2013. március 22., péntek

A szánalmasok öngólja



Ahogy Zoltai, Vona, Novák és Feldmájer urak a magyar társadalom legprimitívebb részében mesteri módon tudják fenntartani a zsidóellenességet, úgy Balog nagytiszteletű miniszter úr is sokat segített a Jobbiknak a politikai előrejutásban, és csatlakozott a zsidóellenesség fenntartásának előmozdítását szorgalmazó Mazsihiszes és Jobbikos munkához, amikor Ilan Mohr egyértelmű utasítására Szaniszló Ferenc Táncsics-díját visszakérte, és elhatárolódott a kitüntetettől.



Nos, anélkül, hogy bárkit méltatnék vagy elítélnék, magát a tényt, a bekövetkezett helyzetet és annak hatásait vizsgálom magamban azóta is. Összességében meg lehet állapítani, hogy maga a kitüntetés alapvetően méltatlan – mintegy cinikusan megalázó – Szaniszlóra nézve, már csak a díj neve miatt is. (Hogy ezt miért nem vette észre Szaniszló, nem tudom!) Hiszen Táncsics Mihály személye nem biztos, hogy a legszebben csengő név a magyar érdekeket szolgálók történelmi nevei között. Táncsics ugyanis egy keresztényellenes és kommunista politizáló volt, aki először használta az elvtárs kifejezést, amely – legalábbis számomra – még akkor is visszataszító, ha az ő korában nem azt jelentette, mint amit száz évvel később. (Igaz, a liberális Eötvös József bárót sem szeretem…) A kitüntetést tehát azok találták ki maguknak, akik hasonló szellemiséget vallanak, mint Táncsics. Szaniszlónak adni olyan, mintha Zoltai Gusztávnak Göringről elnevezett díjat, Vona Gábornak pedig Zoltai Gusztáv-díjat akarnának adni… (Bár az utóbbi nem biztos, hogy nem fogadná el, ha legalább a Táncsicsot megközelítő összeg is járna vele. Ki tudja.)



Szaniszló Ferenc tehát azzal, hogy balgán elfogadta e díjat, maga indította el a lavinát, amelynek rombolási irányát azután a liberális és szocialista politika, valamint a becsinálási erőforrás minisztere határozta meg. A liberálisok és a szocialisták nem voltak restek az izraeli nagykövetet és az amerikai nagykövet asszonyt felkérni a tiltakozásra, akik e kérésnek természetesen eleget is tettek, hiszen mindkét diplomata eddigi politikai tevékenységéből leszűrhetően velejéig magyar-és keresztényellenes, csakúgy, mint azok, akik alantas módon felkérték őket erre a jogtalan és végül a visszájára fordult hőbörgésre.

A miniszter, aki ezt a díjat adta, látva a belföldi és a belföldiek által generált külföldi tiltakozást, nem rendre utasította ezeket a botor, gyűlölködő tiltakozókat, hanem remegve eleget tett követelésüknek és levélben kérte a kitüntetettet, adja vissza a díjat. Felmentve ezzel a többi, korábban díjazott mai hisztériakeltőt az alól, hogy a Szaniszló miatt visszaadott Táncsics díjakkal járó pénzt is kötelezően visszaadják, önmagát pedig a független magyar belpolitikát és kulturális életet felszámolók listájához írta hozzá.

Az összes ostoba álfelháborodott, gondolkodásra alkalmatlan viszont, nagyban segítette a Jobbikot, hiszen Vonáék, mint minden apróságból, ebből is hatalmas politikai előnyöket kovácsoltak maguknak. Vona meglehetősen primitív levelet küldött a fogadatlan prókátor jelmezében feszengő zsidó nagykövetnek, s a TV-ben büszkén közölte, hogy levelét immár mintegy félmillióan látták az „arckönyvön”. Azzal is előrukkolt, hogy bizony ők az első pillanattól kezdve kiálltak szegény Szaniszló Ferenc mellett, ami persze Szaniszlónak aligha segített az őt támadókkal szemben. Hiszen aki mellett kiáll a Jobbik, az a liberális, szocialista és polgári keresztény európai táborok előtt egy csapásra és egy életre elásta magát. Talán ez is volt a célja a ki tudja kik által „üzemeltetett” Jobbiknak: - Szaniszlót végképp beskatulyázni abba a skatulyába, amelybe Ilan Mohr kérésére Balog nagytiszteletű miniszter úr betette, s amiben – sajnos – az egykor az íratlan szabályokat is mindenben betartó Szaniszló Ferenc mostani műsorainak, komolytalanságot és tiszteletlenséget – vagy szellemi leépülést(?), meghasonlottságot – tükröző divatos, de értelmezhetetlen szóhasználatával önmaga is rásegített. A Szaniszló-ügy egyedüli nyertese tehát a Jobbik volt, mind a zsidó, mind az amerikai nagykövetnek, mind Balog tiszteletesnek és a hőbörgő, díjat visszaadó kommunista-liberálisoknak köszönhetően. Persze az is tény, hogy ezután Szaniszlót ama bizonyos politikai irányvonalat követők még komolyabban fogják venni, hiszen ez a botor és nagyon ostoba politikai cirkusz kedvezett hitelességének, „mert mindenki láthatta, hogy a nagyhatalmak is hörögtek a kitüntetés miatt”. A nép tehát Szaniszlót mostantól kezdve istenként tiszteli és bármit mond, ezután azt készpénznek veszik a nézők, mert az USA és Izrael is „becsinált” Szaniszló kitüntetésétől. Pedig nem! Ezt egyedül Balog tiszteletes tette ezt.



