2019. február 25., hétfő

A kommunizmus emléknapja – és a jelen kommunizmusa


Amikor arról beszélünk, hogy „a kommunizmusnak hány áldozata volt”, akkor helytelenül fogalmazunk. Ugyanis a kommunizmus ma is gyilkol, ma is súlyos károkat okoz a társadalmaknak és az egyénnek egyaránt… folyamatosan, akárcsak a trianoni döntés, vagy az államosítás… etc. A magyar nemzet ellen irányuló, immár állandósult nemzetközi gyűlölet a kommunizmusban gyökeredzik, hiszen a kommunizmus nem más, mint a szabadkőművesség és az 1789-es embertelenség egyik romboló alkotása, folytatása. Máig.
Áldozatok neveit soroljuk, kínok fajtáiról beszélünk… féligazságokat bemutató múzeumokat nyitunk az embertelenségről, de mindez semmit sem ér, amíg a felelősök neveit csak részben ismerjük, amíg a szellemi örökösök ugyanazt tehetik, mint elődeik, s amíg a demokráciára hivatkozva nem történik meg a felelősségre vonás, és ennek a szellemiségnek a szigorú, törvényekkel alátámasztott betiltása. Önmagában kevés a jelképek betiltása, mert nem a jelképektől halt meg százmillió ember. A kommunizmus nem szűnt meg, és a kommunizmus áldozatainak létszáma ma is egyre nő.

Féligazságokat mesélünk a legnagyobbak szenvedéseiről, mert e szendéseket a történészek önkényesen lezárják a rendszerváltással vagy az emigrációba kényszerítések törtnetével, noha az egyes ember az emigrációs években is a kommunizmustól szenvedett, annak áldozataként volt kénytelen idegenben, szeretett hazájától távol élni. A legnagyobbak pedig a Nyugat és a vörös birodalom kiegyezése alapján az emigrációban is viselték a megbélyegzettség terhét, mint a Vatikán által – talán – hamarosan boldoggá avatandó Mindszenty hercegprímás.

A kommunizmus Magyarországon visszafordíthatatlan rombolást végzett, mert megalapozta e rombolást a történelem meghamísítása és az erkölcstelenség, amelyet egy primitív, beteges hatalom kötelezővé tett 1945. után. Mai problémáinkat pedig legfőbbképpen az okozza, hogy ennek a romboló ideológiának a lábnyomában járunk, mert a demokráciának nevezett, és minden rendszer által használt szó érvényteleníti a törvényeket, megengedővé teszi a kormányokat, és megtiltja az emberi szabadságjogokkal magyarázva a felelősségre vonást, még a hazaárulás tekintetében is. Ha pedig a mai Nyugatot vesszük górcső alá, akkor láthatjuk, hogy a Nyugat mai helyzetét és az emberi normalitás ellen küzdő szervezeteket egyetlen hálózat, a kilencven országot magában foglaló Progresszív Szövetség fonja be. Ezt a szövetséget tartják a kezükében a lázadó, genderista civilszervezetek, amelyeket pedig az ismert spekuláns szervezete irányít. Így épül fel a kommunista piramis, amelynek tagja számos magyarországi párt, és az Uniós vezetők többsége. Hiszen Sargentitni vagy Timmermans is kommunista gyökerű pártok tagjai. Tehát, a kommunista ideológiáról, mint megszűntről, mint csak a múltban létezőről beszélni sem politikatörténetileg, sem történészileg nem lehet. Tehát, a jelen drámájának, a jelen tragédiájának is egyetlen oka a kommunizmus, hiszen a Progresszív Szövetség aknamunkája és az ebben résztvevő pártokat irányító szervezetek alakítják ma is Európa megsemmisítését.

