2024. május 11., szombat

Nyílt levél a Békemenet szervezőihez

Egyszer már közzétettem ezt a levelet, de hallgatás, majd egy előadás keretében elutasítás és mellébeszélés volt a szervezők  egyikének, Bencsik Andrásnak a válasza. Ma ismét közreadom a levelet, hátha felismerték már azóta tanult kollégáim, hogy miért és milyen súllyal kérem azt, amit kérek, mindannyiunk, az egész magyar nemzet nevében.  Ha nem, akkor legalább az én lelkiismeretem tiszta... ha igen akkor együtt tudunk örülni a megvilágosodásnak! 

*** 

Kedves Barátaim!

Sokan készülünk a margitszigeti "békemenetre", vagy inkább "béketalálkozóra", arra a demonstrációra, amely láthatóvá teszi ragaszkodásunkat az emberi normalitáshoz, magyarságunkhoz, értékeinkhez, kormányunkhoz és ahhoz az irányhoz, amely irányt immár tizenkét esztendeje meghatározott dr. Orbán Viktor miniszterelnök. Készülünk, de politikai készülődésünk ebben a mai, nemzetközi magyargyűlöletben, ebben az Isten nélküliségben drámaian kevés. Most a Kárpát-medencéből mindenkinek ott kell lennie majd, ezen a minden alkalommal felemelő és erőt adó megmozduláson. Ám, most másként, mint eddig!

Most lélekben is fel kell készülnünk. Lélekben, hiszen a kereszténységünknek is kifejezője kell, hogy legyen ez a Békemenet. Emlékezzünk Mindszenty Józsefre, aki azt mondta, hogy amíg van egymillió imádkozó magyar, addig nem félti ezt a népet. És van egymillió magyar, aki imádkozik.

Emlékezzetek az Eucharisztikus Kongresszus legnagyobb ünnepére, amikor a parlament előtti szentmise után a tömeg énekelve és imádkozva vonult az Oltáriszentség mögött… micsoda erő és micsoda szeretet lengte be az országot… a Kárpát-medencét. Most ugyanezt az erőt kell megszereznünk Barátaim! Minden Krisztust követő magyar, saját hite szerint képviseltessék a Békemeneten. Hiszen van közös imánk, vannak közös énekeink, vannak papjaink akár püspökeink is, akik vállalják saját híveik és az egész közösség imára hívását a Békemenet alkalmával. Ezt történt a Kongresszuson is, hiszen sok protestáns testvér is jelen volt, amikor Krisztus vonult végig a magyar Fővároson.

Az isteni erő és az isteni védelem nélkül nem megyünk semmire!

Nem holmi bigott elkötelezettség szól belőlem, hanem a tények, és a nemzet hitének ismerte alapján kérlek Benneteket, hogy szervezzétek meg ennek a Békemenetnek a keresztény-keresztyén jellegét. Mert nem egy hit nélküli tömeg demonstrál majd, hanem bizonyítsuk be Isten és emberek előtt, hogy egy keresztény nemzet kéri a Mindenható Isten segítségét, megbánva bűneit, képmutatását és önzését.

Forduljunk Hozzá, mint gyermekek a szüleikhez, mert bajban vagyunk, mert a Sátán és annak szolgái akarják népünket és elért eredményeinket, hitünket és templomainkat – azaz a gyermeki lelkeket – lerombolni, megsemmisíteni.

Mint annyiszor a történelem során, a Máriás-zászló alatt le tudtuk győzni ellenségeinket, most is sikerül, ha Istent megvallva és kérve állunk elé június 1-jén! És nem feledhetjük 1038. augusztus 15-ét... ha úgy tetszik a Szent István közbenjárásával biztosított, "örökös védelmünk" emléknapját... 

A csak politikai megmozdulás ma, Isten nélkül, imádság és könyörgés nélkül mit sem ér

Az csupán egy felvonulás, ami nem véd meg, nem hat ki a jövőre, csak egy pillanatnyi megkönnyebbülés, mert látjuk, hogy sokan vagyunk… Ha azonban kereszténységünk őszinte megvallásával, és az Istenhez fordulással, őseinkhez méltó könyörgéssel, imával vonulunk végig a magyar keresztutat szimbolizáló Békemeneten, ígéretéhez híven Krisztus is ott lesz velünk. „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt. 18. 20.)

Kérlek tehát Benneteket, hogy e nándorfehérvári csatához hasonló június 1-jei Békemeneten, ne csak a magunk politikai meggyőződésének szellemében vonuljunk, hanem Kapisztrán példáján fellelkesülve Istennel, Isten nevével álljunk a bástyán, hogy az utána következő két hét harcos imádságával végleg legyőzhessük Magyarország, a magyar kereszténység, a magyar nemzet mai ellenségeit, és megvédhessük gyermekeinket az erőszaktól. Hogy a Békemenet valóban a békéért, a megmaradásért, a jövőért vívott harc utolsó előtti csatája legyen… Istennel a Hazáért és a Szabadságért! Egy az Isten, egy a Nemzet!   

Szeretettel maradok:    

Stoffán György