2024. január 17., szerda

Bayer vs. Toroczkai – avagy a népnemzeti pamfletszerzők

A magyar ember sajnos nem a békeszeretetéről ismeretes. Naponta halljuk az ilyen-olyan összezördülésekről, feljelentgetésekről, anyázásról szóló híreket, és ez elkeserítő. Hiszen olyan veszélyben, mint ma, a történelem során kevésszer volt a magyar haza és a magyar nemzet.

A legutóbbi összezördülés azonban, a kívülálló számára inkább mosolyra fakasztó, semmint elkeserítő. Két, politikai előéletükben megkérdőjelezhető közszereplő támadt egymásra, olyan dolgokat vágva egymás fejéhez, amelyek pont a hitelességük megkérdőjelezhetőségének az alapja. Öngól lett ez a nyilvános vagdalózás, mindkét részről azoknak a szemében, akik valóban elkötelezettek a nemzeti ügyek mellett.

Toroczkai, kormányellenes hangulatot igyekezett teremteni, amikor a Nagy-Magyarország Parkban elhelyezett vendégmunkásokról készített videót, Bayerhez kötve a létesítmény, amely magában foglalja a Trianon Múzeumot is, amelynek alapításhoz és megteremtéséhez Bayernak semmi köze nem volt. A későbbiekben, a Trianon Múzeum Alapítvány kuratóriumi tagjaként már igen…

Bayer azonnal ugrott Toroczkai pamfletjére, amit Toroczkai is e műfajban igyekezett viszonozni… és talán ennek az előadássorozatnak még nincs is vége, hiszen van mit egymás fejéhez vágni.

Az ember ilyenkor csak ámul, hiszen az a Bayer prolizza le a politikai élet egyik szereplőjét, aki korábban a Népszabadságban az Antall kormány és a Horthy temetés ellen szállt ki rövidke, de annál gusztustalanabb, liberális írásában, s olykor olyan stílusban nyilvánul meg, mint a gyártelepi, proli kocsmák törzsvendégei. Ilyen megnyilvánulás volt gazembernek nevezni azt a politikust, aki valós problémát feszegetett videójában, persze úgy, hogy az a kormány ellen irányuljon. 

https://mandiner.hu/velemeny/2010/03/kenderestol-rozsadombig

Toroczkai ugyan nem alacsonyodott le eme olajpadlós kocsmák szintjére, viszont előszedte Bayer felesége intézményének a PCR tesztek megvásárlását illető "félrelépését", amelynek következtében az Országos Vérellátó Szolgálat által vásárolt tesztek mintegy hárommilliárd forintnyi értékben a kukában landoltak. Igaz, ennek semmi köze Bayerhez, de legalább még egyet lehetett rúgni rajta. Eztúttal sajnos, joggal.  Persze, a Bayer-show műsorvezetője is kenegette a Toroczkai által felvetett dolgokat, védelmébe véve a „vendégmunkásokat”, a kínaiakat és minden más nálunk új életet kezdő külföldit, mondván, hogy a Nagy-Magyarország Parkot és a Trianon Múzeumot abból a pénzből tartja fenn a kuratórium, amelyet a vendégmunkásokat foglalkoztató cég fizet a szállásért. Ez persze, tévedésből sem igaz, hiszen hatalmas közpénzekből történő támogatás üti e kuratórium markát, amely bőségesen elég a fenntartásra.

Toroczkai is elkenegette a Bayer által elmondottakat, hiszen a válasz-pamfletben ő is kóros feledékenységéről tett tanúbizonyságot, amikor nem cáfolta, hogy 2006-ban komoly szolgálatot tett Gyurcsánynak, a TV ostrom levezénylésével, még akkor is, ha ez nem megrendelt dolog volt, csak egy tapasztalatlan de nagy egóval rendelkező politikus palánta súlyos melléfogása.

Tehát, egy olyan pengeváltásnak lehetett a Nagyérdemű a tanúja, amely mind Bayernak, mind Toroczkainak komoly, megítélésüket illető negatívumot jelent. Bajor paraszttól hallottam a mittenwaldi kocsmában, hogy hiába teszed át a jobb kezedből a balba a tehénszart, az akkor is büdös marad.

Két politikai szerencsejátékos fölösleges és méltóság nélküli, ostoba cirkuszának voltunk tehát tanúi az elmúlt napokban, s lehet, hogy még a sikerre tekintettel megfejelik egy-egy ráadással.

Ám, legalább ne nyilvánosan tették volna, okot adva a liberális és kommunista ellenzéknek a gyalázkodásra, a jobboldalnak az egyik vagy másik főszereplő melletti elkötelezettség hangoztatásának, amely újabb gyűlölködést generál. A két közszereplőnek egyaránt és azonos mértékben vajas a fejecskéje, tehát nem kellene a napon időzniük, mert még kiderül olyasmi is, ami nagyon kellemetlen volna, mindkettejük esetében. És erre, ma, amikor a nemzet és a haza igazi veszélynek tétetik ki minden áldott nap, akkor e két közszereplőnek, akik mindketten mellüket döngetve hirdetik magukról a nemzeti elkötelezettséget – amelyből remekül meg is élnek, s talán még kaszinóra is jut –, magukra erőltetnének némi önfegyelmet és józan gondolkodást – ha esetleg menne a dolog. Ha nem megy, úgy nem kellene lejáratniuk a nemzeti oldalt hazudozással, elkendőzésekkel és a választók hülyének nézésével. Hiszen, ma már sokan, egyre többet látnak a kulisszák mögött zajló ügyekből, ami a választások alkalmával akár rosszul sülhet el.

Évek óta igyekszem felhívni a figyelmet arra, hogy a proli viselkedés, szóhasználat, a kapzsiság meg-megnyilvánuló jelenségei, sem pártelnöki pozícióban, sem ötös számú pártkönyv ellenében sem helyes. A jobboldal attól (volt) az, ami, hogy méltósága volt, hogy szalonképes magatartást tanúsított, hogy élesen elkülöníthető volt a baltól viselkedésben és stílusban. Intésem és sok más magyar ember figyelmeztetése Bayer oldaláról cinikus, máskor gúnyos megjegyzéseket kapott, s most lám, itt tartunk. Pamfletversenyen mérik össze tudásukat a jobboldal proletárjai, elvesztvén a méltóságot, az önbecsülést, de megtartva e viselkedés anyagi hasznát, azonban, félredobva a nemzeti értékeket és a méltóságteljes magatartást. Olyan műsor ez, amely hasonlatos ahhoz, amikor a piacon a cigányok cigányozzák egymást.

Be kellene fejezni mind a kormányellenességet, mind a kormányt lejárató napra állást… és látni kellene végre, hogy a nemzet szolgálatát nem forintokban, nem a kaszinóban, és nem az öntömjénezés mennyiségében mérik… Aki pedig a normális viselkedésre nem képes, az álljon félre és a kocsma előtt „játssza le” a nézeteltéréssel járó bunyót. A nemzetet és annak jövőjét pedig, ne kockáztassa politikai érvényesülés vagy haszonszerzés céljából! Mert az, a gyurcsányistákéval egyenlő magatartás! Valamint, nem kellene összekeverni a médiát és a politikát a játékkaszinóval… mert aki a politikában veszít, az egy országot veszélyeztet.  

Stoffán György