2018. február 16., péntek

Méltatlan jobboldali sajtókampány



A négyévenkénti országgyűlési választás olyan rendszer, amely semmi másra nem jó, mint arra, hogy az ország belső nyugalmát megzavarja és mind a pénzért a parlamentbe igyekvő politikusokból, mint a társadalomból kihozza a legaljasabb és legembertelenebb magatartásokat, tulajdonságokat. 

Ennek az őrületnek a szolgálatába áll a média is, amely nélkül semmit nem érne a társadalmi gyűlölködés, hiszen a média gerjeszti és teszi „közkinccsé” mindazt az indulatot, amelyet a politikai boszorkánykonyhákban kikevernek. 


A társadalom pedig azt hiszi, hogy valós politikai érdekek és a nép, a nemzet szolgálata hajtja az a sok százra duzzadt „pártállományt”, politikust, amely/aki ilyenkor különböző színekben és eszmék mentén gyűléseken és interjúkon keresztül azt próbálja elhitetni, miszerint ő már úgy született, hogy mások jólétéért akár az életét is feláldozná. 


Minden választási kampány a hazudozásnak, a gyűlöletkeltésnek, az emberi tulajdonságok legaljának a bemutatója.



Mert mit is látunk most magunk körül, az országban, a sajtóban, a közéletben?



Káoszt, durvaságokat, gyűlöletet, trágárságot, hazudozást, vastag rágalmakat, s némi megbotránkoztató tényfeltárást, amelyek közül a legtöbb csak kampányfogás, minden alap nélkül. Primitív cirkusszá,  kulturált viták helyett durva és kocsmai hangulatúvá vált az ország, és nyoma sincs annak a keresztényi magatartásnak egyik oldalon sem, amelyre mindkét oldal oly vehemensen hivatkozik. Hiszen a "sokat bérmálkozó" és a papoknak Bibliát tanítani akaró, hazug, proli politikus, e tekintetben ugyanazon a szinten van, mint a jobboldali „keresztény értékekért küzdő”, k….aanyázó publicista. Ugyanis pénzért, előmenetelért, önös érdekből trágárkodik, generál gyűlöletet és vádol ma mindenki. Politikus és újságíró egyaránt.



A baloldaltól és a liberálisnak mondott diktatórikus világpolgároktól megszokhattuk már az elmúlt 70. év alatt ezt a gyilkolási vágyig – sőt, nem egyszer az elmúlt száz évben – a gyilkolásig menő gyűlöletpolitikát. Ám, a jobboldalnak, a kereszténynek mondott politikai erőnek, meg kellene őriznie méltóságát, azt a többletet, amelytől az, ami és amelytől különbözik a söpredéktől. De nem őrizte meg! Az ellenzék stílustalansága lehúzta ugyanarra a szintre…



Így lett a választási kampányban minden résztvevő újságíró – kevés kivétellel – olyanná, mint a külvárosi részeg proli, akinek mindegy kit szid és kivel trágárkodik, csak mondhassa. Ám, még ez sem lenne nagy baj, de jobboldali a trágárkodás, a szinten aluli sajtómegnyilvánulás-sorozat itt, a nemzeti oldalon, sajnos a kormányt, a keresztény értékeket, a nemzeti oldal értelmiségét is lejáratja, mert a másik oldalt a saját mentalitása, a saját viselkedése nem zavarja, azt azonban jól tudják, hogy a jobboldalon hogyan kellene viselkedni. Az olvasó pedig azt látja, hogy a kormánysajtónak nevezett jobboldali médiában terjedő, korántsem szalonképes stílus elfogadható. A társadalmat a sajtónak nem lehúznia, hanem felemelnie, nevelnie kéne azzal a méltósággal, ami hozzá(nk) tartoznék.



S mindez azért történik, mert a húsosfazék mellől könnyű ocsmánykodni, pláne, ha ezért kellő mennyiségű baksis is jár... és ha még tetszik is a publikumnak…



Valami tehát nem úgy működik, hogy az még e belső háborúskodásban értékes is legyen. A káromkodás ugyanis a sajtóban akkor sem megengedhető, ha az ember letéve a tollat hozzáteszi magában a le nem írható gondolatokat! Úgy kell írni, hogy amikor az olvasó leteszi az újságot, akkor ő is mondja ki magában, amit az író gondolt…



A választás végeredményét nem a felháborodott k…aanyázás és nem a fb-os cenzorok, de még csak nem is az ellenség hazazárulása és hazudozása döntik el, hanem a követendő példa, a kiművelt emberfő gondolatai és magatartása – az alázat, a békevágy, a gyűlölködés elutasítása, az őszinte szó, méltóságunk megtartása és a hit… azaz: a keresztény értékek, amelyeket oly sokszor hangoztatunk, de amelyekről sokszor megfeledkezünk.



A választási kampány egy viszonylag rövid időszak, amelyben az ellenzék mindent elkövet, hogy ő kerülhessen pénzközelbe. Mert talán fogytán van a 167 milliárd, és a többi, amelyet regnálásuk alatt és büntetlenül ellophattak. Nem a nép, a társadalom vagy a nemzet a lényeg számukra, hanem a pénz feletti uralom megszerzése. S ezért beolvasztanák a székelyeket, lebontanák a kerítést, börtönbe zárnák a keresztényeket, letartóztatnák Köves rabbit, és ZIL-re dobálnák a Fideszes hullákat, no meg akasztanának is szakmányban.



Talán ezt kéne kicsit hangosabban és kicsit sarkosabban megfogalmazni. S nem csak akkor kellene trágárkodva szót emelni, amikor a tűz körüli médiumot letiltják, hanem úgy általában, a cenzúra ellen, minden esetben. Méltósággal, azonos mércével, de határozottan és igazságosan. Mintha nem is lenne választási kampány…   



Stoffán György