2017. december 3., vasárnap

Közösségi alapelvek és tiltások





"Úgy tűnik, hogy olyasmit tettél közzé, ami sérti közösségi alapelveinket. Eltávolítjuk azokat a bejegyzéseket, amelyek faji, etnikai, nemzeti vagy vallási hovatartozás, szexuális irányultság, nem vagy fogyatékosság alapján támadnak embereket.




„Mi jár a fejemben? Egy érdekes gondolat: Ha egy zsidó egy száz év körüli vénemberre azt mondja, hogy az egy náci volt, mert három éves korából emlékszik rá... akkor jön a "Wassertopf" és a megvádolt legtöbbnyire a bíróság folyosóján tolókocsiban hal meg. Ha viszont egy zsidó, bevallottan a Gestapo kezére játszotta - kikeresztelkedve - a zsidó hittestvéreket, akkor a zsidók megvédik a saját aljas árulójukat. Ez bizonyos fokú szellemi aberráció... nem?”


Ideiglenesen le van tiltva a számodra a bejegyzések közzététele


Ez az átmeneti tiltás 7 napig lesz érvényben – amíg le nem jár, nem tudsz bejegyzéseket közzétenni a Facebookon.



Felhívjuk figyelmedet, hogy a Facebook által nem megengedett tartalmak ismétlődő közlése a fiók végleges letiltását vonhatja maga után."



***



Fél éve is van annak, hogy egy reggel, amikor a Mazsihisz védelmébe vette G. Soros spekulánst és köztörvényes bűnözőt, a Facebookon a fenti gondolataimat közzétettem. Nos, fél év után a minap a fenti letiltást kaptam, ami újabb gondolatokat indított el csökött, keresztény, magyar és a Facebook szerint sértésekkel teli agyamban.



Először is az, hogy milyen jogon tegez ez a közösségi oldal? Hiszen sem disznót sem egyéb állatot nem legeltettünk együtt.

Másodszor: Milyen jogon és miért engedi meg magának ez a közösségi oldal, hogy engem rágalmazzon és saját rágalma okán letiltson?

Harmadszor: Milyen alapelvei lehetnek, ha a véleményszabadságot és a szólás szabadságát úgy korlátozza, hogy egy súlyos erkölcsi kifogásnak, amely még jogos is ráadásul, nem adhat hangot valaki?



Ugyanis tényt kezdtem boncolgatni, amely tényeket maga a jelzett bűnöző volt olyan szíves közzétenni egy vele készült interjúban. Együttműködött a Gestapoval! Ha pedig valaki együttműködött a Gestapoval, az aligha a zsidók érdekében tette. Ha pedig nem a zsidók érdekében tette, akkor ellenük dolgozott, ami a Mazsihisz eddig ismert normái szerint súlyosan elítélendő. Ám ezek a normák úgy tűnik Magyarországon és másutt is a nagyvilágban felmorzsolódtak és eltűntek. Ha G. Soros működött együtt a zsidóság ellen a Gestapoval, akkor az helyes, védendő és megalapozott.

Persze, ha egy magyar katonatiszt működött együtt a Gestapoval, amire még bizonyíték sincs, akkor a magyar katonatiszt elítélendő, feljelentendő és meghurcolandó akkor is, ha a feljelentő a tolókocsis öregemberben azt a katonatisztet véli felismerni, akit utoljára négy évesen látott a kassai pályaudvaron egyenruhában – fekete egyenruhában! – segédkezni a deportálásoknál.



Ha pedig mindezt a súlyos erkölcstelenséget és elítélendő emberiség ellenes magatartást egy magyar keresztény író megemlíti a Facebook nevű közösségi portálon, akkor azt a magyar keresztény írót a közösségi oldal a saját, és eléggé sajátos közösségi alapelvei okán/miatt letiltja. Önhatalmúlag intézkedve, akár egy hatóság, s ez ellen még a legalapvetőbb emberi jogot, a fellebbezést is megtagadja, illetve lehetetlenné teszi. Mert az nincs! Sőt. Még fenyegetőzik is, hogy ha legközelebb ismétlődik – mondjuk egy négy évvel ezelőtti bejegyzésben (!) – a közösségi alapelvek megsértése, akkor kizárás is lehet a dologból.



A közösségi oldal tehát párhuzamos jogi lépéseket enged meg magának. Nem feljelent, s ha valóban „támadtam” volna „faji, etnikai, nemzeti vagy vallási hovatartozás, szexuális irányultság, nem vagy fogyatékosság alapján” bárkit, akkor kidob… Nem! A Facebook megrágalmaz, vádol és letilt, mert ő így gondolja. Hiszen bizonyára egy elmebetegnek nem tetszett, hogy megkérdőjeleztem Soros erkölcsi nagyságát, és mert a Mazsihisz védte Sorost, a Mazsihisz józan gondolkodását, józan eszét is megkérdőjeleztem.



Ugyanis, a keresztény és így a saját erkölcsi normám szerint mindegy, hogy ki adja halálra felebarátját, az egy mocskos utolsó gyilkos. Mindegy, hogy ki működik együtt a gyilkosokkal és rabolja el a halálba menők vagyonát, az akkor is egy alja gazember. Akár keresztény, vagy zsidó vagy vallástalan. Ám, ha az áldozatok hozzátartozóinak egyik érdekvédelmi szervezete – vallási szervezete – a gyilkossal és a rablókkal együttműködőt védi, az e szervezet hitelét, erkölcsi normáit, komolyságát kérdőjelezi meg, kivált akkor, ha ez a szervezet antiszemitizmusnak titulálja, ha a gyilkosokkal együttműködőt bűnei – tehát nem vallási hovatartozása – miatt bírálják.



AGYRÉM… És akkor még nem is szóltam arról, milyen értelmi és erkölcsi magaslatokban lehet a közösségi oldal, ha ezt a szellemi és erkölcsi nihilt „faji, etnikai, nemzeti vagy vallási hovatartozás, szexuális irányultság, nem vagy fogyatékosság alapján” történő támadásnak véli, ítéli meg, s ezért tilt. Igen, agyrém az, amit ma a világ megél, s nem lehet ennek más vége, mint az, hogy a történelem megismétli önmagát és elpusztítja ezt az egész ócska kuplerájt, amit a kommunista, istentelen liberális mocsok csinált röpke száz év alatt a keresztény Európából. Hiszen az efféle nyakatekert és kifacsart "erkölcs", amely jellemzi mai világunkat és eme közösségi oldal közösségi alapelveit… nem is vezethet máshova.



Mert e közösségi oldal közösségi alapelveibe nem ütközik, ha Orbán miniszterelnököt, a kereszténységet, a magyar nemzetet, a magyar hazát és a külső magyarországi magyarságot köpködik, ócsárolják… hiszen, ha egy milliárdosnak megbocsájtható a holocaustban való aktív részvétel, akkor mire is számíthat a keresztény magyar ember, az író, az olvasó... – tőlük és a Mazsihisztől?



Körülbelül arra, amire ők számíthatnak, ha a muszlimok „tisztelgő látogatást” tesznek majd Magyarországon is…  S hogy ezt miért nem akarják látni? Mert ők Soros szemével néznek, Soros szájával beszélnek és Soros erkölcstelenségét követik… G. Soros harminc ezüstjéért…amelyért a gerincük is mint Sorosé, puszta képzeletté vált... 

Mindazonáltal, várom a Facebook nyilvános  bocsánatkérését...



Stoffán György