2015. március 21., szombat

Mi ká él?

A vég megállíthatatlanul közelít. A világ egyre jobban, egyre nagyobb léptekkel siet a megsemmisülés felé, s az emberiség egyre inkább olyanná vélik, mint aki vak, süket és néma egyszerre. Bár az ilyen emberek is tudnak társalogni kezükkel, ujjaikkal adva jeleket egymásnak. Úgy tűnik azonban, hogy haldokló világunknak immár keze sincs.

Európa csak tanácskozik, de előbbre nem jut, Amerika katonai erejét fitogtatja gazdasági agóniájában és háborúra szólítja szövetségeseit, az arab világ pedig szenved a zsidó állam és az iszlám szélsőségesek szorításában. Erkölcs, emberség nincs. Pénz és olaj van. Az ember nem számít, de a pénz és az olaj igen. Az emberi gonoszság sátánivá vált, és Európa alszik. A világ vezetői farkasvakságban szenvednek. Közelít az a háború, amelyben senki nem lesz győző, de az emberiség önmagát győzi le. Pusztulás, megsemmisülés vár mindenre, ami érték, ami élő és ami megteremtetett. Az emberiség a liberalizmus aljas ketrecébe zárva vár hangtalanul a lefejezésre, a pusztulásra, mert Isten ellen harcol, amint a nő, aki letépte a tiltott fa gyümölcsét, mert elhitte, olyan lesz, mint Isten, ha megszegi Isten parancsát. Nem lett olyan…
Ma is a kígyó sziszeg a világ vezetőinek fülébe, s a világ vezetői is elhiszik, hogy olyanokká váltak a pénz által, mint Isten. Úgy tudnak irányítani, uralkodni, mint a Teremtő. A politika pedig megköveteli a kisebb államok vezetőitől, hogy kövessék a nagyokat, s ha nem teszik, akkor gazdasági válságot idéznek elő, nyomorba taszítva a népeket, a társadalmakat.

Háború van ma a világban. A jó és a gonosz háborúja, amelyben még mindig támogatja a halálraítélt a gyilkost… a népek nagyobbik része az öntömjénező liberális eszméket. A népek saját ítéletüket írják, amikor ezt teszik. A halálos ítéletet. A keresztényüldözés ma már tömeggyilkosságokba torkollott, s a vész egyre közeledik Európa felé, ha már meg nem érkezett, s nem egy pillanat alatt üti fel a fejét, a legváratlanabb pillanatban.  S a keresztények is némán állnak a vágóhíd előtt, s várják a bebocsájtást, pedig az ő kezükben, azaz a mi kezünkben van a megoldás kulcsa. A hit a kulcs! Amíg a pápa szót emel, a klérus hallgat, és azzal foglalkozik, azért haragszik, mert az egyházadó beszedéséről vita folyik… A templomok kapujában pedig pénzszedők állnak, s adorálni is csak pénzért lehet az Oltáriszentség előtt. Mert fenn kell tartani – mondják! Nem! Nem, a templomokat kell fenntartani ma, hanem a lelkeket, a hitet és az Isten iránti elkötelezettséget. Terjeszteni a szeretet parancsát, Jézus tanításait. Mert üdvözülni csak Krisztusban lehet – mondja az írás.
Meg kell szüntetni a harcot Isten ellen, mert látni, tudni kellene az eddigi történésekből, hogy Isten ellen harcolni lehetetlen. Ha a természet erői ellen nem tehet semmit az ember, hogyan tehetne Ő ellene, aki teremtette mindazt, ami körülvesz bennünket? A liberalizmus rombolása nem csak a törvényeket, a tudást, de erkölcsöt és a lelket is rombolja. Látjuk, hogy ez a lélekrombolás, az önzés, a kapzsiság, a lustaság, a jóra való restség etc… mind-mind a liberális és kommunista eszmeiség átkozott gyümölcse, amelyet önzésből, ostobaságból ismét leszakított az emberiség. Mert elhitte, hogy ő lesz a központ, mert gyűlölte azt, aki parancsolt neki saját az érdekében, mert ő is vezető akart lenni. Mert hitte, hogy Isten parancsait lerázhatja és saját kedve szerint élhet…, élhet jól. Emiatt pedig lassan eljön a Paradicsomból való kiűzetés órája. Az európai kultúra megsemmisülésélnek és az európai ember pusztulásának órája... És ismét - joggal - felhangzik majd az arkangyal kérdése:  Ki olyan mint az Isten, azaz - mi ká él?

