2021. július 28., szerda

"Patrubány Miklós - Nicolae Patrubani - világszövetsége" és az "Illuminati Österreich Stiftungnak eladott MVSZ-székház"

Az MVSZ Semmelweis utcai székháza

A Magyarok Világszövetségének mai helyzete és állapota, kormány-, és Orbán-ellenessége, a járványkezelés hátráltatása, illetve a kárpát-medencei magyar társadalomban való feszültség és békétlenség keltése nem egyezik meg az MVSZ-t alapítók eredeti szándékával. Ez az ellenőrzés nélkül működő civilszervezet nem a nemzeti érdekek mellett, hanem azok ellen, az Alaptörvény, a nemzeti kormány és annak intézkedései ellen lázít, miközben érdekes, hivatalos dokumentumok kerültek elő arról, hogy voltaképpen mi zajlik az állam által rendelkezésre bocsájtott, egykor patinás épület falai között... A Magyarok Világszövetsége - ma már az eredeti szándék szerint - nem létezik. Helyette, egy ki tudja milyen érdeket szolgáló magyarosított nevű román, apró belvárosi aranybányája létezik a méltatlanul használt székház és név alatt... - az alábbi levelek is ezt támasztják alá. 

 P M V S Z

(PATRUBÁNY MIKLÓS VILÁGSZÖVETSÉGE)

Nyári elfoglaltságom nem engedte, hogy azonnal reflektáljak a mvsz elnökének – Patrubány Miklós (továbbiakban: PM) – ún. nemzetpolitikai előadásának [1] vádjaira, ezt pótolom most. Pontosabban megosztottam ugyan véleményemet a mvsz youtube sajtószolgálatánál, de a bejegyzéseimet azonnal törölték, így azok csak az elnökhöz jutottak el, aki – mint moderátor – a látszat kedvéért fenntartott, korlátozott véleménypluralizmus híve.

Mivel az ún. jövő havi „világkongresszusnak” nevezett konferencia felvezetésének szánt, másfél órás előadás kb. 15 percében a személyemet pocskondiázta, az alábbiakról kell nyilatkoznom:

1.- Az inkriminált, nyílt levelem [2] válasz volt a PM által közösségben és magánbeszélgetésekben gyakran hangoztatott, önsajnáltató, egzisztenciális problémáira, melyeknek pusztán a megbeszélésére szólítottam. Ez nem irányult a tisztségéből történő eltávolítására, hiszen ez akkor került volna esetlegesen napirendre, ha a tárgyalások ilyen eredményre vezetnek. Minden egyéb ezen kívül, bizonyítékok nélküli, beteges képzelődés vagy egyszerűen ostobaság gyümölcse.

2.- Akik napjainkban kerültünk, kerülünk eltávolításra a szervezetből, mindannyian olyan emberek vagyunk, akikkel mindent meg lehet beszélni egy normális dialógus keretein belül. Aki ezzel nem él, hanem túllép ezen a lehetőségen, hogy diktatórikus ultimátumokkal kormányozzon, az vagy beteg, vagy bűnöző, vagy - a legrosszabb esetben - mind a kettő. Nekem nincs tudomásom semmilyen belkörű vagy külső politikai erő szervezkedéséről, ezért a PM által vizionált összeesküvést a rossz lelkiismeret szülte üldözési mániának tulajdonítom, aminek előzménye lehet az elmúlt negyed században a szervezettől elidegenített – félszáznál több – tisztességes, tehetséges magyar ember eltávolítása, aki az elnök számára már nem volt használható, vagy törekvéseinek útjában állt, vagy – legfőképpen – a riválisaként léphetett volna fel a vezetésben. Ugyanide vezethető vissza talán az is, hogy a magyarok prominensei minden országrészből jórészt hiányoznak a mai szervezetben. Az egész összeesküvés hagymázas lázálma ebből a megközelítésből is a diktátoroknál jelentkező agyrémek szüleményének minősíthető.

