2018. december 23., vasárnap

A vlach centenárium és a bosszúálló bak-szász

Profile picture for user Stoffán György

Igazi csiricsáré balkáni cirkuszt rendezett az oláh vezetés annak emlékére, hogy szerintük Gyulafehérvárott 1918 decemberének első napján „elcsatolták” Erdélyt a Magyar Királyságtól. Nos, alapvető tévedésben vannak az esztenák képzett birkapásztor politikusai és nacionalista követőik. Néhány apróság jutott az eszembe, amikor Csíkszeredában, az egykori taps tér szélén egy lepukkant amerikai Hammerre szerelt géppuskát, és egy erősen „handikapát” tankot mutogatott a rettenetes oláh hadsereg. Hatalmas tömeg vette körül a hadtörténeti múzeumba való ócskavasakat… lehettek vagy nyolcan a trikolórba öltözött betelepültek. Közöttük két cigány is ácsorgott, akik vasba megvették volna a komoly hadifelszerelést… ám nem olyan árat mondott a kapitány, ami megfelelt volna a kereskedőszellemű érdeklődőknek. Majd csalódottan tovább ballagtak.
Elgondolkodtam az eset fölött. Hiszen a cigány tisztességesen megkérdezte mennyibe kerülne a Hammer és a tank, ha vasba szeretnék megvenni… (Másra úgysem jó, mint akárcsak a bukaresti felvonulás kellős közepén bedöglött öreg, Marosvásárhelyről egykor 1918-ban ellopott autó, amelyen egy tábornok próbált állva tisztelegni. Ez azonban nem sikerült, mert igyekeztek ugyan a katonák betolni, ám a kuplung felengedése közben a kocsi olyanokat zökkent, hogy a tábornoknak inkább kapaszkodnia kellett…)    
Szóval a két cigány nem vett Hammert Csíkszeredán, de eszembe jutott, mi lenne, ha az ősi dák módszer alapján járnának el. Ez a következő, azaz, a száz éve bevált módszer: – a két cigány meglátja a tankot és a Hammert. Hív még vagy húsz cigányt és elhatározzák, hogy a Hammer és a tank mostantól az övék. Majd ezt bejelentik a bíróságon, és a bíróság jó pénzért és néhány bukaresti kurváért nekik adja ingyen a Hammert is és a rozsdaette tankot is….
Mert ez az a módszer, amit 1918. december elsején Gyulafehérváron bevezettek, s amely módszert a mai Uniós vezetés, mint európai módszert ismert el, amikor a bosszúálló bakszászt, Johannescut fogadta Junker von Ischiás Bruxelles-ben.
S miért nevezem bosszúállónak Vlachia mai elnökét? Mert ő valójában egy igaz szász hazafi. A napokban ugyanis olyan bosszút állt az eladott szászokért, amilyet soha senki nem tehetett volna meg. Elnökként aláírta az ENSZ menekültprogramját, lehetőséget adva arra, hogy a hívatlanokkal eláraszthassák az ősi dák földet. Ilyen kárt még maga a Kárpátok géniusza sem okozott se székelynek, se oláhnak… A szásznak viszont sikerült. Mert szereti a saját kitelepített szász fajtáját… s nem tűrhette, hogy az oláhok szárazon megússzák az Ceausescu-i emberkereskedelmet. Johannescu pedig, az ENSZ emberkereskedelmi elgondolásának elfogadásával vágott vissza. És ezt az oláhok soha nem fogják kiheverni. Szép lassan minden hagymakupolás Isten-bosszantó mellékhelyiségből mecset lesz, s a volt szekusok, azaz, az ortodox pópák kénytelenek lesznek kötelező müezzinképzésen részt venni, s azt hirdetni ezután, hogy a most betelepülők már a világ teremtése előtt ott éltek. Ion Lăncrănjan unokája pedig, talán már írja Elena Johannescu engedélyével az új történelemkönyvet, Cuvânt despre Muslimia címmel.
Ilyen volt tehát a centenárium, amely mindössze azt próbálta elhitetni az esztenák népével, hogy ők, ott Gyulafehérváron szerezték meg Erdélyt. Csupán egyetlen dolog kellett hozzá: Trianon. Mert, ha ott nem írják alá ezt a kegyetlen, ószövetségi nyomásra megszületett döntést, akkor ma nem volna mit ünnepelnie Decebal király mélyen balkáni utódainak…
Stoffán György