiszen, ha tényleges tartozás kifizetésére fordítanák az összeget, akkor senki egyetlen fillért nem tudna zsebre vágni. Így viszont a tervezőtől a kivitelezőig mindenki keres a szerencsétlenül járt embereken. Kenőpénzek és magas számlák nagy bevételeket biztosítanak e 115 milliárdból a tűzhöz közeli politikusoknak, hivatalnokoknak, csókos vállalkozóknak. A bankok által átvert, rábeszélt, kizsigerelt magyar polgár pedig menjen a gettóba lakni. Közben az állam konszolidál, megment és életben tart olyan bankokat, amelyeknek aljas fogásai juttattak a rönk szélére ezreket.

Igaz, van nekünk PSZÁF-unk is. Igaz épp olyan ócska gittegylet ez is, mint a Fogyasztóvédelem. (ezt tapasztalatból tudom.) Nemrégiben a PSZÁF-hoz fordultam, mert egy bank anélkül, hogy bármilyen szolgáltatást nyújtott volna, egyre csak emelte havi elszámolásaiban az állítólagos tartozásomat. Még SMS díjat felszámolt, majd 50.000 Ft-os nem létező adósságomat egy másik maffiacégnek eladta, s erről nem értesítet … stb… Nos az történések sorát megírtam a PSZÁF-nak, s a választ majd egy esztendeig vártam. Megjött. Ők nem hatóság, nem tehetnek semmit, forduljak bírósághoz. Magyarország!!!!!

Ha egy ilyen ügyben sem mer felelősséget vállalni egy pénzügyi ellenőrző szervezet, akkor mit várhatunk el tőlük nagyobb kaliberű dolgokban? Semmit. Hiszen a felvett hiteleket a felvételkor megállapított részletekben kellene visszafizetni, nem pedig az árfolyam ingadozást követve. Az legyen a bank kockázata. Hiszen amikor a lebombázott házra felvette nagyapám a banki hitelt, senki nem kért tőle nagyobb összeget a millpengő idején. Igaz, nagyapám egy havi fizetéséből vissza tudta adni – az inflációnak köszönhetően – a felvett hitelt. És bankot mégsem ez, hanem Rákosi tette tönkre az államosítással.

Tehát, az igazi megoldás hitelező és bank-ügyben az, ha az eredeti részleteket fizetheti az adós. Minden más „megoldás” csak hazudozás és mellébeszélés. A bankokat pedig nem megmenteni kell, hanem felszámolni. Ugyanis nem a bankok, hanem a „nép jóléte a legfőbb törvény”. És ez már a rómaiak is tudták.