2018. április 6., péntek

Vona és a bölcsek szétmálló mészköve!

Egyetemi ifjúságunk egy része nem ismer erkölcsi normákat. Nem tudja immár mi a tisztesség, a becsület, a hazaszeretet, az elvhűség, a nemzet és az identitás. Bizonyára regényes kifejezések ezek, amelyeknél számukra egy-egy párt iránti elköteleződésük többet ér, vagy tán érthetőbb, mint ezek a kötelezettséggel járó, ostoba és avitt, érthetetlen kifejezések.
Eme korosztály, s a tőlük néhány évvel fiatalabbak között is meglehetősen sokan hangoztatják a Jobbikba vetett bizalmukat, a Vona hazudozásai okán köreikben lejáratottnak vélt Fidesszel szemben. Számomra csalódás, hiszen ez azt bizonyítja, hogy az egyetemi ifjúság egy része, s a náluk fiatalabb középiskolások közül is jó páran éppen olyan elvakultak és bigottak, mint a DK ÁVH-s és munkásőr nyuggerei, vagy az MSZP 3,60-as kenyérre ácsingózó nosztalgiázói. Pedig a két korosztály között nagy a különbség… bár ma már úgy tűnik, nem korfüggő a politikai és erkölcsi vakság.  
Legmegdöbbentőbb az volt, amikor egy általam kedvelt ifjú "Nemzetvédelmis" barátom igyekezett Vonát és a Jobbikot egyedüli megváltóként védeni egy ismert közösségi oldalon. Ekkor döbbentem meg: Értelmes, jó, ráadásul sváb (tehát lassan Vaterland nélkül maradó) családból származó, mindig vitaképes és művelt ifjú embereket is mennyire el tud hülyíteni a tapasztalatlanságból eredő hiszékenység, a jól előadott hazudozás, a gyalázkodás és a nemzetvédelemként beállított hazaárulás.
Mert mit is láttatott az átlagpolgárral a nevezett pártvezér és környezete? Hányféle arcukat és politikai meggyőződésüket ismertük meg néhány röpke esztendő alatt? Nem tűnik fel ezeknek a fiataloknak, hogy évek óta nincs adventi keresztállítás, hogy a néppártosodás nem volt más, mint a nemzeti célokat és érdekeket félredobva minden addigi ellenségnek véresre pucolták az ülepét, hogy az egyházakat, valamint az elcsatolt területek magyarságát ordenáré módon gyalázzák, s már az uniós zászlóégetést felcserélték az Unió bevándorlási politikájával való mély egyetértéssel?
S az is „csak” politikai manőver volna, hogy eddigi nemzeti politizálásukról kijelentették, hogy „az volt a nem igaz”? Az sem jut el a szépreményű leendő magyar értelmiség agyáig, hogy eme nagy ívű politizálás térnyerése esetén adócsalók és szemrebbenés nélkül hazudozók kezére adják az országot, s ezzel saját jövőjüket, feleségüket, gyermekeiket s tán még szüleiket is kiszolgáltatják az Európában ma már anarchikus állapotokat előidéző jövevényeknek?
Úgy tűnik a magyar fiatalok egy része, amely most a Jobbik által halálra ítélt kormánykoalíció legfőbb kedvezményezettje megunta az ingyen vagy nagy kedvezményekkel való tanulást. Megunta a biztonságot, testi épségének garanciáit, épp úgy feladja önmagát, hazáját és jövőjét, mint tette a művelt Nyugat elhülyített aranyifjúsága. Az amely mellől úgy viszik el megerőszakolni a menyasszony, a barátnőt, a gyerekét vagy az anyját – s egyes esetekben őt magát is – hogy védekezésre nem is gondolhat, s ha gondol, akkor is képtelen rá, mert tápos maradt a nagy jólét következtében, miközben szeretett befogadandóik kisportolt, kiképzett katonák, vagy vadregényes tájakról érkező primitívek, akiknek „kultúrája” szerint mindez természetes.
Nos, kedves egyetemi és középiskolás ifjú magyarok! Nem Vonánál van a bölcsek köve. Ti még nem tudjátok milyen a diktatúra, milyen az igazi „rend”, a mindennapos halálos veszély, az állandó félelem. Ezért nem is hiszitek el. Mi megéltük. Ti viszont csak addig éltek szabadon és biztonságban… amíg nem Vona és liberális, szocialista, "befogadó" haverjai ülnek a kormányban... mert amennyiben elhiszitek a Jobbik hol szocialista, hol liberális, hol csak simán hazaáruló ígéreteit, akkor megtapasztaljátok azt, aminek mi az ezrelékét sem tapasztaltuk meg. Mert igaz, hogy diktatúra volt, hogy félelem volt, hogy nemzetellenesség volt, de nem volt sok millió harcos idegen, akiknek kell a ti szülőföldetek, a ti házatok, a ti hazátok, asszonyaitok, lányaitok, pénzetek és szabadságotok. Most ez lenne, ha a ti ostoba "igazságszeretetetek" és vakságotok, tapasztalatlanságotok és hiszékenységetek győzne. S, ha győz, megérdemlitek a sorsotokat. Mert nem az a hülye, aki saját pénztárcája, hatalma, érdekében hazudik, hanem az, aki vakon elhiszi a hazugságokat.
Nektek gyermekeim nem tanították meg a jelszót: „Cum Deo pro Patria et Libertate”. Van még két nap. Fordítsátok le és válasszatok józanul és méltósággal ennek és az e jelszót zászlajukra tűző hős elődöknek nemzetmegtartó emlékére. Mert e jelszóban, és e jelszó iránti hűségben van a magyar keresztény nemzet bölcsessége.
Nem Vona mindennap szétmálló bölcsnek hitt mészköve az érték, ha elhiszitek, ha nem… Adja Isten, hogy meg ne tapasztaljátok…
 Stoffán György