2019. szeptember 7., szombat

Stoffán György: Választási kampány, avagy a néphülyítés magasiskolája


A választási kampányoktól alapvetően is hányingerem van, hiszen nem szól másról az egész, mint néhány száz egoista, kapzsi hatalomvágyról és az addigi vagy azután várható jó fizetés megtartásáról, megszerzéséről. A hivatástudat, vagy kötelességtudat, amely a választók valós képviseletéről szólna, teljesen háttérbe szorul, hiszen akik már ki tudja, hányadszor indulnak a biztosnak tűnő bársonyszékből, azok már nem látnak le a „pórnép” szintjére, akik pedig megszerezni akarják a bársonyszék által biztosított jövedelmet, azok csak azzal törődnek, hogy mindent és mindenkit támadva, hazudozva és hazug ígéreteket hangoztatva eljussanak a győzelemig. És ez vonatkozik minden párt és szervezet jelöltjeire. Visszatérni látszik a „jó káder” korszak, ami azt jelenti, hogy legyen bármennyire hülye vagy felelőtlen, büntetett előéletű vagy eljárás alá vont, ha jó és hűséges seggnyaló, akkor lehet polgármester, helyi képviselő, országgyűlési képviselő… bármi.

Ha elemezni kellene a mai kor választott tisztségviselőinek szellemi, lelki és emberi magatartását, beállítottságát, akkor fájdalmas, kiábrándító eredményre jutnánk.

A hazai ellenzék választási kampánya minden emberi gyengeséget, primitívséget, butaságot, rosszindulatot, gyűlöletet és így, a magától értetődő alkalmatlanságot rejti magában… illetve nem rejti mindezt véka alá. Nehezen vagy egyáltalán nem felfogható az a hazugságáradat, vádaskodás és rágalomhadjárat, amellyel győzelmet remél a balliberális, hazaáruló politikai konglomerátum, amelynek egyetlen baja az, hogy nem tudnak hozzáférni ahhoz a pénzhez, amelyből gazdálkodnak az önkormányzatok és a kormány. Őket tehát könnyű volt megvennie a világhatalom aljasainak, akik Európát, a kereszténységet és minden ezekkel együtt járó értéket meg akarnak semmisíteni a világban… eszeveszett módon, hiszen mindez a saját pusztulásukat is jelenti… de ez már egy másik cikk volna.

A választási kampányidőszak tehát, az az időszak, amelytől a még megmaradt és normálisan gondolkodó ember szinte végig hányingerrel küszködik, hiszen egy hazug világ, hazug és hülye jelöltjei viaskodnak, a maguk emberi aljasságának minden fegyverét bevetve – egymás és a választók ellen.

Mi lehetne a megoldás, amely mindezt egyetlen tollvonással szüntethetné meg?

Nem, nem az erkölcsre nevelés, hiszen a majmot sem lehet megtanítani az emberi gondolkodásra. A narancsot és a banánt kell elvenni. Magyarán: Ha a képviselő-, és polgármester-jelölteknek nem volna tiszteletdíjnak nevezett vagyonnyi fizetése, és szigorú elszámolás mellett csak a hivatali kiadásaikat térítené az állam… ha minden, kapzsiságból eredő korrupciós cselekményt gyors bírói ítélettel, hosszú áristommal honorálna a jog,  ha saját pénzből kéne a nyugati „testvérvárosokat” látogatni, nem a hülye választók adójából, ha az összevont településeknek nem kellene eltartaniuk havi félmillióért egy mit sem ténykedő polgármestert, etc… akkor nem állna sorba sok alacsony IQ-jú, műveletlen, kapzsi és ostoba ember a hatalomért. Nem hazudozná tele az étert balga, TV-s beszélgetős műsorokban ezernyi félbolond, rosszindulatú cezaromániás, s talán a botor választó is okosabb lenne annál, hogy elhiggye az ámító ígéreteket ötévenként… A választók szolgálata legyen önkéntes, önzetlen szolgálat, amiért nem jár fizetség. Mert úgy már nem szolgálat!...  


Igaz, mai világunknak csak egy cseppnyi, de mégis undorító szegmense a választási kampányidőszak. Mert ez következmény csupán, amely következményeket generál, végül összeomlik. Ugyanis, erkölcsi tartás, szavahihetőség és egyenes, gerinces, kötelességtudatos jelöltek kellenek. Kellenének. Ám, ma csak a politikai felhangok, a gyalázkodás, és a legocsmányabb emberi tulajdonságokra épített kampány folyik. Jogi, erkölcsi, vallási, lelkiismereti háttér és kontroll nélkül. Mindenütt! Ezért undorító az egész…