2020. április 15., szerda

Néhány szó, Kásler Miklós védelmében


Nem tudom ki az, aki Kásler Miklós helyére pályázik, ki az, aki a kormányon belül igyekszik ellentéteket szítani egy olyan helyzetben, amely drámai következményekkel járhat, s amely helyzet mára eddig nem ismert problémákat vetett föl. Ebben a helyzetben Kásler Miklós professzor miniszteri hatalmával élve utasításokat adott, amely utasításokat két kiváló orvos nem vett figyelembe. Háború esetén a parancsmegtagadás golyót jelent.  Ma csupán felmentést, ami miatt egyes hatalomvágyban szenvedő, rosszindulatú vagy éppen sértődött politikusok nekitámadtak Kásler professzornak, s odaálltak a balliberális ellenség oldalára. Noha Kásler doktor nem a felmentett orvosok tudását, eddigi tevékenységét bírálta, hanem azt az egy mulasztást „honorálta”, amelyet most követtek el.

És lám, mit hoz egy jó döntés, egy igazságos fellépés a rend érdekében? Kibújik a proli, a hataloméhség, az aljaskodás még a „legfideszesebbekből” is. Balog Zoltán megnyilvánulása, és az Indexes megnyilatkozása amolyan bárdolatlan proli magatartás. Bizonyára nem tanították meg neki, hogy a családi ügyeket nem teregetjük ki, és nem a szomszéddal tárgyaljuk meg, aki egyébként is utálja a családtagokat. Balog, mint egykori békemozgalmi aktivista igyekezett saját vélt-, és renitens orvos barátja igazát védeni – az ellenség médiájában(!). Elkötelezett úriember ilyet sem tesz... Mert ez több mint hiba: Orbán Viktor miniszterelnök emberismeretét és döntését kérdőjelezte meg – a közvélemény előtt! Teszi ezt annak ellenére, hogy saját bevallása szerint ő a miniszterelnök bizalmi embere. Nemcsak ebben a helyzetben, de „békeidőben” sem megengedhető az efféle magatartás! Hátulról, mellbe... - mondják. 

Az evangélikus egyház is hibát követett el nyilatkozatában és nem érezte át a helyzet súlyát, és az elbocsájtások okait, csupán saját céljaik lebegtek szemük előtt. Ám, nincs amin csodálkozni ebben a helyzetben, hiszen egyre több helyezkedő kiskirály okoz manapság olyan közbotrányt, amely 2022-re súlyos veszteségeket hozhat. A Fideszbe, csak a helyi választások után belépett polgármesterek hatalmaskodó, törvénytelen magatartása és az e magatartást generáló, sugalló megyei vezetők ügyeit hamarosan feltárjuk, hiszen nem megengedhető az, hogy személyes érdekek felülírják hazánk biztonságát, és aláássák a kormány, és az Orbán Viktor iránti közbizalmat. Ilyen ügyre bukkantunk többek között a balatonfűzfői önkormányzatnál, ahol a jegyző állásfoglalása ellenében is polgármesteri ámokfutás folyik a járvány idején, a járvány miatt kapott plusz jogokkal visszaélve… ezekről a törvénysértésekről Veszprém II. sz. választókerület Fideszes országgyűlési képviselője is hallgat, de többek szerint inkább irányítja a hivatalt… Az ügyről önálló, és dokumentumokkal alátámasztott tényfeltárást adunk közre hamarosan, mert a megye fele már így is elveszett október 13-án… A dokumentumokat, szerkesztőségünk ügyvédi letétbe helyezte…

Visszatérve tehát, a Kásler professzor úr döntését követő egyes jellemhibás vagy értetlenségből adódó jobboldali megnyilvánulásra, fel kell hívnunk a magukat jobboldalinak vagy Fideszesnek érző, magukról ezt hirdető hölgyek és urak figyelmét – hivatali beosztásuktól függetlenül – arra, hogy: a tisztességnek, a becsületnek, a törvénytiszteletnek, és az utasítások betartásának és betartatásának súlyos szabályai vannak, amely szabályok nem felülbírálhatók. E drámai járványügyi helyzetben a regnáló kormány, a miniszter, a kormányfő utasításai felülbírálhatatlanok, és követendők. Aki pedig ennek a követelménynek nem veti alá magát és hivatalát, az ne csodálkozzék azon, ha felmentik. És ez esetben nem is csodálkoztak… inkább a fogadatlan ellenséges prókátorok fejezték ki nemtetszésüket, s ezzel önmagukat járatták le…

Amit pedig ebben a helyzetben, és a leváltásokat illetően a jobboldali sajtó tett, illetve nem tett, nos, azt inkább nem is minősíteném. A nemzeti sajtó ismét nem volt a helyzet magaslatán, szemben a balliberális ellenséges médiával, amely azonnal belecsimpaszkodott Kásler professzor úr jogos és katonás döntésébe… hiszen jó alkalom volt ez ismét egy kis Orbánozásra is, sajnálatosan épp Balog Zoltán segítéségével, rá való hivatkozással.

Úgy érzem, mind a sajtó háza táján, mind a dédelgetett tanácsadók személyi megítélésében mélyebb elemzést kellene tartani majd, amikor elmúlik a fejünk fölül a járvány halálos fellege. Mert a  jellembéli gyengeség és gonoszság, valamint a nemzeti sajtóban tapasztalható, netán szándékos szakmai mulasztások a járványnál sokkal nagyobb kárt okozhatnak…

Ps: Egyetlen emberéletet sem lehet mások akaratából kioltani, veszélyeztetni. Ezért kérem Miniszter Urat, hogy mint az elbocsájtott orvosok esetében is jogosan és alapos megfontolás után döntött, döntsön a megfogant életek esetében is alapos megfontoltsággal... Felhívnám a figyelmét az alábbiakra: 

"Can. 1397 -- Qui homicidium patrat, vel hominem vi aut fraude rapit vel detinet vel mutilat vel graviter vulnerat, privationibus et prohibitionibus, de quibus in can. 1336, pro delicti gravitate puniatur; homicidium autem in personas de quibus in can. 1370, poenis ibi statutis punitur.


Can. 1398 -- Qui abortum procurat, effectu secuto, in excommunicationem latae sententiae incurrit."
(Sorpus Iuris Canonici)


Stoffán György