Mi a helyzet viszont Szaniszló Ferenccel? Miért nem álltak ki mellette rajtam kívül azok az egykori kollégák, akikkel együtt dolgozott, akik szerették és akár tanultak is tőle úgy húsz-huszonöt esztendeje? Miért nem állt ki mellette Tőkés László, aki bizony sokat köszönhet annak a Panoráma stábnak, amely a román forradalom előtt, alatt és után percről percre követte a Tőkésék sorsát és adta hírül a világnak, életét kockáztatva(!), hogy mi történik Tőkés Lászlóval és családjával azokban a hónapokban, hetekben és napokban? Miért nem állnak ki azok Szaniszló mellett, akik a délvidéki háborúban életüket köszönhették a már említett stábnak? Mindez számomra érthetetlen és aggasztó. Mert az ügy arra enged következtetni, hogy a gondolkodni tudó és magát európainak valló magyar jobboldal kifejezetten pártfüggő, nem összetartó, és idegeneknek akar megfelelni, pedig csak egy újságíró újságírói díját kellett volna megvédeni egyetlen mondattal, de nyomatékosan. Ehelyett a nemzeti kormány és annak uniós képviselője is rúgott egyet a megalázott és meghasonlott emberbe, aki Echo TV ide vagy oda, a Panorámás szakmai és minőségi munkájáért ab ovo megérdemelt volna Táncsics vagy esetleg egy csak neki szóló díjat, keresztet.

Szomorú ez a mai Magyarország, ahol egyedül a primitív nyilasok primitív utódai aratják le a kormány minisztere botorságának, a kommunista és liberális magyarellenességnek, a belügyeinkbe durván beavatkozóknak és az ő tetteiknek a gyümölcseit. Ha ugyanis az unió beleszól bizonyos hazai dolgokba, de a kormány azoknak a dolgoknak az ügyében tartja magát az eredeti elképzeléshez, akkor egy Táncsics-díjazott megvédése miért lett volna probléma? Miért nem kérte ki magának Ilan Mohrtól és az USA nagykövet asszonyától a miniszter a belügyeinkbe való beleszólást? Miért nem kéri vissza a kitüntetéseket a kormány a magyarságukat megtagadó, a magyarok ellen uszító berlini értelmiségtől?



Ezernyi kérdést vet föl ez a tyúkpernyi ügy, amellyel a hazai liberális és kommunista söpredék a magyar kormánnyal és a zsidókkal együtt komoly laufot adott a Jobbiknak.

Ha összehasonlítjuk a korábbi történelmi korokat a maival, akkor látni fogjuk, hogy minden ismétlődik. Horthyék és az akkori kor zsidó közélete, sajtója is ehhez hasonló tragikus ostobaságokkal nagyban segítették Szálasi hatalmát és az abban elkövetett szörnyűségeket. Közeledni vélem azt az időt, amikor a Jobbik lesz kormányon, és ha csak rövid ideig is, de súlyos következményei lesznek annak a kornak – is. Ám senki nem mondhatja akkor, hogy ez csak a Jobbiknak köszönhető. Ugyanis a Jobbik ezek nélkül a mérhetetlen politikai ostobaságok nélkül ugyanis nem is létezhetne, nem is létezne. A Szaniszló-ügy mérföldkő volt tehát a Jobbik életében Ilan Mohr úr őexcellenciájának és ostoba, felbujtó tettestársainak köszönhetően.

Ha a világ olyan ostoba, hogy fasizmusra vágyik, akkor legyen fasizmus. Mert nem Szaniszló műsoraitól lesz valaki zsidógyűlölő, hanem amiatt, ha Szaniszlót a zsidók rugdossák, vele kapcsolatban az izraeli nagyövet követelőzik és a magyar miniszter teljesít… mert erre építheti a Jobbik következő politikai fél évét és ennek szellemében szíthat gyűlöletet. Ha Jobbikos lennék, ugrándoznék örömömben, hogy ilyen hülyék a hazai liberálisok, szocialisták és Balog tiszteletes – a Jobbik javára. Azonban nem vagyok Jobbikos, így két dolgot érzek mindössze a Szaniszló-ügyet illetően: keserűséget, mert nincs független és biztonságos, polgárait és értékeit megvédő hazám, valamint hányingert… és ez utóbbinak több oka is van.

Végül csak jelzem: az volna antiszemitizmus, amit tapasztalunk a keresztényeket illetően Egyiptomban (is). Szaniszló nem jelent veszélyt. Ellentétben azokkal, akik visszavetették a kitüntetését, akik vissza is vették, és amely párt ebből komoly politikai előnyhöz jutott.


A Mohr tehát – elég ostobán –, megtette a kötelességét… a Mohr (végre haza)mehet(ne)!



Stoffán György