2011. március 25., péntek

Wittner Mária, Horn Gyuláról….


Ha Horn Gyula maga a baloldal, akkor Magyarországon baj van.  Ha Wittner Mária szavaira a baloldal egyként hördül fel, akkor még nagyobb baj van, mert a baloldal még mindig nem tanulta meg a történelmet, amelyben egyértelmű elem, hogy Horn Gyula pufajkásként szolgálta az 56 utáni megtorlásokat. Az sem kizárt, hogy ott volt a nyugatinál, ahol a tömegbe lőttek, és az sem, amit párttársa, Ribánszky Róbert mondott róla: „Hogy lehet például egy Horn Gyula most jobboldali? Ô, aki pufajkás volt. Nagyon kegyetlen pufajkás, hisz a pici emberek általában kegyetlenek, hisz megalázottak... Szóval karhatalmista volt, és mivel a bátyját nagyon kegyetlenül gyilkolták meg az ellenforradalmárok, a Gyula nagyon kemény volt. Ő vágott, lőtt, mint a bolond.” Az sem kizárt, hogy nem pont ő lőtte agyon hátulról a vak telefonközpontost, nagyapám korábbi segédjét, Walter Jenőt, aki munkáéból hazamenet már a házuk udvarán botorkált, amikor a pufajkások utána mentek és egy sorozattal leterítették. (Hasonló eset a gyurcsányi 2006-os mészárláskor történt, amikor gumilövedékkel ugyan, de fehérbotos vak fiatalemberre lőttek…) A Mesterházy-féle MSZP most bocsánatkérést követel ez olyan asszonytól, akit 56 után az Úristen mentett meg az akasztástól, hogy máig emlékeztethessen arra az emberiség elleni bűnre, amelyet a kommunista söpredék követett el a magyarság, Magyarország ellen.
Wittner Mária tehát, nem sértő volt, nem gyűlölködött, hanem tényeket mondott el a Parlamentben. Nincs miért bocsánatot kérnie. Kért-e bocsánatot valaha is a magyar bírói kar, az ügyészek vagy a mindenkori legfőbb ügyész azért a rettenetes bűnért, amelyet elkövetett a magyar „igazságszolgáltatás” 1945-től napjainkig? NEM! Hogyan várhatja el a kisebbségiben lévő, a parlamenti munkát (alkotmányozás) bojkottáló, de fizetését felvevő mai utód-söpredék, hogy egy 56-os mártír, elmondott szavai miatt bocsánatot kérjen? Jogilag magát a pártot is be lehetne tiltani, hiszen regnálása alatt folytatta az 1919-től tapasztalt magyarellenes tevékenységet, és ma, politikai niemandként sem tesz mást.
Igen, Horn Gyula nem tud meghalni, mert bűnei nem engedik. Amit a jog nem tett meg, megtette Isten. Kivonta a mindennapi életből, eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és bezárta egy intézetbe úgy, hogy ki tudja, ki tudhatja milyen gondolatai vannak, s hogyan szenvedi meg múltját.
Azonban Wittner Mária rámutatott egy valós jelenségre, amelyet ugyan nem is említett, de a kommunista utód-söpredék reagálását kipréselte. És ez a reagálás egyértelmű: Az MSZP máig hű Ságvári Endre terroristához (aki ráadásul spicli is volt), s hű azokhoz az elvekhez és egyénekhez, akik a magyar nemzetre támadta, akik Moszkvát kiszolgálva öltek, lőttek és börtönöztek, ám mindezt a legtermészetesebbnek és jogszerűnek tartották. És kitart amellett az ember mellett is, aki 2006-ban megismételtette a horngyulai pufajkások bosszúját. Magyarul: az MSZP ma is nemzet és erkölcsellenes, pártolja a bűnt, s ha lehetősége volna, megismételné akár az 56 utáni, akár a 2006-os mészárlást.
Wittner Mária még egy dologra rávilágított: - Isten útjai kifürkészhetetlenek. Horn nem tud meghalni, s e fájdalmas tusája a földi élet küszöbén intő példa mindazoknak, akik országvezetőként országvesztővé lettek, lesznek. Intő példa, mert látniuk kell: a büntetést nem lehet elkerülni. Lehet párthű bíróság, párthű ügyészség, lehet összebeszélő és hazudozó tanúk csoportja, lehet bármi, ami felmenti a bűnöst. A büntetés azonban mégsem marad el, mert az nem társadalmi, nem emberi feladat, lehetőség. Wittner Mária tehát csak elmondott valamit, ami tény. Egy feltehetően gyilkos és magyargyűlölő pártvezérről, és mai állapotáról… valamint Isten akaratáról. És aki nem érti, az magára vessen. Hiszen csak az okos ember tanul más kárán, nem a szocialista.  
Keresztényi kötelesség azonban, hogy ma aki hisz Istenben, az imádkozzon Horn Gyuláért... mert Horn ma már nem ellenség, csak egy szánalmas emberi roncs, akin az isteni kegyelem segíthet...