2011. szeptember 25., vasárnap

A fővárosi cigánykodás… avagy a visszavont díszpolgárság


Kertész Ákos díszpolgárságának visszavétele olyan apolitikus és ostoba lépése volt, amely páratlan s Fővárosi Önkormányzat történetében. Ugyanis a díszpolgárságot véleményem szerint csak az veheti vissza, aki adta. Azaz, Kertész esetében csak egy Demszky vezette főváros vehette volna el. Épp így áll a dolog Haynaut vagy a legnagyobb szovjet tömeggyilkost illetően is. A díszpolgárság nem más, mint lenyomata egy-egy rendszernek.

Olyan dolog, mint egy iskolai dolgozat. Ha a gyerek nem tanul és a tanár nem képes átadni a tudást, és a tanuló ezért egyest kap, akkor az az egyes bekerül a naplóba (ma már az E-naplóba), s azt csak egy következő dolgozattal, feleléssel az egész évi munkával lehet kijavítani. Ha új tanár jön, egyes akkor is bennmarad a naplóban, mint lenyomata az előző tanár pedagógiai képességének és a gyerek akkori tanulmányi eredményének, szorgalmának. Azért, hogy az iskola statisztikája jobb legen, még az igazgató sem törölheti az eredményt. Legföljebb a – ha a tanár hibája a jegy – a tanárt lehet elküldeni az intézményből, mint erre volt már példa. A jegy azonban marad…

Mit is értek ezen?

A Demszky-féle fővárosi vezetést a választók elzavarták, mint a rossz tanárt, aki iskolányi gyereket hagyott tudás és követelményrendszer nélkül, s csak az volt, az lehetett jó tanuló, aki fizetett… A különböző negatívumok azonban a Városházán maradtak. Eladósodottság (amit nem lehet visszavonni), korrupció (ami ellen lehet ugyan tenni, de a zsebbe dugott pénzek soha nem kerülnek vissza a gazdaságba), a lelakott, koszos, canismergás Budapest, a szemét... Lehet ezen változtatni azza, hogy az új vezetés rendet tesz, de a régi bajok emléke, gazdasági hátrányai stb… megmaradtnak és bekerültek a város fekete könyvébe. Hasonló a helyzet az adományozott kitüntetésekkel és díszpolgársággal. A Demszky-féle városvezetés a saját elmebeteg és liberális primitívségével adta a kitüntetéseket, a díszpolgárságot, s hunyt szemet a fővárosi polgármesterek és a főpolgármesteri hivatal alkalmazottai némelyikének korrupt és embertelen magatartása felett. Mert Demszky is azt adta, mi lényege. Liberális, magyarellenes, korrupt és embertelen ócska vezetés volt az, amely rányomta bélyegét a fővárosra. Letagadni sem lehetne azt az ámokfutást, amit Demszky húsz éve alatt véghezvitt Magyarország szívében. Kertész díszpolgársága csak csepp volt a tengerben, de ezt a cseppet nem kellett volna esztelenül kimeregetni. Jellemzően Demszkytől kapta, így az annyit is ért. Megjegyzem nem csak én, de rajtam kívül sok ezer ember van, aki nem fogadta volna el a kitüntetést ettől a nemzetgyűlölő liberális söpredéktől. Jó példa erre Kovács Kati, akit a söpredék másik ága, az MSZP akart kitüntetni…

A város történetéhez hozzá tartozik a díszpolgári címek kiadása… a visszavétel azonban ostoba és komolytalan dolog, s amolyan cigánykodásnak tetszik. Ha átolvassuk a Demszkyék által kiadott díszpolgári címek tulajdonosainak névsorát, akkor rá kell jönnünk, hogy e névsorban talán Kertész a legártalmatlanabb a magyarságra nézve… és ez a fővárosi történelemben olyan jól látszik, mint a sok millió éves kőlenyomatokon a dinoszaurusz lábnyomok. És ahogyan azokat sem csiszolják le, úgy ezeket a neveket sem szabad visszavonással eltüntetni ebből a szomorú fővárosi történelemből. Legyen tükre minden méltatlan név annak a méltatlan liberális és kommunista diktatúrának, amely lövette a magyart 1956-ban és 2006-ban, amely nemzetellenes magatartásával 2004-ben erkölcsileg kiírta magár a nemzetből, s amely egyszer és mindenkorra önmagán viseli a jelet. Azt a jelet, ami által emberségét és magyarságát „rábizonyítani” soha sem lesz lehetséges.

Kertész tehát, mint díszpolgár számomra örökké fémjelzi és jellemzi Demszky Budapestjét, Demszkyt, és azt a szellemi és erkölcsi nihilt, amelyet az elmúlt húsz esztendő erőltetett erre a városra. Kertész örökös díszpolgára azoknak, akik adták e kitüntetést. Ezért volt végtelenül ostoba és primitív lépés visszavonni a Demszky által adományozott „kitüntető” címet… amit Demszkytől értelmes és tisztességes magyar el sem fogadott volna… jellemzi tehát a cím, azt is aki adta, s azt is aki elfogadta. A cím visszavonása pedig, a mai városvezetés politikai ostobaságát tükrözi… Ugyanis jobb lenne azt kőbe vésni erről a Közgyűlésről, hogy kiknek adta vissza a liberális és kommunista söpredék által elvett díszpolgárságot. Az sokkal szebben mutat majd a fővárosi történelem lapjain, mint az ostoba politikai adok-kapok.

Fotó: Magyar Nemzet