2012. július 22., vasárnap

Köztes megoldás – gyilkosságért halál!


A tények:
A lány egy szép születésnapos este után gyalog indult hazafelé. Nem gondolt arra, hogy baja eshetnék. A társaságbeli fiúk, férfiak egyike sem volt annyira lovagias, hogy felajánlotta volna kíséretét – ahogyan ez még az én fiatalkoromban is kötelező volt… de ezt (is) tette az elmúlt két évtized liberális nevelése. A lány mögött ott ment a szexuális éhségében és primitív mivoltában egyre inkább állattá váló drogos cigány. Majd a lányt egy elhagyott helyen lemeztelenítetten találták meg holtan. A részletekről nem érdemes beszéli, mert nem tudunk semmi biztosat. Egyedült volt-e a gyilkos, volt-e tettestársa, megerőszakolta-e a lányt, kocsival vagy gyalog volt-e… az információk teljesen bizonytalanok, mert ez függ a társadalom hangulatának befolyásolásától, a nem létező cenzúrától, a politikai pártok hisztériájától stb… Tehát, csupán két dolog igaz Bándy Kata 25 éves pszichológust megölte a már letartóztatott cigány.

Reakciók:
A társadalom rettenetesen felháborodott, mert ismét öltek Magyarországon, s ez ellentmond a hivatalosa közléseknek, amelyek szerint a bűnözés csökken. Alig telt el néhány nap, három cigány megvert és megerőszakolt egy német házaspárt saját tanyáján. Ebben az esetben az őket ellátó magyar orvos kért bocsánatot a sértettektől. (Másnak nem jutott eszébe!) A cigányszervezetek és a jogvédők nem szólalnak meg, a kormány hallgat, mert kellemetlen ismét azt mondani, hogy nincs etnikai jellemzőkkel elkövetett tipikus bűnözés, amit régebben a kriminológia számon tartott és tanították a jellemzőit.) Egyedül a már-már a béka szintjén lévő ellenzéki párt vette fel a labdát, azaz a lehetőséget. Nekik jól jött a gyilkosság ténye, mert mint a szörfösök, ismét meglovagolhatják – ostobán és meggondolatlanul – a halálbüntetés visszaállításának kérdését, és a cigánybűnözésre épülő hecckampányt. A társadalomban izzik tehát a tehetetlen düh, a cigánybűnözők röhögnek a markukban, és egyre több magyarellenes megnyilvánulás olvasható a közösségi oldalakon, mert ők tudják, hogy a liberális Európa – saját halálos ítéletét aláírva! – támogatja őket, ha ölnek, ha nem… a bíróságon pedig a föld alól is előkerítenek számukra olyan mentségeket, amelyek a büntetési tételt (lásd Cozma-ügy ítélete) minimálisra csökkenti.

A halálbüntetés visszaállítása:
A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői kitörő örömmel fogadták a gyilkosság hírét, és azonnal beindult a gépezet. Mintha a magyar igazságszolgáltatást, a móri ítéletet nem ismernék, azonnal a halálos ítélet visszaállítását kezdték el követelni. Első nekifutásra persze jogosnak és indokoltnak vélheti az ember e szigorú büntetési tételt. Azonban belegondolva jobb, ha efféle nincsen ma Magyarországot. Ugyanis egy erkölcsileg a nulláig lezüllött, politikai befolyás alatt álló közigazgatásban, igazságszolgáltatásban nincs helye a halálbüntetésnek. A bírói függetlenség „magyar verziója” nem teszi lehetővé sokszor még a tisztességes eljáráshoz való jogot sem, nemhogy egy ilyen súlyú ítélet elleni fellebbezést. Ha egy bíró rossz ítéletet hoz, azt a bírót Magyarországon felfelé buktatják, felelősségre vonás nincsen, és minden aljas, emberellenes ítéletet a bírói függetlenségre és a bírói mérlegelésre lehet fogni. Igazságkeresés még akkor sincsen, ha erre a törvény felhívja a figyelmet a büntetőpereket illetően. Tehát, ha ma Magyarországon visszaállítanák a halálbüntetést, akkor egy olyan lehetőséget adnának a maffia, az állam, a magánember kezébe, amely lehetőség minden ellenség eltakarítására alkalmas volna. A mai magyar közerkölcs és bűnözői dörzsöltség alapján nem volna elképzelhetetlen, hogy egyes emberek megszervezzék és megrendezzék a gyilkosságot, amelyben a halálra ítélésre szánt ellenséget állítanák be bűnösnek. A rossz ítéletek sorát nem tudnánk egyetlen lapszámban közölni terjedelmi okokból.