3.- Amikor PM azt idézi, hogy szerintem a „legkisebb rosszra” szavazó nemzeti vezetőkre van szükség, [3] elfelejti megemlíteni, hogy erről a nyugati támadások és a közelgő választások miatti, hazai katasztrófa-helyzet kontextusában szóltam. Ezt a témát a mvsz - érthetetlen és megmagyarázhatatlan módon - kerüli, helyette sok minden mással foglalkozik, főként a magyar kormányzat folyamatos szidalmazásával. Ez önmagában az a magatartás, amiért a mvsz-vezetés azonnali menesztést érdemelne!  A fölvetésem és PM tisztségének a megkérdőjelezése között azonban akkor még – az idézett nyilatkozat idejében - semmilyen összefüggés nem létezett.

4.- Nem felel meg a valóságnak az, hogy azért nem jelentem meg a mvsz etikai bizottsága előtt, hogy ne kelljen beszámolnom arról, hogy kikkel leveleztem: mindig nyitott voltam minden párbeszédre a megfelelő partnerekkel. Nem volt semmilyen titkos levelezésem. Sem az ellenem hozott vádakról, sem az eljárásról nem tudtam semmit, csak miután döntöttek. Ezért adtam kifejezést – már a tisztségeimről történt lemondásom és a tagságom felfüggesztését követően - annak a véleményemnek, hogy mind a vezetést, mind a bizottságot – az egész pmvsz-t – méltatlannak tartom a MVSZ-hez a koncepciós eljárás lefolytatásával együtt és az érdeklődésem nem terjed ki a további tevékenységükre. [4]

5.- Amikor a szervezetből történő kizárásomról határoztak, [5] már jóval előbb írásban jeleztem a tagsági viszonyom felfüggesztését. Ezt lezárhatjuk azzal, hogy ostobaságot követtek el, amikor abból a szervezetből zártak ki, amiben már nem vagyok benne. De érdemes odafigyelni a motivációra: - a vezetés többi tagjait koncepciós eljárással megfélemlítő, zsarolni kívánó magatartásra, amennyiben azok nem integrálódnak a parancsuralmi rendszer feltételei szerint, amelyben a gondolat-, szólás-, vélemény szabadságát bármilyen mértékben korlátozhatják, akár elvehetik.

6.- PM azzal rágalmaz, hogy „lerománoztam” erdélyi magyarokat. Ez egyetlen egyszer sem történt meg. Arra azonban utaltam – és ezt teljes mellszélességgel vállalom – hogy a magyarság számomra erkölcsi minőséget is jelent és nem magyarok azok, akik Wass Albert vagy Tamási Áron – két jeles erdélyi szellem – meghatározása szerint ezt az erkölcsi szintet nem ütik meg. A két jeles erdélyi szellem talán mégsem gyanúsítható „lerománozással”. PM-t azért zavarhatja érzékenyen az állampolgárság emlegetése, mert, bár a mvsz küzdött – igaz, hogy rossz kommunikációval és rossz időzítéssel – a magyarok kettős állampolgárságáért, de amikor ezt a kormányzó párt kiharcolta, az elnök nem lett kettős állampolgár, továbbra is csak román maradt és a hivatalos neve ma is – ahogy írják [6] – Nicolae Stefan Patrubani.  Hazudozása tehát pusztán a lejáratásomat célozta. Azt is vállalom, hogy megjegyeztem: a vezetés túlnyomó többsége egykori és mai román állampolgárságú egyénekből áll, [7] akik jórészt az elnök rendelkezésére állnak, s ha kell, érte kampányolnak. Ezt a pmvsz által privatizált szervezetet azonban ideje volna visszaadni a teljes magyar nemzetnek!

7.- Amint az előadásból megtudtuk, PM szerint az „összeesküvés” három felvonásból áll. Az egymástól független, spontán induló, egymásról nem tudó kezdeményezések önkényes összekapcsolásából, a koncepciós eljárásokra jellemzően ártatlanok megrágalmazásából, bizonyítékok nélküli ítélgetésekből, vádaskodásokból állt össze az „összeesküvés igazolása”. Csak találgathatjuk, hogy melyik diktatúra sötét bugyrából böfögték fel reflexszerűen ezeket a koholmányokat, hogy hivatkozhassanak a nem létező összefüggéseikre a parancsuralmi döntéseknél?

