2023. január 6., péntek

45 éve adták vissza a Szent Koronát - az emigráció és Mindszenty tiltakozása ellenére...

 


A történelem számos érdekességet és furcsaságot rejt még ma is. Ilyen érdekes furcsaság a magyar koronázási jelvények amerikai visszaadása is, amelynek negyvenöt esztendeje örültek az emberek, de nem gondoltak bele, mit is jelent valójában a Carter-kormányzat „gesztusa”.

A magyar nemzet és a magyar kereszténység megalázása volt ez a jelzésértékű „gesztus”. Hiszen az, aki akkor egyedül képviselte a keresztény Magyarországot, s történelmileg a királyt volt kötelessége helyettesíteni, tiltakozott az ellen, hogy a kommunista, keresztény-, és magyarellenes moszkoviták kezére kerüljön a magyar Szent Korona. Ennek érdekében levelet is írt az akkori amerikai elnöknek, Nixonnak, ám a világkormány öt évvel később másképpen döntött, s ahogy máig sem tartják be Mindszenty végrendeletét, úgy akkor sem figyeltek oda az esztergomi érsek tiltakozására, noha ők is tudták, hogy idegen megszállás alatt van Magyarország. Igaz, a Szent Koronát csak Mindszenty halálát követően adta vissza az amerikai kormányzat, Kádár és Montini (VI. Pál) találkozása után.

A Szent Koronát a kommunizmus egyik legaljasabb gyilkosa, Apró Antal vette át Budapesten…   

Akinek füle van, hallja meg és vonja le a megfelelő következtetéseket. A Szent Korona ma sincs megfelelő, méltó és történelmileg is indokolt helyen, különválasztva a koronázási palásttól, amelyet a Nemzeti Múzeumban őriznek. Az az értékromboló és keresztényellenes, Európát megsemmisítő folyamat pedig, amely Mindszenty 1973-as és attól kezdve folyamatos tiltakozását semmibe vette, most csúcsosodik ki és hatja át az egész földkerekséget. Mert minden összefügg… mindennel.

Stoffán György