2021. június 8., kedd

A vallásos ellenzék, a pogány Fidesz és a pápalátogatás…



Egyre érdekesebb, és vallási szempontból sem elhanyagolható diplomáciai és evangelizációs eseményeket hoz a fizetőssé vált Eucharisztikus Kongresszus pápai látogatása. Mint azt a fősodratú média már közölte vatikáni kiszivárogtatás alapján, Bergoglio, Róma püspöke – alias Ferenc pápa –, nem hajlandó találkozni a magyar állami vezetőkkel szeptemberben, mivel a háromórás villámlátogatás, mindössze az Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére korlátozódik.

A hírt a baloldali sajtó örömmel kürtölte világgá azzal, hogy Ferencünk bátran orrba vágta Orbán Viktort és kormányát, de nem gyakorolta a sokat hangoztatott kegyelmet Áder Jánossal kapcsolatban sem. Az indok a magyar migrációs politika, amelyet Bergoglio felkarolt és azóta sem enged abból, hogy a migráció nem veszélyezteti a kereszténységet. Igaz, a 85 éves Jacques Hamel atya éppen misézett, amikor két iszlamista fegyveres betört a kis franciaországi templomba és nemes egyszerűséggel lefejezte az öreg papot…, hogy a többi nem veszélyes esetet ne is soroljuk.

Nos, a magyar kormány, amely adóforintjainkból támogatja az őszi kongresszust, és államtitkári szinten segíti az üldözött keresztényeket, elesik attól a kegytől, hogy az egyházban soha nem látott káoszt teremtő argentin érsekkel parolázhasson. E súlyos csapást azonban már magyarázzák a hivatalos egyházi sajtóban, ám, ebből már nem lehet jól kijönni. A Vatikán nem ad ki hivatalos nyilatkozatot, nem cáfol, nem erősít meg, így a nagyvilág csupán a szélsőséges és egyre erősödő politikai háborút követheti figyelemmel – megint magyar ügyként – a világsajtóban.

A hazai ellenzék prominensei már bele is kapaszkodtak ebbe a vatikáni öngólba, és olyan katolikusok lettek hirtelen, hogy maga Prohászka Ottokár vagy Mindszenty József is megirigyelhetné ezt a nemzeti keresztény elkötelezettséget, amit Karácsony Geri és Szél Berni tanúsít. Ez utóbbi már külön szekciót jelölt ki a pokolban az Orbán-kormány számára, Karácsony pedig, félreértette a vatikáni hírt… ugyanis, Bergoglio nem azt mondta, hogy vele akar találkozni Áder János és Orbán Viktor helyett. Geri azonban már úgy várja a vatikáni államfőt, mintha ő hívta volna meg… A protokollfőnök valószínűleg Kamugeri mellett, maga a nagy ó-szövetségi, politikai zseni-testvér, Jakab páter... bocsánat ... Péter lesz. Cseh Katalin pedig, a Hősök terén adja át az egyesített liberál-szoci-katolikus, felszabadítás teológiát valló  ellenzék közös ajándékát, a botmixert...  

A sokszor bérmálkozott Feri nem nyilatkozott még, de minden bizonnyal ki fogja osztani a nemzeti sajtót abban a kérdéskörben, hogy miként kell viselkedni a pápával szemben… Hiszen, neki van tapasztalata. (Ő oktatta ki II. János Pált, mert rossznéven vette, hogy hitvesét nem engedték be a Vatikánba, mert a rokonság kissé sáros volt az Ali Agca által elkövetett merénylet bonyolításában.)

Ma már az sem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsányt diakónussá szentelik, és Dobrev, valamint Szél lesznek az első női püspökök a begoglionsita egyházban. Karácsony pedig, majd megkapja Pannonhalmát. És a Vatikánban mostantól nem Mária országaként emlegetik majd Magyarországot, hanem Klárika vagy Bernike országaként… hiszen, ma a hazai ellenzék minden eddigi cselekedetét felülmúlta: kereszténységre és a pápával kapcsolatos magatartásra tanítja Magyarország kormányát… (berugdosva a történelmi szőnyeg alá a szerzetesrendek feloszlatásának, az egyházi iskolák bezárásának, sok száz pap kiirtásának és elüldözésének piti problémáját…). 

Talán nem is baj, ha ezek védik a vatikáni skandallumot előidéző öregurat… hiszen az igazolja mindkét felet…

Stoffán György

***

    Ps.: A Magyar Katolikus Püspöki Kar sajtója azt közölte, hogy Msgr. Jorge Mario Bergoglio mégis találkozik a magyar állami vezetőkkel az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje pápai programjában. Így, a nemzetközi sajtóban napokon keresztül marcangolt hír, amely minden oldalon vezető helyet foglalt el, és komoly indulatokat generált, csupán kacsa volt. (A változást a Nemzeti Napló inkább a magyar egyházi diplomácia, nevezetesen Erdő Péter prímás sikerének tartja.) Szeptember 12-én azonban, úgyis kiderül minden. 

    Ha valóban megtörténik a diplomácia előírásai és a hagyományok szerinti üdvözlő találkozó, akkor cikkem bíráló részéért megkövetem az illetékeseket. Ami társadalmunk legalját illeti, róluk a színtiszta igazat írtam, tehát velük, a lehetséges találkozó után nincs dolgom...  

S. Gy.