2021. március 12., péntek

Nyílt levél, potenciális gyilkosokhoz –

 


MVSZ vezetés, Mi hazánk, és civil szervezetek vezetői!

Talán nem árulok el titkot, ha elmondom Önöknek, hogy akár tetszik, akár nem, járvány van. Ez az egyetlen dolog, ami igaz abból, amit egy éve tűrni vagyunk kénytelenek. A kórházak megteltek, egyre több halottunk van, akiktől fájó szívvel búcsúzunk. A lélegeztető gépeken szenvedők közül is sokan voltak szkeptikusok a járványt illetően, és számos, mára már elhunyt testvérünk is hitetlenkedett.

Önök pedig, mint a hóhérok, mint akiknek élvezetet nyújt a halál – mások halála –, a legaljasabb módon, ebben a drámai helyzetben hívják utcára, tömegbe az embereket, mert feltehetően, politikai gazdáik ezt követelik Önöktől. Miért? Mert a világsajtóban szépen mutatna, ha a rend őrei a szigorú előírásokat betartatva Önökkel, szétzavarnák az emberi aljasság és ostobaság tüntetését. Lehetne Gyurcsányékkal együtt Orbánozni, diktatúrázni, spionkodni Brüsszelben, és elárulni ki tudja hányadszor a magyar nemzetet és annak jövőjét! Közben pedig, az Önökkel együtt vonulók megfertőződhetnek, meghalhatnak. Nem szégyellik magukat, Hölgyek és Urak? 

Emberek Önök egyáltalán? Van olyan pénz, ami megéri nemzettársaik lehetséges meggyilkolását? Önök is lesüllyedtek volna Kun Béla, Ceausescu és Rákosi szintjére? Miért nem lehet Önökkel megértetni, hogy amit tesznek, az de facto potenciális gyilkosság - ha bárkinek is a halálát okozzák ezzel?

A Mi hazánk, a nemzet érdekeit képviselő pártnak mutatja magát, s közben a magyarok, a saját követőik halálát okozhatják. A szebb napokat megélt MVSZ is tömegeket szeretne látni a „szabadság jegyében”, Patrubány Miklóssal az élen, s orvosokkal bizonygatják, hogy a járvány bagatell dolog s, hogy feleslegesek azok az intézkedések, amelyek emberek életét védik… Micsoda Ceausescu-i mélységek! Hasonlatos az Önök magatartása ahhoz a magatartáshoz, amelynek legértékesebb áldozata a Marosvásárhelyen, szeptemberben, orvos kollégái által megölt Benedek István professzor…

Méltó-e a Magyarok Világszövetsége elnökségére az az ember, aki a pandémia, de legalábbis a hazai komoly fertőzöttség ellenére, és a tiszti-főorvos kérésével szemben, veszélyezteti saját tagságának és szimpatizánsaiknak az életét? Méltó-e az MVSZ elnökségére az az ember, aki a kormány ellen uszítva, politikai érdekek mentén potenciális gyilkossá válhat a felvonulásra való felhívásával?

A betegség nem politikai kérdés. Az van, és gyilkol! Kissé elfogult vagyok, mert az elmúlt hetekben számos barátomat temették el. Olyanokat, akik azért dolgoztak, hogy mások ne haljanak meg. Önök pedig azért dolgoznak, hogy e barátaim munkáját hiábavalóvá tegyék, s ezzel halálukat is értelmetlen halállá alacsonyítsák.

Hangsúlyozom: Önök potenciális gyilkosokká válnak, ha bárki e politikai felvonulgatás alkalmával megfertőződik és meghal. Mert azt Önök ölik meg! Bosszúból azért, mert nem kapnak állami pénzt, "csak" egy székházat a belvárosban... amelyet már alaposan lelaktak, s amelyben, mint egy boszorkánykonyhában főzik ki kormányellenes propagandájukat. S ez, ebben a helyzetben nem más, mint a társadalom súlyos veszélyeztetése.   

A józan ész azt követelné, hogy állítsák le, mondják le a március 15-i politikai torzsalkodásukat. Mert amit Önök tesznek, az égbekiáltó bűn. Bárki rendelte is meg Önöknél, bárki fizet is érte Önöknek - esetleg… ne vállalják! Gondoljanak arra, hogy ezért Önöknek is busásan meg kell fizetniük. És nem holmi földi hatalom előtt... 

Stoffán György