2019. január 22., kedd

„Szrtájk, foradalon, raszolgák, szabad sajtot”… avagy 1918 vs. 2019…


Jó nézni, hogy a tüntetések résztvevői nem kiművel emberfők, amelyekben a haza igazi ereje volna … A feliratok, a vissza-visszatérő trágár rigmusok, a miniszterelnöki privilégium, amely szerint „Orbán egy géniusz”, jól jellemzi azt a műveltségi szintet, amelyen az ellenzékiség oly mély gyökereket vert, hogy immár száz esztendeje nem száradt ki. Hiszen eleik, 1919-ben hasonlóképpen igyekeztek a magyar történelmen, a magyar kultúrán és keresztény magyar hagyományokon túl lépni és ezért még gyilkolni is képesek voltak. Van tehát nekik is hagyományuk. Igaz, proli-hagyomány, amely még messzebbre nyúlik vissza… Mert minden társadalom olyan, mint egy felépítmény. Van teteje és van alja. Nos, a teljesen értetlen tüntetők, akik rabszolgatörvényt emlegetnek, de a vasárnapi boltzárat is ellenezték, akik az oktatás színvonaláért hőbörögnek, közben úgy káromkodnak, mint a diplomás kocsis, nem biztos, hogy valóban tudják, miért vannak az utcán. Ezt igazolja néhány interjú, amelyet bátor jobbos tv-sek készítettek a résztvevőkkel.

Mégis, mindezek ellenére vannak aggályaim. Kicsit komolytalanul fogja fel ezeket a tüntetéseket a jobboldal. TV-s műsorokban jókat röhögnek rajtuk a nemzeti újságírás „nagyjai”, gúnyos hangvételű megszólásokat hallunk lépten-nyomon, s úgy tűnik, mindenki hátradőlve veszi tudomásul, hogy országos „szrtájk” helyett, két-háromszáz proli ordítozik a fővárosban, s vidéken is csak néhány szereplő akar rendszert, kormányt, népet váltani. A jelenség viszont sokkal veszélyesebb – szerintem – mint amilyennek látszik.
A történelem bizonyította, hogy a csőcselék nem a számarányától veszélyes, hanem attól, hogy kik állnak mögötte és ezeknek mennyi befektetendő pénzük van. Nos, ma az „Európa-rombolás és keresztényüldözés, valamint a nemzetállamok megszüntetése” projektre számolatlanul érkezik a pénz minden, még ellenálló országba. Ennek pedig az a következménye, hogy ez a ma még látszólag ártalmatlan, lyukas zoknis ellenállás egyik pillanatról a másikra súlyossá válhat, mert ha néhány értelmesebb ember kerül a mai ellenzéki vezetők helyére, akkor máris kezelhetetlen lesz a helyzet.
Ha csak Lenin hatalomátvételére gondolunk, a képlet semmit nem változott. Annyiban lett csak rosszabb, hogy akkor elszigetelt és nem világméretű bolsevizmust láttunk, hanem egyfajta próbálkozást, sok-sok pénzzel a háttérben. És akkor is németek fizették ezt a fajta embertelenséget. 1918 januárja ma is tanulságos történelmi helyzet kéne, hogy legyen. Ha ma egy világméretű liberális támadássorozatot nem állítunk le időben, akkor a történelem ismételni fogja önmagát. Jöhetnek a lágerek, a szovjet-típusú koncentrációs táborok, a dugig tömött börtönök, a gyilkosságok, amelyekre annak idején Lenin egyértelmű parancsot adott.
A liberális-kommunista-bolsevik mindig ugyanaz marad. Papok százezreit gyilkolták meg akkor, s ma is papot, püspököt fenyeget a méltó utód, azaz a DK háborodott elnöke. Falvakat éheztettek halálra akkor, ma pedig a gazdasági növekedés ellen keltenek hangulatot, mindenféle hazugságot és rágalmat hangoztatva, s amikor hatalmon voltak, minden ár az egekig szökött. Csaknem koldusbotra jutott az ország.
A szovjet hatalomátvétel forgatókönyve ugyanaz volt, mint a mai forgatókönyv… ugyanazzal a népréteggel végrehajtatva. Csakhogy: akkor a Lenin féle világforradalmi elképzelést nem tudták megvalósítani, mert a nemzetállamok, a hit, és a hazaszeretet megállította a sátáni projektet. Ma azonban más a helyzet. Évtizedekig készítették elő a nagy forgatókönyvírók a nemzetállamok szellemi és lelki leépítését, s így Európa nagyobbik részén nem áll útjába senki e liberális-bolsevik hatalomvágynak, de a beszállított idegenek miatt már fél is a társadalom, hiszen a bűnözés, az erőszak, a gyilkosságok ma már mindennapossá váltak Európa nyugati felén.
Pénz, gyűlölet és ostobaság minden mennyiségben rendelkezésére áll a forgatókönyv íróinak, akiknek nagyapjai, szülei írták a korábbiakat… 1917, 1919, 1947… és sorolhatnám.
Ma ismét a primitív, kulturálatlan és szellemileg leépült társadalmi réteg hangoskodik… ma még csak hangoskodik, de az elembertelenedés fertőz, mint a háború embertelensége. A pénz pedig vonzza azokat, akiknek nincs igénye sem a tisztességes életre, a haza iránti elkötelezettségre, és akik irigységből, kapzsiságból embert is ölnének, mert annak többje van, mint neki. A papokat, az egyházakat utálni is trendi, valamint az épülő Budapestet megrongálni, és a miniszterelnök elleni gyűlölettel az ország ellen fordulni… és az Unióban Magyarország nemzeti voltát sárba taposni… ez az egyetlen bolsevik program, erre irányul a bolsevik propaganda, s már Salvini ellen is idejárnak tömtetni az elvtársaik.
Súlyos hiba, sőt bűn, hogy nem történik feljelentés, s ha történik, az is az ő bolsevik oldalukról, s a bolsevik bíráság is nekik ad igazat, mert ők összetartanak.

Tehát ne felejtsük el 1918 januárját és 1919 Magyarországát…

Tehát: amíg kiröhögjük őket, lekicsinylően viselkedünk velük szemben, addig ők erősöd(het)nek… Május pedig még messze van, s az sem biztos, hogy a forgatókönyv írói bedobják a bolsevik gyeplőt a nemzetállami lovak közé… mert a forgatókönyv állandó. Az ellenséget lebecsülni pedig, egyenlő a háború elvesztésével… – tartották a rómaiak.

S ha békét akarunk, háborúra kell készülnünk. És az ellenséget sokkal jobban szemmel kell tartanunk, mint eddig tettük. Mert Leninék sem voltak sokan 1918 januárjában, mégis százmillió halott maradt a bolsevik eszme 100 éve után… és ez az eszme, ma Budapest utcáit, Magyarország településeit fertőzi ismét… Meddig még, s hová vezet?  


Stoffán György