A liberális eszme elvette a tudást, átalakította és lezüllesztette az iskolarendszereket, semmibe veszi az emberi életet és azt hirdeti, hogy minden ember a saját maga istene kell, hogy legyen… Nincs tisztelet, nincs igény, nincs szeretet ott, ahol a liberalizmus megjelent és hirdeti téveszméit, sátáni igazát. Európa és a világ vezetői pedig ennek a borzalmat hozó eszmének a bűvkörében él – még. Amíg van, amíg lehet, amíg el nem kezdődnek Európában a lefejezések, a robbantások, amíg nem lengeti meg kaszáját a gyilkos halál. Ma csak nézzük, halljuk a drámai híreket, s nem gondolunk arra, hogy amit ma látunk, azt holnap saját bőrünkön tapasztaljuk. Mert a földkerekség önmagában sem nagy, s a háború és a gyilkosok átkozott sátáni hada már-már a szomszédban gyilkolja halomra az embereket. Ukrajnában is háború folyik, s a palesztinok is elvesztették hazájukat a betolakodók, a gyermekgyilkos hódítók miatt.
Európának fel kell ébrednie! Európának vissza kell térnie Istenhez, a hithez és az erényes élethez, a joghoz és a rendhez, a törvény és az elöljáró tiszteletéhez. Az európai társadalmak kezdik felismerni az igazságot, félelmükben pedig, akár gondolkodni is tudnak. Az európai vezetők azonban gúzsba kötötték saját kezüket, amikor a világhatalmat gyakorlók különféle szerződéseket toltak eléjük azzal a paranccsal, hogy alá kell írniuk.
Ma tehát különválik lassan az európai társadalom és az európai vezetés. Ám, ez sem jó, mert jó vezér nélkül a legnagyobb számú gulya, csorda – vagy nevezzük bárminek, hogy ne legyen sértő – is eltévelyeg. Szervezkedni nem tud a társadalom, mert a szélsőségesebb pártok azért vannak, hogy nyilvántartsák lázadó tagjaikat… s a hatalmak ezeket a lázadókat a pártok nyilvántartása alapján egyszerűen megfékezhetik.

Mi lehet a megoldás? Még egyszer mondom: a szeretet, a hit, az Isten iránti elkötelezett hűség és bizalom. Hiszen a történelem, az idő bizonyította be, hogy az erkölcs és a hit elvetése egyenlő az érték és az emberiesség megsemmisülésével. Csak gondolkodni kell és a legegyszerűbb gondolkodású ember is megérti a lényeget. Nem a melldöngető magyarkodásban, nem a körmeneten az első sorban sétálásban vagy a kenetteljes előadásokban van a hit elrejtve, hanem a szívekben, a legtermészetesebben, de tisztességesen megélt élet példájában. Az egymás iránti elkötelezettségben és az önzetlenségben. Le kell vetni eddigi magatartásunkat és egyszerűen, másokért élve a nemzetet és a hazát szolgálva kell példát mutatnunk mindazoknak, akik nem így gondolkodnak. Mert a legnagyobb erő a szeretet és az önfeláldozás. Mert nem elég mondani, hogy keresztények vagyunk… úgy is kell élni, hogy ez lássék rajtunk. S nem azzal mutathatjuk meg, hogy eljárunk a templomba, hogy lássák, ott vagyunk, hanem a mindennapokban, a családi életben, a gyermekek nevelésében, a munkahelyen és baráti társaságban. Zászlóvivőkké kell válnunk környezetünkben és a világban, mert Krisztus és hit nélkül elpusztulunk. A felelősség pedig a miénk, keresztényeké. Mert valamennyien Krisztus tanítványai vagyunk, s a tanítványoknak ezt parancsolta: 
Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” 
(Mk.  16,9-15.)


Stoffán György