2019. december 20., péntek

Gréczy… a társadalmi tükör


Az ember már azt gondolja, hogy vége a DK-s aberrált, gusztustalan históriájának, a zaklatott feljelentést tesz, a zaklató megbűnhődik, és a köz belemerülhet a várakozás utolsó hetében a szent készülődésébe. Ám, nem úgy van az Magyarországon. Újabb és újabb ocsmányságok derülnek ki, újabb és újabb képek látnak napvilágot, és újabbnál újabb hazugságokkal igyekszik menteni a menthetetlent az a párt, amelynek bukott miniszterelnök-elnöke, és hazaáruló, keresztényellenes felesége adja a parancsokat a mai ellenzéki pártoknak. A szocialista erkölcs mintaképei ezek a politikai niemandok, hiszen a szocialista szó, mint fosztóképző szerepel ebben az esetben.
Meddig lehet elmenni ebben az országban? Mit tehet meg egy politikus, és mit tehet meg egy polgár, aki választja ezeket a politikusnak nevezett senkiháziakat? Nagy a különbség.


Korábban leírtam, hogy a magyar igazságszolgáltatás egyfajta tükre és meghatározója a magyar közerkölcsnek. Most megmutatkozott a tükör és a tükörkép. Amikor a szegedi bíróság felmentette a szocialista SZEVIÉPET, még nem tudtuk, hogy mi van a háttérben. Visszaélés a bírói hatalommal, megvesztegetettség, érintettség… etc. Ezzel egy időben megjelentek a fotók, amelyeket a szocialista, ma már DK-s „politikus” küldözget ifjú hölgyeknek önmagáról és pártelnökére szakasztottan hasonlító szervéről. Ez, Magyarország baloldala. Jogszolgáltatásával, erkölcstelenségével, aljasságával és degeneráltságával együtt. Gréczy új képei voltaképpen nem új képek. Hiszen a magyar igazságszolgáltatás képei ezek… a tükörképek, amelyek a kötelezően „tiszteltnek” szólítandó, de mára igazából megvetettnek tartott taláros társadalom képei. A társadalmi erkölcs képei ezek, amely képek a politikává silányult bírói függetlenségről, az igazságszolgáltatásról, a méltóság elvesztéséről is szólnak.  A nemzet méltóságának lassú elvesztése is itt keresendő, hiszen az Unió parlamentjében még a magyar hazaáruló képviselőket is utálják, mert nincs még egy olyan ország, amelynek képviselői saját hazájuk ellen szavaznának Brüsszelben. Erre csak a magyar képviselők képesek. És ez is a társadalmi erkölcsöt jeleníti meg, hiszen a társadalom egy bizonyos köre, rétege juttatta ki ezeket a hazaárulókat az Unió parlamentjébe. Ám, hiába juttatta ki őket, hiába volt a nagy örömködés. Az EP-ben undorodva legyintenek akkor is, ha a liberális, szocialista magyar képviselőkről van szó. Mert a hazaárulókat ugyanúgy gyűlölik azok is, akiknek dolgoznak. Miért? Mert tudják, hogy aki a nemzetét, a hazáját elárulja, az bármikor képes több pénzért és több hatalomért őt, a megbízót is elárulni…
Gréczy képei kellettek… mert gondolatébresztők. Undorítóak, mint a magyar közélet, mint a magyar igazságszolgáltatás, mint a társadalmi erkölcs, amelynek talpköve, a bírói hatalom is a politikai jól fizetett, de repedtsarkú ócska kurvájává lett.

Persze kérdés, hogy a jobboldal mennyiben felelős ezért a helyzetért. Nagyon is felelős! Mert egy hazugságra, nevezetesen a demokráciára hivatkozva, mint egy palántát, nevelgette, dédelgette és fizeti a mai ellenzéket, rend és fegyelem, alkotmányosság és jog nélkül. Megtűrte és megtűri mindazt, amiben élünk, szemet huny az iskolai „elgenderedés”, a jogászok érzékenyítése, a független bírók elpolitizálódása felett, és minden felett, ami a normalitás ellen támad Magyarországon.
A helyzet egyre rosszabb, egyre kilátástalanabb, mert egyre mélyebbre süllyed a társadalom az elkeseredettségben, a jog feletti csalódásában, és látja a reménytelenséget, amelyet a hatalom tehetetlensége láttat vele. És ez nem jó így! Gréczy fotói nem lehetnek tükre a magyar létnek, a magyar jognak, s így hovatovább a magyar kormánynak és az ellenzéknek. Ha a társadalom és a politikai elit beteg és meghasonlott, azt gyógyítani kell. Kötelező. A lehetőség megvan, és élni kell vele. Ha nem gyógyítjuk, akkor elhatalmasodik, és mint a rák, csak akkor pusztul el, ha mind belepusztulunk.

Reménykedjünk tehát, hogy a kormány végre megtalálja annak a módját és lehetőségét, kommunikációját és a médiafelületeit, amelyek által a társadalom megvilágosodik és reményteli lesz. Mert ma nem az! A társadalom elégedetlen mindkét oldallal, mert átverve érzi magát innen is, onnan is… Petőfi jut eszembe: (…) „Azért a víz az úr!” És a víz egyre jobban háborog…


Stoffán György