2017. április 9., vasárnap

„Totus mundus stultizat” – Az egész világ eszelősödik



I. Ferenc magyar király mondotta a fenti szavakat 1815-ben, amikor arról kapott híreket, miszerint a népek nem értik, hogy miért is harcol a francia forradalom által elindított – ma már mi is tapasztaljuk – értékrombolás ellen. Ez az értékrombolás már Ferenc császár és király idejében is világosan látható volt. S ezért jó politikusként és a birodalom, de az emberek érdekében is igyekezett a magyarságnak minden jogot megadni, amit a birodalom keretei között fontosnak és elengedhetetlennek tartott. Abszolutizmusának legfőbb pilléreként képzelte el a magyar nemzetet, a magyar rendeket és az erdélyi rendeket, s ennek megfelelően rendkívül fontos törvényeket hozott. Ilyenek voltak többek között a magyar nyelv kötelezővé tételéről szóló 1792. évi VII., valamint a vármegyékről és Erdélyről szóló az  1792. évi XI. és az 1792. évi  IX. törvénycikk is. Mert „az egész világ eszelősödik” – mondta indoklásul… és mélységesen igaza volt. Ferenc tudta, hogy a magyar néplélek  nem viseli el, nem tűri meg azt a liberális értékrombolást, amely az akkori Európában forradalmak és háborúk által kívánt uralkodó szellemiséggé válni… 


Ma hasonló helyzetben vagyunk, de nincs birodalom, nincs király, nincs rend, nincsenek karok és rendek. Mert a francia forradalom eszméi, a kommunizmus térhódítása és gyilkosságsorozata megszüntette a társadalmi rend visszaállításának, a jog mindenhatóságának hitelességének és az erkölcsi normák helyreállításának lehetőségét is. Napjainkra a keresztény egyházak is az összeomlás szélén állnak e rombolás következményeképpen, s a világ, egy soha nem tapasztalt drámai változás küszöbén áll, amely változás alapjaiban pusztítja el a Római Birodalom bukása óta kialakult, s 1789. óta csonkolt európai keresztény kultúra maradványait. 


Hiába csűri-csavarja a politika a tényeket, hiába ködösítenek a hírügynökségek a politikusok elvárásainak megfelelően – háború van. És ez a háború egyre mélyebb szakadékba sodorja Európát, amelyből az igazán pusztító háború után lesz újra rend. Hogy milyen? Azt nem tudhatjuk. Milliók nem is tudhatják meg, mert elpusztul a világ jelentős része, ha nem állítható meg az az ószövetségi szellem, az a bosszúálló és gyilkos gyűlölet, amely akár saját öngyilkossága árán is megsemmisíteni akarja az újszövetségi haladást, fejlődést, gondolkodást. S e pillanatban úgy tűnik, újra épülnek és újranyitnak az amfiteátrumok, ahová ma pogányok hajtják majd be a mai kor oroszlánjai elé mindazokat, akik ellenkeznek, akik nem hajlandók őseiket, őseik hitét és a keresztény szellemiséget megtagadni, akik még reménykednek egy ésszerű, logikus és számukra egyetlen, és öröknek vélt szellemiség újraéledésében, a rend helyreállításának lehetőségében. A remény azonban a jelen világpolitikai konstellációban teljesen fölösleges önámítás. 


A népek nem vették észre a sátáni átalakításukat. A jólét, a „piszkos munka” idegenekre bízhatósága, a felsőbbrendűség és az esztelen toleranciában való botor hit mára odajuttatta az emberiség európai részét, hogy beteges elképzelései az önvédelemre is képtelenné teszik. A liberális „mindenki egyforma jogokkal rendelkezik”, „mindenkinek alapvető emberi joga a káosz”… és „mindenki bűnös, aki élt vagy nem élt a holocaust idején” kollektív bűntudat szétmorzsolta a nemzetek önbecsülését, az unió pedig a nemzetek önrendelkezését rabolta el hazugságokkal e megsemmisítő tégelybe csalva Európa egykor büszke és értékes nemzeteit. És hittek is a nemzetek e hazugságáradatnak, „megnépszavazták” a csatlakozást, hiszen néhány év leforgása alatti felzárkózást, azonos béreket és életszínvonalat, a nemzetek ellentéteinek (itt kivált a magyarságnak a helyzetét értve) megszűnését, azonos értékű európai állampolgárságot hazudtak…

Ehelyett pedig ultimátumokat, keresztény és magyarellenességet, támadásokat, a jogállam megszűnését, a negatív diszkriminációt kaptuk a nyakunkba. S kapjuk ma is, de már nem csak szőrmentén, hanem ránk lapátolva. Immár pedig eljutottunk odáig, hogy a liberális söpredék, a francia forradalom és a 19-es hazai vérszomjas és gyilkos bolsevikok méltó és még oktalanabb és gyűlölködőbb utódai a miniszterelnök nálunk szokásos meggyilkolásáról és fegyveres hatalomátvételről ordítoznak, mert egy liberális oktatási intézmény privilégiumait meg akarja szüntetni a kormány, s azonos jogok mellett ad lehetőséget a további oktatásra.  


