2018. december 23., vasárnap

Fordítva a hintalovon

Profile picture for user Stoffán György

A hazai ellenzék elvesztette az iránytűt. Példaként állítja ugyanis a kenyéradó gazdája és annak eszmeisége ellen fellépő párizsiakat, akik kukás-mellényben (rendőrségi kifejezéssel élve: láthatósági mellényben) borították lángba Párizst. Ugyanis az egyik betegagyú ellenzéki uniós képviselő, akinek minden bizonnyal születése óta nem volt önálló ötlete vagy gondolata, kitalálta, hogy példát véve a francia tüntetőkről, ők is sárga mellényben, „ha Párizsban sikerült, itt is sikerülni fog” szlogennel kivonulnak szombaton a fővárosba tüntetni (ez esetben Budapestre).
 Újhelyi és társai ezzel arra bíztatják a tüntetőket, hogy a nemzetközi liberális világpolgárság, a migráció és a CEU ellen tüntessenek, a sárga láthatóságiban, mert hát a Párizsiaknak is már-már sikerül ezeket a fent említett dolgokat legyőzniük… Igaz, még a szombat ott is hátra van, és a katonaságot is kirendelte Mikron a francia nép ellen, de ez Újhülyét egy cseppet sem zavarja. Szerinte Párizsban sikerült, hát Budapesten is sikerülnie kell… de mi is sikerült Párizsban és minek is kell sikerülnie Budapesten?
A sárgamellényes nyomorú agyú ellenzéki politikus fordítva ül a hintalován. A franciák az üzemanyag árának emelése és a migrációs politika, valamint a liberalizmus ellen tüntetnek – mint mondtam. Újhülye pedig, a nem kevésbé hülye Karácsonnyal ezt a tüntetést kasserolja, ami azt jeleni, hogy a budapesti sárgamellényesék pont Soros, a CEU, a liberalizmus és a migráció ellen tüntessenek. Erre hív ugyanis a párizsiakkal való szimpatizálás. Magyarán, Újhülye és Karácsony szerint: – Lángba kell borítani a várost, el kell zavarni a liberális és szocialista vezetőket, ki kell állni a migráció ellen és be kell zárni a CEU-t, közben sérüléseket kell okozni a rendőrökön, és ha lehet ölni is kell… ha pedig a rendőrség szarrá veri a tüntető mellényeseket, így Újhülyét és társait is, akkor az is belefér, mert Párizsban is azt csinálták. Az üzemanyagárak nem növekednek hazánkban, ezért azzal nincs baj.
Kezdem nem érteni a hazaáruló politikai pártot és a hazaáruló szoci és liberális politikusokat. Egy mellény kedvéért is megtagadják eddigi – orvosi esetnek számító – elveiket és az ő elveik ellen harcoló párizsiak mellé állnak, mert szép a kukásmellény. Ami pedig a szellemi képességeiket illeti, hát attól eddig sem voltam elragadtatva. Azonban most én is csak egy kávét kérek…
Stoffán György