2019. február 5., kedd

„Orbán Viktor fogadja a pápát Csíksomlyón” – Bandi püspök szerint


Bandi püspök most kezd ismertté válni a világ előtt, ami nem is baj, mert Bandi püspök nem normális püspök, és még hazudik is.  Bandi püspök beteg és e súlyos pszichés betegségéből igen jól él az a Dan Tanasa nevű román újfasiszta, aki Svájcból, Bandi püspök pénzén tüzeli a Kovászna (Háromszék vármegye) és Hargita megyében (Csík vármegye) élő oláhokat. Az oláh fasizmust támogató román bíróságok segítségével már az eddig senkit sem zavaró magyar feliratokat is levakartatja mindenhonnan. Nos, Bandi püspök amellett, hogy súlyos elmekórtani eset, nem nevezhető kereszténynek, ugyanias tudjuk, hogy a kereszténység a krisztuskövetés vallása, amelyben a szeretet a legfőbb parancs. Bandi, a beteg püspök viszont olyan mérhetetlen gyűlöletben él, amelyhez fogható gyűlöletet csak a szabadidejében bérmálkozni járó és Kiss- Rigó püspökünket fenyegető hülyeferi tud produkálni.
Nos, Bandi püspök most a legbotorabb hazugsággal állt elő. Gyógyszereit elfelejtvén bevenni, rájött, hogy Csíksomlyóra a kutya sem hívta meg annak ellenére, hogy ő volna a csíkszéki és háromszéki oláhok „szentséges”ortodox püspöke. Éjjel nem tudott aludni emiatt, bizonyára Tanasával is megbeszélte a dolgot, majd kiadott egy velejéig ostoba, hazug kommünikét, amelyben azt latolgatja, hogy milyen jogon fogadhatja a magyar miniszterelnök a pápát Csíksomlyón… Igaz, hogy erről szó sem esett, az is igaz, hogy maga a gondolat kitalálója is orvosi kezelésre szorulna, ám nagydáciában ez mit sem számít.
Ha Bandi mondja, akkor ez úgy is van. Mert Bandi „őszentsége” (így nevezik hívei) mindent tud. Pedig Bandi csak álmodott vagy csupán rohama volt, amelyben látomással küzdött: Ott állt a somlyói nyeregben, körötte rengeteg ferences, akik számára érthetetlen nyelven imádkoznak, és a nép ünnepel. De nem őt! Amikor körülnéz, azt látja, hogy Orbán Viktor hosszasan kezet ráz Bergoglio páterrel, nyakába akaszt egy piros-fehér-zöld szalagot, és mint saját telkét mutatja be Csíksomlyót a római püspöknek. Majd Bandi kezébe nyomnak egy húszkilós táskát, és a pápa megmondja neki, hogy Bukarestig meg se álljon, mert ez a föld magyar volt és az is marad…

És Bandi remegő ajakkal és remegő kézzel ébredt föl… dugába dőlt az évszázados gyűlölködés, oda a sok pénz, amivel Dan barátját támogatta, s ahogy körülnéz a szobájában, minden ikonról a pápa és Orbán mosolyognak rá… Bandi a templomba rohan, de ott is… a pápa és Orbán mindenütt… aranyozott botja helyében meg egy hatalmas magyar zászló van, amiért Tanasa azonnal feljelenti a legközelebbi törvényszéken… és már viszik is, mint árulót…

Bandi püspök tehát a nagyoláh szellemiség legnagyobbjai közé tartozik. Nemzetmentő bármi áron, s ha kell Jézust is feljelenteti Tanasával, ha a Megváltó magyarul szólna Csíksomlyón a tömeghez…

E legújabb hazugsága, amely szerint Orbán Viktor fogadja a pápát Csíksomlyón, jellemző az egész oláh politikára, amelynek a legveszedelmesebb ellensége ma már nem is a székelység, hanem a populista Orbán Viktor. A súlyosan szellemi fogyatékos Bandi episcop őszentsége kommünikéjében ezt írja:  

Egy Román Államban, amelytől az összes politikus a fizetését kapja, megengedhetetlen, hogy Ferenc pápát Magyarország miniszterelnöke fogadja. A románok nagy szégyene! A románok nagy szégyene!” – Őszentsége András, Kovászna és Hargita püspöke.
Ez Orbán Viktor joghatóságán kívül van, mely a szomszédos és partner Magyarország, így meghaladja felfogóképességünket, hogy milyen minőségben fogadja majd Orbán úr Őszentségét Csíksomlyón.
Persze, magánszemélyként, Romániába látogató turistaként részt vehetne ezen az eseményen, vagy hivatalos minőségében is, de akkor kizárólag a román állammal történő megállapodás alapján és kollégájával, Románia kormányfőjével, Viorica Vasilica Dăncilă asszonnyal együtt.
Egy másik állam kormányfője zavartalanul sétafikál román földön! Ezt a gondot a Hargita, Kovászna és Maros megyei Románok Polgári Fórumának (FCRHCM) tagjai jelezték nekem. Következésképpen azt követelem Románia kormányától, hogy tegye meg a szükséges lépéseket ahhoz, hogy I. Ferenc pápa látogatása a legjobb körülmények között zajlódjék, az összes diplomáciai szokásjog és protokoll tiszteletben tartásával, a vendéget pedig látogatása egész ideje alatt a román állam illetékes képviselői fogadják megfelelőképpen. Ami egyes külföldi hivatalosságok formális minőségükben történő részvételét illeti a látogatás különféle eseményein, még akkor is, ha EU-s partnerek, erre csak a román állam engedélyével kerülhet sor és úgy, hogy Románia szuverenitása és függetlensége semmilyen módon ne sérüljön. Sajnálom, hogy a bukaresti és a budapesti hatalom pillanatnyi érdekközössége miatt, még mindig a Nagy Egyesülés Centenáriuma megünneplésének időszakában, újra megsértik a történelmi érzékenységeket, megengedik a románok diszkriminálását saját hazájukban, abban a két megyében, ahol kisebbségben vannak és – ami még súlyosabb –zárójelbe teszik Románia egész területére vonatkozó állami szuverenitását.”

Őszentsége Kovásznai Bandi episcop gyógykezeléséről eddig nem érkezett jelentés…


Stoffán György