Persze tudjuk, hogy az egyetem csak ürügy az ószövetségi világhatalom számára ahhoz, hogy káoszt és anarchiát teremtsen a már csak elvben ugyan, de keresztény Magyarországon. A liberálisok a nemzetárulás veszedelmes bűnével sem törődve mindent felégetnének, mert a hatalom és pénz utáni vágyuk olthatatlan, s remélnek abban, hogy a pogányok behozatala az ő malmukra hajtja majd a választások szennyvizét. Árulásban pedig profik, tehát számukra a pogányok vallásának felvétele gyerekjáték. S majd a pogányok – gondolják a liberálisok – eltakarítják az útból a még nemzetben, kereszténységben, hazában gondolkodók tömegeit. 


Azonban – és most lehet röhögnie mindazoknak, akik az ellenség oldalán olvassák hivatalból e cikket, de nem érdemes röhögni... – egyetlen dologról megfeledkeznek e népáruló, rabló gazemberek, akik felszínes műveltségű vagy műveletlen és ostoba fiatalokat állítanak véres csatasorba a magyar nemzet és a kereszténység ellen: – Mi nem Soros-féle és egyéb ószövetségi parancsokat hajtunk végre. Nekünk nem koszos pénzzel fizetnek "azok", Akik meghagyták az utasításokat, a parancsokat. Nekünk nem holmi zsoldos hadseregek állnak a hátunk mögött, akik minden lövéssel és gyilokkal egy-egy ószövetségi szellemiségű milliárdos bankárnak a zsebét tömik. Nem! Mi „Annak” a hadserege vagyunk – ha kevesen is már – Akiről manapság nem esik szó sehol, Akit és Akinek a tanításait ma már mindenütt átértékelik ugyan, de mi ismerjük az igazit… és Akinek az Édesanyját királynőnknek tekintjük. S bár e hadsereg nem számottevő, de még eme lezüllött és erkölcsiben talán most eszmélő Magyarországban is vagyunk egymillióan, akik Márton Áron és Mindszenty tanításait követve, s nem rettegve Apor Vilmos, Ravasz László vagy Ordass Lajos áldozatától sem – nyerni fogunk. Nem csatát, hanem háborút. Magyarország, Mária keresztény országa, ahol ma már nem ellenség egyetlen közösség sem, amely Jézust követi.


Igen, Jézust követni nem egyszerű, de követésében, drámai történetében, amelynek ünnepét ma üljük, ott rejlik a győzelem ígérete is, ami nem emberi, hanem isteni ígéret. Mert aki ma bevonult Jeruzsálembe, hogy ott megszentelődjék az ünnepen, megszenteli népét, az őt követőket, még akkor is, ha ennek ma jelét sem látjuk, s csak fájdalmát érezzük. 


Ma elkezdődik ennek az ígéretnek a beteljesedése, az erre való emlékezés, és felszólítás. Egy dolgot azonban hadd említsek meg nyomatékosan. Ma már nem mondja a Megfeszített, hogy bocsánatot érdemlünk, mert nem tudjuk mit cselekszünk! Ma már tudjuk… 


Tegyük le tehát az ostort, a töviskoszorút se fonjuk tovább, s a keresztet se adjuk újra az Úr vállára. Mert amit ma teszünk, tudatosan tesszük ellen! És ha ellene teszünk, vesztessé válunk. Azonban Benne bízva és Őt kérve a jeruzsálemi bevonulás dicsősége egészen a feltámadásig a miénk marad! S talán így nem az egész világ eszelősödik… legyünk kivételek! 


Áldott és békés felkészülést kívánok Kedves Olvasóimnak a Nagyhétre, imával és bűnbánattal! Hogy a Feltámadás örömét az összes keresztény-keresztyén magyar testvérünk ugyanabban a szent örömben ülhesse meg reménnyel és szeretettel eltelve! 


Stoffán György