2020. augusztus 17., hétfő

Zászlótépkedés, hisztériakeltés


Ha egy önkormányzat kiteszi a szivárványos zászlót, hát kiteszi. Ezzel csupán azt fejezi ki, hogy milyen értékrendet vall magáénak, kikkel szimpatizál és milyen erkölcsi normák szerint él. Ergo: önmagát minősíti. A szivárványos zászló (egyelőre) nem tiltott önkényuralmi jelkép, nincs rajta veres csillag vagy Hakenkreuz.

Az egész cirkusz, amit ekörül a kiscsoportos zászló körül gerjesztenek egyes, korábban már levitézlett politikai szereplők, mindössze a gyűlölködés egyik olyan formája, mint amilyenekkel a történelem során már ezerszer találkoztunk és soha nem hoztak semmilyen pozitív eredményt. Csak veszteségeink voltak azáltal, ha bedőltünk a terjesztőknek. Ez is hisztériakeltés, gyűlöletkeltés, amelyben a nemzeti oldalnak véletlenül sem kellene részt vennie. Sem úgy, hogy letépjük ezt, a nem a mi szellemiségünket jelképező zászlót, sem úgy, hogy hergeljük a népeket és a „bátor” letépkedéssel saját, megtépázott politikai érdekeinket igyekszünk továbbépítgetni. A gyűlöletkeltésnek semmi értelme.

Ha kint van, hát kint van. Ha megunják, majd leszedik… vagy ne adj Isten, ha ebben az istenverte nagy találmányban, a demokráciában a választók elérik azt a minimális szellemi szintet, hogy olyanokra szavaznak, akik nem teszik ki ezt a zászlót a székely zászló helyére, akkor nem lesz kint. Mert ugyebár nem a Mi hazánk elnöke választotta meg a fővárosi főpolgármestert, hanem Budapest népének és a "hozzájuk látogató idegeneknek" a többsége. Akkor pedig tépkedjék ők ezt a zászlót. Ha akarják.  De láthatólag nem akarják…A budapestieknek ez jó. Mint maga a Geri. 

E kereszténynek nevezett országban inkább Nagyboldogasszony napján, vagy Szent Istvánkor kellene együtt fohászkodni azért, hogy hazánkat mentse meg a Fennvaló az efféle ostoba gyűlölködéstől, a szeretetlenségtől, az erkölcstelenségtől, a hisztériakeltéstől. És imádkozni kellene azért is, hogy se a politikai haszonszerzés, se a kormányellenesség és az idegen hatalmak kiszolgálása ne írhassa felül a haza iránti hűséget, elkötelezettséget és a hitet. Mert lelki töltekezés nélkül minden, a mostani zászló-hiszti is csak üres majomkodás, feltűnési vágy. Politikai ködösítés, amely nem az értelemre, hanem az érzelmekre hat… negatívan…

A nemzeti lelki programok bizonyára többet érnének az éjszakai zászlótépkedésnél. S azt az örömet sem adnánk meg a zászlók kifüggesztőinek, hogy a rendőrség azokat vegzálhassa, akik letépkedik a színes nemzetközileg támogatott rongyokat. Mert ez, oda-vissza infantilis, óvodás módszer… A zászlótépkedés épp olyan értelmetlen és primitív dolog, mint ennek a zászlónak az erőszakos és megbotránkoztató kitétele. Egyforma színvonaltalanság, amely csak árt… Meg kell várni, amíg ez a beteges világméretű téboly feleméssze önmagát. Mert felemészti önmagát. Ha viszont így hisztériázunk miatta, akkor minket is felemészt, mert gyűlöletet szül! Ha pedig belekeveredünk a gyűlöletspirálba, akkor elveszítjük a jobboldal, a nemzeti oldal méltóságát... azt, amitől nemzeti elkötelezettek, keresztények és mint ilyenek, jobboldaliak vagyunk... 

Stoffán György