2019. május 12., vasárnap

Orbán Viktor nem „tévézik” együtt Timmermanssal…


Egy régi cikkem jutott eszembe, amikor meghallottam, hogy miniszterelnökünk nem fogadta el a felkérést Timmermanstól egy televíziós vitára. (http://polgarportal.hu/?s=stoff%C3%A1n) Nos, a döntés magától értetődik, és a hazai ellenzék véleményével ellentétben semmi kivetnivaló nincs benne. Hiszen az említett, magát politikusnak vélő Soros-beosztott Timmermans, olyan sértéseket engedett meg magának Magyarországgal, a magyar nemzettel és személyesen dr. Orbán Viktorral szemben is, milyeneket egy ócska városszéli kocsmában is jobbára hatalmas pofonok követnek. Az ember sokkal többre becsüli az olvasmányaiból ismert Rejtő Jenő-i kikötői kocsmát, ahol a becsületsértést azonnal és helyben intézték el. A brüsszeli kupleráj azokhoz képest olyan hely, ahová Fülig Jimmy vagy Piszkos Fred a lábát sem tenné be.  

Timmermans folyamatosan rágalmazott, és elküldte a jó édesanyjába a magyar nemzetet, annak miniszterelnökével egyetemben, majd az uniós választási kampányban vette a pofátlanok bátorságát, és szinte parancsba próbálta adni dr. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, hogy üljön le vele TV-kamerák előtt vitázni. Miniszterelnökünk azonban azt a választ adta erre a minősítésre sem alkalmas javaslatra, amit hárommillió választó adott volna egyenként is… valamivel fajsúlyosabban…  
Ugyanis a magyar ember nem veszi jónéven, ha az anyját szidják. Azt sem veszi jónéven, ha hazáját szidják, a nyelvét és jogait igyekeznek elvenni, ha temetőiben kegyeletsértést követnek el, ha rágalmazzák és gyalázzák minden ok nélkül és hazugságokat terjesztenek róla Európa-szerte. Mert a magyar ilyen „érzékeny típus”. Olyan érzékenység van benne, amelyet az európai és hazai szocialista csürhe nem ismer, mert nincs önbecsülése, történelme és jobbára hazája sem. Mert a szocialista, az egy embertípus, ahogyan Marx is „jellem”ezte. Bár, jellemezni a jellemtelent, nem lehet! A szocialistát csak minősíteni lehet: áruló, csaló, hazug, rabló, istentelen gazember, keresztény ellened, ha kell akkor antiszemita, trágár, buta… és nem tudja elviselni, ha vannak nála értelmesebb és józanabb emberek. A szocialista-kommunista csak a pénzt és a pénzért való árulást, hazaárulást, a spionkodást és mindenfajta más árulást tartja emberi és társadalmi értéknek. Mint azt mi magyarok 1919-től látjuk, napjainkig. A gyilkosság, az embertelenség áll hozzá a legközelebb. Ha sérteget, akkor az ezért kijáró pofonok miatt ő érzi magát sértettnek. Mint a mai hazai fizetett ellenzék a DK-tól, a Jobbik 2.0-ig, azaz, a Mi hazánkig.  

Igen, ma Orbán Viktor nem ül be a TV-stúdióba egy, a magyarok millióit szembecsulázó szocialista Timmermanssal, mert vannak emberek (vagy annak látszók), akikkel az ember bizonyos erkölcstelen viselkedésük miatt nem áll szóba, akikkel nincs miről tárgyalni még akkor sem, ha az illető meglehetősen pofátlanul, a sértegetés után erre akarna rábeszélni. Orbán Viktor szintjéről nem lehet Timmermans szintjére süllyedni. Mert egy bizonyos szint fölött sem lehet egy bizonyos szint alá… – mint tudjuk a jó öreg Hg. Esterházy Pál óta.

Miért fáj ez a visszautasítás a hazai ellenzéknek? Igazából nem is értem. Inkább örülhetnének a Miniszterelnök Úr ebbéli döntésének, hiszen legalább Timmermans nem égett porig – mint a Reichstag – a beszélgetés alatt és után. Ugyanis eddig, minden szoc-liberál politikus szemlesütve távozott, ha jobboldali beszélgetőpartnere volt, mert nem tudott érvelni a józanésszel és a valós tényekkel szemben… mert a józanész ellen nincsenek érvek, csak a tőlük megszokott primitív hazudozás, vagdalózás, patkányozás, ami azután úgy üt vissza, mint Troppauer Hümér, költő és lírikus, amikor felbosszantották.

Május 26-a után azonban, Orbán Viktor Brüsszelben talán mégis szóba elegyedik majd Timmermanssal… és valami ilyesmit fog neki mondani: – „Uram! A késemért jöttem!”…


Stoffán György