Indokok a halálbüntetés ellen:
1./ Kaiser Ede ma már nem élne, pedig nem volt Mór közelében sem, amikor a banki alkalmazottakat és ügyfeleket megölték… a bíró feljebb bukott… noha, azóta is a Bosnyák téri piacon kellene söprögetnie a kofák által otthagyott szemetet.
2./ A vak asszony villanyóráját cserélték le, s arról egy plomba hiányzott – mondták a szerelők. Az Elektromos Művel a vak öreg hölgyet 200.000 Ft-ra megbüntették. Egy ügyvéd vállalta a pereskedést, s a hölgy első fokon nyert is, mert a bíró emberséges és normális volt, nem tudta megvenni őt a szolgáltató. Másodfokon azonban a vak öreghölgy bukta a pert, s máig vonják 40.000 Ft-os nyugdíjából az ELMŰ által kiszabott és másodfokú bíróság által helyben hagyott büntetést…
3./ A panzióst zsarolták, családja kiirtásával fenyegették meg. A panziósnak egy verés után egyetlen lehetősége volt. Hivatalosan magánál tartott fegyverével lőtt, megvédve ezzel magát és családját. A bírói „tévedést” mutatja, hogy a panzióst 7 év börtön után felmentették és kiengedték. Mert a panziós jogosan védekezett a bűnözők ellen…
Nem sorolom tovább a bizonyítékokat arra, hogy a magyar bíróság korántsem áll tudása magaslatán. Drámai helyzet ez, hiszen azt a bírót, aki ekkorákat téved, vagy megvásárolható, azonnal el kellene bocsátani a bírói székből és az igazságszolgáltatás minden területéről – egy életre. Aki emberek sorsa, gazdasági helyzete, olykor – közvetve - élete fölött rendelkezik, az NEM TÉVEDHET! Ha pedig téved, akkor annak a tévedésnek legyen(!) ódiuma. Az egyszerű kerékpártolvajt három nap alatt ítéli el a bíróság…

Köztes megoldás
Emellett persze ott van a Római Egyezmény, ami nem engedi meg a halálbüntetés újbóli bevezetését az egyezmény aláírói számára. Azonban köztes megoldás van. A halálbüntetést ki kellene mondani a Bándy Kata meggyilkolásához hasonló esetekben is, de a végrehajtást egy másik törvénnyel kellene tiltani. Így az elítélt haláláig vagy a nemzetközi politika megváltozásáig – és a halálbüntetés végrehajtásának újbóli bevezetéséig – börtönben kellene, hogy maradjon, saját ellátásának árát nehéz fizikai munkával előteremtve. Bizonyos vagyok abban, hogy ez a lépés visszatartó erőt jelentene a súlyos bűncselekmények elkövetőivel szemben, és a társadalom, valamint a gyűlöletkeltésből élő, feltehetően parancsot teljesítő ellenzéki párt méregfogának kihúzása is megtörténnék az új törvény bevezetésével. Így pedig nemzetközi szerződéseket sem rúgna fel Magyarország, hiszen a törvény úgy működne, mint a banki széf. Csak két kulccsal lehetne kinyitni.

Következtetés
Az a párt pedig, amelyik nem gondolja át és nem gondolja végig a hisztériakeltés következményeit, annak nincs helye a Parlamentben, mint annak sem, amelyik a bűnöst védi és jogvédőként hazát árulva rohangál és hecceli EU-s képviselőit Magyarország ellen. Tehát, sem a Jobbiknak, sem a hozzá hasonló és céljaiban azonos MSZP-nek nincs semmi keresnivalója a magyar Parlamentben. (A többiről nem ebben a cikkben szólok, mert amit mondanék, azt a hatályos törvények büntetik.) A lényeg az, hogy ami ma Magyarországon történik/van, az kizárja a jogállamiság létét, a polgárok jogi-, erkölcsi-, gazdasági-és köz biztonságát. És ez nem csupán az Uniós tagságunknak, a kormánynak, a pártoknak róható fel, hanem a lebutított magyar társadalomnak is, amely – akár tetszik, akár nem -, nem képes már önálló gondolkodásra, még kevésbé cselekvésre. A politikai aljasság és embertelenség pedig abban nyilvánul meg, hogy akiknek a józan ítélőképességük működik, és a nép választotta őket szolgául… azok vezetik félre a társadalmat, azok hagyják, hogy a társadalom állandó veszélyben, szegénységben, kiszolgáltatottságban és félelemben éljen… noha az ellenkezője volna számukra kötelező, hiszen arra esküdtek... Jó volna tehát kerülni az esküszegést, mert az történelmi büntetést von maga után… A történelem pedig súlyosabban ítél, s ítélete soha nem téves ítélet. 

Stoffán György