Visszatérve a kommunizmus történelmi és egyben visszafordíthatatlan rombolására, Magyarországon két alapvető dolgot kell említenünk: az egyházi iskolák, katolikus szervezetek és a hitoktatás felszámolását, valamint a szerzetesrendek feloszlatását, működési engedélyük megvonását. Ennek a két intézkedésnek a következménye az oktatási rendszer drámai helyzete, az oktatás és a tananyag színvonalának súlyos hiányosságai, és a tanári anarchia, amely az emberi butaságot, az erkölcstelenséget és a tanterv egységének hiányát tükrözi, valamint máig engedi a politikai befolyást az iskolákban.
A másik intézkedés. a szerzetesrendek működési engedélyének megvonása volt, ami az egészségügyet, a tanítást és a tanárképzést, az ifjúság erkölcsi és hazafias nevelését a nullára vetette vissza. Ez is visszafordíthatatlan folyamat, mert már nincs kivel pótolni a kommunisták által gyárudvarok söprésére, kőtörésre vagy halálra ítélt tudósokat és az ő tudásukat. 1950-ben megszakadt egy olyan történelmi folyamatosság, amely életben tartotta a szellemi létet Magyarországon. Mind a kommunizmusban, mind pedig az azt követő és máig tartó liberális világban egyetemeinken egy furcsa ideológiai fertőzés támadja az ifjúságot, s valójában egy liberális cselédkönyvet kapnak, nem diplomát. Nem tudást kapnak, hanem szakbarbári felkészítést, hiszen a humán vagy latin műveltség súlyos hiánya a rossz helyesírásig bezárólag felismerhető.
Ehhez még a különböző kommunista és liberális intézkedések, züllesztések is hozzáadandók, mint a zene, a művészettörténet vagy a filmesztétika tantárgyak elhagyása, szűkítése, amelyek a léleknevelés, léleképítés alapjai voltak. Ezeknek a hiányát nem pótolja, nem akarja pótolni egyetlen oktatási kormányzat sem. Az ép testbe ép lélek is kellene, de a lélek fejlesztéséhez a fenti tantárgyak szükségesek… Tehát, máig ható és állandó, az a rombolás, amelyet a kommunista diktatúra 1947-ben és 1950-ben végrehajtott.

Ma, amikor a kommunizmus bűneiről és áldozatairól beszélünk, emlékezünk, akkor voltaképpen arról beszélünk, amiben élünk. Mert igazából nincs már kommunizmus, de a nem létező demokrácia fogalom feloldó mocsarában vergődünk, mert a kommunizmust nem tiltottuk be, nem kerestük meg és nem ítéltük el a bűnösöket… mellébeszélünk és folytatjuk mindazt a történelemhamisítás alapján, amit a marxi történettudomány magként elvetett. Nem lehetünk büszkék nagyjainkra, nem állíthatunk szobrot az emlékükre, és nem beszéljük ki az igazságot… mert hazugságban kell élnünk. Ergo: mi magunk is áldozatai vagyunk e vörös eszmének, s mi magunk tesszük áldozattá az utódokat is, amikor beletörődünk mindabba, amiben mi magunk, rendszer-váltottan, nemzeti keresztény kormányt támogatva élünk… Mert a rendet, a hazafiságot, a nemzeti függetlenséget nem sikerült még visszaállítanunk.  S amikor azt olvassuk, hogy a májusi választáson múlik Magyarország jövője, léte, megmaradása, akkor egészen csalódottan kell befejeznem megemlékező soraimat… hiszen amit Clemenceau, Rákosi és Kádár nem tudott megtenni, azt májusban megteheti Timmermans és Juncker, Sargentini és Merkel…  Tehát, a kommunista négyes fogat… a 21. század Európájában.

Ne beszéljünk tehát egy lezárt korszak áldozatairól, mert ha igaz a fenti állítás, miszerint májusban dől el egy ezer éves nemzet sorsa, akkor nyugtázhatjuk: mi magunk vagyunk, lehetünk a kommunizmus – utolsó – áldozatai…


Stoffán György