8.- Véleményem szerint az összeesküvés elméletre azért van szüksége, mert a mvsz és elnökének személye nagymértékben eljelentéktelenedett és valódi tömegtámogatás sem áll mögötte. Következésképpen PM ezeket a vízióit – tehát, hogy őt államhatalmi eszközökkel készülnek eltávolítani -  a saját jelentőségének a hamis, irreális felnagyítására használja fel, valamiféle megtévesztő látszat fenntartása érdekében. Ugyanakkor a mvsz-vezetés elszabadult hajóágyúként rombolhat, előre meg nem mondható, hogy mennyit, s Magyarországnak kétségtelenül nemzetbiztonsági kockázatot jelent, azon belül pedig annak a nemzeti oldalnak a nagy kockázatát - bár ezt még kevesen tudják – amelynek politikailag éppen napjainkban fordított hátat. Ezekről eligazítanak majd a lassan a háttérből napvilágra kerülő, pmvsz-t érintő gazdasági folyamatok, politikai paktumok.

9.- Amikor PM úgy mutattatott be – egyébként szánalmasan rosszul - a nyilvánosság előtt, hogy megvesztegetett fideszes ügynökként tevékenykedem és ezt maga is megerősítette, akkor nemcsak a becsületemben sértett meg sokadszor, hanem rontotta a hitelét azoknak az intézményeknek és szervezeteknek, amelyekkel együtt említett. Ugyanakkor - saját maga után - a vádlottak padjára ültette a környezetéből mindazokat, akik anélkül, hogy gondolkodnának és megpróbálnák őt józan, normális útra téríteni, egészséges megoldást keresni, azok vakon – esetleg megfélemlítve, megzsarolva vagy személyes érdekből - teljesítik a parancsait.

10.- Azokra tekintettel, akik nincsenek közel a tűzhöz - nem látnak bele a kártyákba, félrevezetettek, de jó szándékúak - magam nem kívántam a mvsz ügyét - a pmvsz szégyenét - a nyilvánosság elé vinni. Viszont írásban figyelmeztettem [8] PM-t, hogy a nyilvános mocskolódás folytatása elkerülhetetlenné teszi jogi eljárás(ok) megindítását. Most sem hallgatott a jó szóra, [9] ezért a következmények miatt a továbbiakban egyedül csak saját magát hibáztathatja.

 

Kiss Endre József

Sárospatak, 2021. július 25.



[2] Patrubány Miklóst pedig meg kell menteni! Sárospatak. 2021. május 15.

[3] A magyar jövőért. Sárospatak, 2021. február.

[4] Válasz az EB értesítésére. Sárospatak, 2021. június 12.

[5] 2021.július 5.

[6] Stoffán György: Nemzeti Napló. Besnyő, 2021. június 30.

[7] Sárospatak, 2021. május 27. - Szemben a hisztériával. Sárospatak, 2021. június 4.

[8] Menthető? Sárospatak, 2021. június 9.

[9] A mocskolódása belkörű levelezésében, a nyilvánosság előtt a 2021. június 4-i interjújában, beszédében, sajtószolgálati nyilatkozatokban, június 12-i, hajdúbagosi – Bene Gábornak adott - interjújában és jelen előadásában valamint – ahogy egyesektől hallottam - számtalan beszélgetésében folytatódott.

*****

Tisztelt Szerkesztőség!

Mellékelem a 2016 évi MVSZ beszámolót, amelyet Patrubány Miklós 2017. 05.31-én irt alá Budapesten.

A beszámolóban minden oldal felső sarkában látható, hogy a beszámolóban lévő szám adatok ezer forintban vannak megadva. A 2016 évi beszámoló 4. oldalán látható, hogy a bevételeknél, „közhasznú tevékenység bevételeként” egy 1.059.153.000.- (egymilliárd ötvenkilencmillió százötvenhárom ezer) forint található, ami a Benczúr utca 15 szám alatti ingatlan eladásából került átutalásra az MVSZ-nek. Bár az ingatlan értéke kb. 5.000.000.000.- (öt milliárd) forint, Patrubány úgy egyezett az eladóval, aki pont az osztrák illuminátus alapítvány (Illuminati Österreich Stiftung) magyarországi cége, hogy csak kb. 1.059.153.000.- forintot utalnak az MVSZ számlájára, a többi másként került Patrubánynak kifizetésre, átutalásra, illetve kézi átadásra.

