2011. május 8., vasárnap

Megjelent a Passaut bemutató Julianus Útikönyv

Német és magyar nyelven jelent meg a Julianus sorozatban a Passaut bemutató kötet, a város Főpolgármesteri Hivatala és a Mariahilf-i pálosok közreműködésével, a Passau-i Kulturamt megrendelésére. A kiadvány részletesen mutatja be a város törtélnelmét, templomait, egyéb látnivalóit, és sok képpel illusztrált oldalakon ismerheti meg az olvasó Gizella, magyar királyné történetét. A képanyagot a Passau-ban a kapucinusokat felváltó Mariahilf-i pálosok bocsájtották a kiadó rendelkezésére, míg a szövegrészek egyrészt saját írások, másrészt a Passau-i Kulturamt engedélyével a város honlapjáról kiollózottak. A kiadvány európai színvonalú, minőségileg is kifogástalan, s mint ajánlásában Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke írja, "a Julianus Útikönyvekben megjelenni rangot jelent". Ezt a rangot szerezte meg Passau városa is, amikor megrendelte a kiadványt a Julianus Útikönyvek szerkesztőségétől, gazdagítva a várost ezzel a művészeti és tudományos alkotással, amelyet Passauban és idehaza is minden érdeklődő megvásárolhat.
Öröm a Julianus Útikönyvek és a Johannes Holler Reisebücher tulajdonos-főszerkesztőjének, hogy magyarországi svábként ezzel a munkával is hozzájárulhatott a bajorországi és a magyarországi német (sváb) kulturához, a testvériség és a bajor hazaszeretet, identitástudat ápolásához, s Passau Város Világörökséggé nyilvánításához.
A Passaut bemutató útikönyvet a veszprémi Gizella-napok alkalmával adta át a Julianus Útikönyvek tulajdonos-főszerkesztője, Passau Város küldöttségének.


A Passaut bemutató kötet 1200.- Ft-ért vagy 5 €-ért megrendelhető a kiadó titkárságán:
Tel: 06-20-663-35-95
Dr. Emődi Béla