2020. április 22., szerda

„Orbán a tömeggyilkos”…


A járvány sok tanulsággal gazdagítja az emberiséget. Már azokat, akik az elmúlt hetvenöt évben meg tudtak maradni emberi mivoltuk és ítélőképességük fundamentumán, és nem csábította el őket a jólét és a szabadosság, a pénz és a hatalomvágy… Akheloosz és Melpomené lányainak megtévesztő éneke… amelyet ma már nem ezek a gyönyörű, de ártalmas görög mitológiai alakok dalolnak, hanem egy attól „sokkal ősibb” kultúra világhatalomra törő fizetett rikkancsai. E rikoltozást halljuk a magyar parlament üléstermében is, ám ez a hang már nem csábító. Egyesekben inkább rémületet, másokban szánalmat kelt.

Tanulság tehát, ez a vírusos kényszeridőszak, mert mindenki megmutatja igazi valóját. Amíg emberek ezrei dolgoznak éjt nappallá téve azon, hogy embertársaik életét megmentsék, adott esetben saját életük feláldozásával, nos, addig ezek a rikácsolók és szervezkedők a vírus oldalán állva igyekeznek még több halottat és beteget teremteni, mert az ő teremtésük a rombolás. Micsoda ellentét… és ez az ellentét kíséri végig azt a szemléletet, amely jellemzi a liberális és szocialista eszméket, amelyek az emberi szabadságjogokra hivatkozva gyilkolják halomra az emberi szabadságot, az értékeket, a jellemet, az erkölcsöt, a teremtés logikáját, és magát az embert, az indivídumot.

Nemzeti elkötelezettségről, haza iránti hűségről, hitről ne is beszéljünk az ő esetükben, hiszen nap-nap után bizonyítják, hogy effélét nem ismernek, számukra hátborzongató és eltörlendő mindaz, ami Európát kétezer, Magyarországot ezer éven keresztül életben tartotta és tartja mindmáig.

Milyen emberek azok, akik a világjárvány idején nem embertársaikra figyelnek, hanem pénzért árulják saját ostobaságukat, embertelenségüket, hazájukat és az emberi életek sokaságát, megfűszerezve e minősíthetetlen magatartást a rágalmakkal, hazudozással, valamint – a mi speciálisan magyar esetünkben –, a jelenlegi határokon kívül rekedt magyarokon való segítséget is bűnnek róják fel? Nincs kifejezés ezeknek a magukat politikusnak képzelő, emberkinézetű képződményeknek a megnevezésére, jellemzésére. Csupán szánalmat érezhetünk, bosszankodhatunk miattuk.

Ki is ezek? Utódok. Szellemi és sok esetben hús-vér utódok, akiknek szülei, nagyszülei különböző országokban a kommunista diktatúra talpnyalói, kiszolgálói, cselédei voltak. Akiknek a szülei, nagyszülei, egy gyilkos eszmét vallottak magukénak pénzért vagy műveletlen, hazátlan proliként. Kit-kit átvertek és hitték, amit ígér a diktatúra, mások kapzsiságuk és irigységük okán álltak be a hazaáruló gyilkosok sorába… de Magyarország, később a szétszakított magyar nép mindig kitermelte a kétmillió rongyot önmagából… A spiclik, a besúgók, a hazaárulók, az idegen hatalmat pénzért szolgáló söpredék minden korban odafröccsen a szépen terített nemzeti asztalra… Ma is, a járvány idején.

Ki-ki közülük szánt szándékkal elgázol valakit, a másik a Parlamentben kap rohamot, a harmadik levelet ír Brüsszelbe és hazudik reggeltől estig, a negyedik, aljas és gusztustalan módon kormányellenes perre bíztatja az embereket… Az aljasság csúcsa pedig az, amikor Magyarország miniszterelnökét tömeggyilkosozzák. Azok, akiknek szülei, nagyszülei tömeggyilkosok voltak, akik belelövettek a megemlékező tömegbe, akik negyven évig mindenben egy diktatúrát, egy idegen hatalmat szolgáltak, akiknek a kezéhez magyar emberek százezreinek vére tapad, akiknek szellemi és hús-vér elődeit terheli a felelősség Trianon miatt… s amikor Trianont emlegetem, akkor egy máig tartó magyar holokausztról beszélek!

„Orbán tömeggyilkos” – mondják, és nincs erre megfelelő válasz. „Orbán azért akart felhatalmazást, mert többet akar lopni”… – ezt is mondják… és nincs semmire olyan válasz, amilyen a felvetés volt. Igaz, akik ezeket a hazug állításokat szajkózzák, önmagukat minősítik, ám ez a minősítés nem elég ódium. Igaz, akik ezeket mondják, azokat a magyar társadalom 90 %-a megveti, de ez sem elegendő válasz.

Végső soron mi, a többség vagyunk hibásak és felelősek mindezért. Mert még mindig hagyjuk ezt a söpredéket, Európa legaljasabb és legembertelenebb, potenciális gyilkos söpredékét szóhoz jutni. Azokat engedjük beszélni, akik lámpavasra húznák a Fidesz szavazókat, és akik a Fideszesek családjait is szakmányban fenyegetik.

El kellene gondolkodni tehát, a járvány idején megmutatkozó, felszínre törő magatartásokon és azok jogi megítélésén. Mert ahogyan operatív törzs dolgozik a járványveszély elhárításán, úgy egy operatív bíróságnak is dolgoznia kellene azon, ami a járvány idején törvénysértésként és a járvánnyal összefüggésben megjelenik a politikai és társadalmi életben. Ha nem lesz végre megfelelő reakció ezekre a söpredék által generált bűnügyekre, akkor ne is panaszkodjunk, ne is emlegessük, csak szépen hajtsuk fejünket a bárd alá, vagy tetszés szerint dugjuk a lámpavasra erősített kötél hurokjába. Ugyanis, akkor ezt érdemeljük a saját, tehetetlen hülyeségünkért cserébe…


Stoffán György