Az MVSZ számlájára megérkezett 1.059.153.000.- forintból Patrubány gyorsan kivett 565.477.000.- (ötszázhatvanötmillió négyszázhetvenhétezer forintot és közhasznú tevékenység ráfordításai címszó alatt könyvelte le. De Patrubánynak, tehát az MVSZ-nek abban az évben még dolgozója sem volt. 565.477.000.- forintból kb. 300 (háromszáz) dolgozó éves bérét lehetett volna kifizetni. De mint látható a beszámolóból 0 (nulla) dolgozó dolgozott az MVSZ-nél. 565.477.000.- forintból 3.000.- forintos ebéddel majdnem 200.000 (kétszázezer) embert lehetne megebédeltetni. De az MVSZ-nek már 100 tagja sincs. Nem költhetett 200.000 emberre. De akkor hol a pénz? Mert az a gyanúnk, hogy ez a pénz is átvándorolt Patrubány érdekeinek megfelelően a pénztárcájába.

Gyorsan még abban az évben Patrubány 71.744.000.- forintot az MVSZ számlájáról és anyagjellegű ráfordításként könyvelte le a beszámolójában. De ez a 71.744.000.- forint sem került az MVSZ anyagjellegű vagyonába. Mi hiába kerestük, nem találtuk. A vagyonkezelő igazgatója is leírta, hogy a fűtés felújítás még a mai napig sincs kifizetve a vállalkozónak, de az is csak néhány millió forint volt. Senki sem érti, hogy mi ez a 71.744.000.- forint anyagjellegű ráfordítás címszó alatt lekönyvelt tétel, mert ennyi pénzből két ingatlant is lehetett volna venni. De az MVSZ vagyona ezzel az összeggel biztos nem gyarapodott. Mivel nincs hiteles elszámolás a 71.744.000.- forintról sem, ezért csak azt hihetjük, hogy ez a pénz is Patrubány pénztárcájába vándorolhatott az MVSZ vagyonából. Tehát a kivett 565.477.000.- forint és 71.744.000.- forint összesen több mint 670 millió forint mind Patrubány érdekei szeriont került a Patrubány család érdekébe.

Patrubány beszámolójából látható, hogy adóra 0 (nulla) forint került kifizetésre, tehát a magyar állammal nagyon zsugori. A magyar nép költségvetésének semmit sem ad. A román állammal pedig nagyon bőkezű. Mert az általa barátinak tartott külföldi román alapítványnak még 2020-ban is 10.349.000.- forintot utalt át. Igaz magának 19.794.000.- forintot utalt át munkabérként. Tisztségviselőinek pedig 0.- (nulla) forintot. A beszámolót mellékelem.

Összefoglalva, a kb. 5.000.000.000.- (öt milliárd) forint értékű Benczúr utca 15 szám alatti 5 emelet magas belvárosi ingatlanvagyon, amiről számtalan becslés és fénykép készült, a Patrubány és családja vagyonába került át. Miközben a magyar nép nemzeti érzésű tagjai zsebbe adakoztak Patrubánynak, mert azt hitték, hogy őket képviseli. Miközben az MVSZ tisztségviselői ingyen dolgoztak, annak hitében, hogy Patrubány a megmentőjük, Patrubány a magyar nemzet megmentője. De mára kiderült, hogy ez ténylegesen nem így van. Patrubány igazából a román hírszerzés által Bukarestben kiképzett román hazug, és átverő, akinek egyetlen érthető célját lehetett rögzíteni, hogy az MVSZ hatalmas, 5.000.000.000.- (öt milliárd) forint nagyságú Benczúr utcai vagyonát megszerezze.

Üdvözlettel:

Kvacskay Károly

Levélírónk a teljes dokumentációt megküldte szerkesztőségünknek. 

Az Antall-kormány idején az MVSZ ingyenesen vehette át a Benczúr utcai épületet, miközben használatba kapta a Semmelweis utcai ingatlant is. 


Szerkesztőségünk mindkét levélre várja az MVSZ véleményét, hozzászólását az "audiatur et altera pars" elvén.  

Nemzeti Napló